Tak jsem tady zas s trochu jiným problémem. Myslím že k tématu, tak nebudu zakládat další vlákno..

Začal jsem řešit intimní osvětlení v pracovně (k PC/sledování TV/...) a s úspěchem mám vyzkoušen 1W Luxeon. Teď bych rád přešel od pokusů k praktické realizaci, tj. osvětlení pracovní plochy, podhledové osvětlení pokoje (mimochodem tohle mám odkoukáno z hotelu v Tunisu a je to bomba), a pravděpodobně to budu chtít roztáhat i do dalších místností.

Zapojení musí být 100% paralelní (kvůli možnosti vypínání jednotlivých LED), provozní napětí/max. proud a výpočet srážecího odporu jsou jasné, to jsem si už našel jinde.
Největší problém vidím u zdroje. Budu potřebovat něco, co mi dokáže dát cca 0,3-5A podle počtu zapnutých zdrojů. Představoval bych si něco, co nebude zbytečně točit elektroměr naprázdno (jinak se nemusím namáhat s LEDkama..), bude naprosto tiché a ideálně při vypnutí všech světel bude mít i skoro nulovou spotřebu...

PC zdroj se bez zátěže nerozjede a chce ofuk, ale zase by byl "zadarmo".
Klasika trafo do zásuvky je sice nejlevnější, ale s efektivita bude nejspíš dost špatná.
Nebo koupit průmyslový spínaný zdroj (něco sem zahlídl v GME kolem 600,-) ?