opak je pravdou. Nutíš mě začít uplně od začátku a tím je výroba reproduktoru. Nehledě na parametry,
PA je PA - většinou u těch levnějších plechovej koš, slušnej magnet, cívka, středička, přívody, papírová membrána, závěc, a občas něco navíc. Váží třeba 4kg. Papír je docela levnej... Tyhle repráky se všechny dovážej. dovoz čtyřkilovýho repráku stojí X Kč.
Autohifi: Magnet - většinou větší (hlavně ulevnějších repráků, naoko) s nějakou husto povrchovou úpravou, nebo krytem - to stojí víc peněz na výrobu.
Koš - už i do levnějších repráků se snažej cpát neplechové koše ale nějaké robustnější - zase, je to dražší a reprák tím ztěškne. Tyto koše sou opět nějak opracovány, perforovány, s vyraženým logem
Membrána - hustomembrána těžká 300gramů z nějakého drahého plastu, opět navěšena nálepkami a na vrchlíku velikým 3D logem

Závěs... ani nemusím mluvit. Reprák byl drahej na výrobu protože spotřeboval hodně surovin, a teď váží 10kg což je přes oceán znatelně dražší na přepravu. Opravdu si ještě myslíš že na autohifi repráku za 1800 je něco dobrého? Já si myslim že má výrobní cenu 300-400Kč. U PA za 1800 není pomalu co vyrábět. vše je děláno čistě účelově. za 1800Kč, dostaneš zvuk, ne mohutnej vybrušovanej a postříbřenej koš s dvěma velkými logy....
SPL a frekvenční charakteristika nevypovídá vůbec o ničem.
S tou deltou žádné bůů ani hůů nezažívám. naopak, v menší uzavřené ozvučnici je pořádně pevná a razantní. Nemám zalehnuto v uších jako jiní....
Pokud máš slušné rádio, není problém jí dobře navázat +-1db
Jiná situace je vejš, ale my se tu bavíme o reproduktoru i s bednou pod 2000Kč, a tam je to snad jasné.
Jako decentní, přesto silná (500W není jen nakreslenejch na krabici, ale se 3,5" až 4" cívkou dosažitelnejch) basová podpora si myslím že dobrá - dobré komponenty ve dveřích nebo tlumení, to se udělá taky. Takto levný subwoofer rozhodně neužírá peníze zbytku audiosoustavy - naopak. Abych koupil opravdu lepší, musím zaplatit za hotový třeba 4-5000Kč. já ale 2-3000 ušetřím a koupím o to lepší předky.