Citace Původně odeslal no-X Zobrazit příspěvek
Pokud tím myslíš Ultru, o které jsem mluvil, tak s tím nemůžu souhlasit. Z čeho vycházíš? Díval jsem se na pár internetových hlasování i steam a ačkoli lze všechny tyhle statisktiky brát spíš jako průzkum retail trhů (tzn. chybí majorita low-endu, která by to vyvážila), tak veškeré produkty řady GF6800 zabírají 3-4% z těchto uživatelů. Pokud si od toho odečteš midrange produkty jako GF6800LE/GS/XT, které se (u nás) prodávaly po stovkách, narozdíl od Ultry, která se prodávala kusově, pak ti zbývají maximálně desetiny procenta uživatelů. A to podle mě není dost lidí.
Myslim skoro všechny NV40, GT šla taktnout na ultru prakticky vždy a taková LE byla zas bomba v odemikání pipelines a když se člověk nebál zvednout voltáž změnou biosu tak so dostal na jádro kolem 430..... Pak si jen dávat pozor na přeplnění paměti když máš 128mb verzi a je to ok. GS zas dávala takty jádra kolem 550mhz atd. (ale tu už neberu, to už nebyla NV40, už to mělo můstek, čili fuj).

Ani tu nejde o to kolik lidí tu kartu má, natož dnes používá, nemůžeme posuzovat úspěšnost karty podle prodejnosti, to by FX5200 byla lepší jak R9800XT, nebo už vůbec ne podle toho kolik kdo těch karet má. To je jejich blbost že brali 6600GT, chytrej člověk vzal 6800LE a šel si hrát. (Vím že většina lidí netaktuje a neodemiká, ale jsme na ocguru přece, tady nás defaulty moc neberou). jde tu prostě jen o to, že ta karta je dnes plně použitelná a to soudobá konkurence ne.

Ale podobně to může dopadnout s RV670 protože má DX10.1 a NV zatim ne. Obávám se ale aby to nakonec nedopadlo jako DX 8.0 a 8.1, čili naprosto nastejno s vyjímkou jedině BF2.