uberguru a ostatní: Ale já neplnánuju zůstat u seťáků. seťák kupuji jen proto, že si nemůžu dovolit utratit 50 000Kč najednou. koupím EOS350D/400D za 18000-23000 včetně základního příslušenství (druhý aku, paměťovka 2GB, nějaká základní taška) a řekněme najaře/vlétě zas něco koupim....
opravdu bych se už naštval do nepříčetna kdybych zas koupil něco uplně levného a nebyl s tím spokojen. Fotoaparáty canon znám slušně - ten jejich styl, a jsem tomu nakloněn. dobře nebo ne, to je jedno. v mých očích vypadá 40D jako svatý grál, ale já jako smrtelník mám na výběr jen 350/400D, na víc se nezmůžu. (když si uvědomim že bych chtěl za 3 roky měnit tělo, tak pěknej plat zas nemam - teda od čtvrtka žádnej ale to je jiná historka...)

jen uberguru: nemůžu nesouhlasit, a jsem rád že jsi přišel i nabídnout jinou alternativu, ale mě už od 350D nebo 400D odtrhne jen smrt

všichni: na dpreview jsem četl rozsáhlou diskusi o přeexponování snímků u C 350D a podexponování u C 400D a následných dohadech, že to může znamenat že C400D má o dost menší citlivost - tedy při stejných (jas)výstupech teoreticky víc šumí. zná někdo pravdu? radši upřednostním menší šum za lepší cenu než více Mpx...