To bohužel nemám a ani jsem je fyzicky neměl v ruce. Ale obě vypadají na single-lens, takže kvalita ani zvětšení asi nebudou žádný zázrakTaky jsem původně uvažoval o originálce od Panasonicu, ale ta ceny mi připadá neodpovídající.
Jinak zkusmo jsem na FZ30 nasadil Hoyu +4, což by bylo asi to nejbližší uvedeným předsádkám a zvětšení je při min/max zoomu 145mm / 45mm (20cm od objektivu) oproti téměř 170 / 70mm bez předsádky, takže zvětšení asi 1,5x což není moc (v případě single-lens +5 by to bylo možná +- 1,7x). Samozřejmě nevím, na jaký foťák to máš - podle objektivu a způsobu uchycení filtru může zvětšovat míň/víc.
Pokud bys chtěl větší zvětšení za ucházející cenu, tak by fajn mohla být DCR-150 od Raynoxu, ale je třeba mít na paměti, že se musí požuívat min. se zoomem 3x. Na ebai je k sehnání za v přepočtu 800Kč (+ pošta), takže i kdyby jsi nebyl spokojen (že by na tvůj vkus zvětšovala moc - opticky je docela fajn, mám silnější model DCR-250 a ve výše uvedeném testu s ním najdeš va snímky při jeho minimálm zvětšení - zoom 3x), tak tě to nemusí pálit tolik, jako u předsádky za 2500Kč.