Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Jedno PC je v siti a druhe najednou ne?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jedno PC je v siti a druhe najednou ne?

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Takze je to opet to same

Zkousel jsem restartovat (vypnout na urcity cas) router.
    Vymenit kabel...
    Jeste me napada jestli by nemohl byt problem v integrovane sitovce??
    Ale pokud by byla "nakopnuta" tak by to bylo nekde v ovlacich panelech videt a nehlasil by se PC, jako ze je pripojen? Nebo se pletu?
    Mno je to divny, ale proste z tohodle plyne pouze to že počítače dětí "nevidi" na router.
    Možnosti:
    - špatný kabel (ten jsi menil)
    - blbe nainstalovaná sítovka (to se mi sice moc nezda, ale budiz..)
    - chyba na routeru (to by to ale neslo i tobe...)
    - špatně nastavený router (zakázané routování u deti)
    - špatně nastavené sítové připojení u dětí (myšleno tak, že tam mohou mít více síťových připojení a jejich přemostění které počítač tak vlastně neví kam se má směřovat)

Otevřeš-li si síťova připojení, budeš tam mít "připojení k místní síti" za tím nápis "Připojeno, chráněno bránou firewall"
    Zkontroluj u deti, jestli tam nemaji nejake dalsi síťová připojeni - např bluetooth, hamachi, a nebo nejaky sítový most.

Ona toziž síťovka sama o sobe si jen tak nejakou adresu nevymyslí - něco mu musí dát podnět a to např jiné připojení.

Ale samozřejmně nevylučuji že nemusí bejt blbě nastavená sítovka - zkus stáhnout nové ovladače
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Cody, spusť na svém počítači příkazový řádek a do něj napiš příkaz ipconfig
    potom klikni pravým tlačítkem do toho černého okna a vyber označit a označ celý text, co ipconfig vypsal, pak stiskni enter (nebo znovu pravé tlačítko).
    Tento text vlož sem na 4um a to samé udělej i na počítači "dětiček".

Prvně aby se vyloučily i výpadky DHCP serveru na routeru bych doporučil nastavit IP adresy (včetně masky, brány, DNS) ručně.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    Možnosti:
    - špatný kabel (ten jsi menil)
    - blbe nainstalovaná sítovka (to se mi sice moc nezda, ale budiz..)
    - chyba na routeru (to by to ale neslo i tobe...)
    - špatně nastavený router (zakázané routování u deti)
    - špatně nastavené sítové připojení u dětí (myšleno tak, že tam mohou mít více síťových připojení a jejich přemostění které počítač tak vlastně neví kam se má směřovat)
    -ano ten jsem zkousel menit
    -asi ne pze jsem ji preinstalovaval, jak jsem psal hned na zacatku
    -asi ne pze jsem zkousel prahazoval kabely a na mem PC to vzdy slo
    -taky nee
    -vse ostatni jsem vyhazel (mysleno hamachi)

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Cody, spusť na svém počítači příkazový řádek a do něj napiš příkaz ipconfig
    potom klikni pravým tlačítkem do toho černého okna a vyber označit a označ celý text, co ipconfig vypsal, pak stiskni enter (nebo znovu pravé tlačítko).
    Tento text vlož sem na 4um a to samé udělej i na počítači "dětiček".

Prvně aby se vyloučily i výpadky DHCP serveru na routeru bych doporučil nastavit IP adresy (včetně masky, brány, DNS) ručně.
    MB jsem poslal na reklamaci (mel jsem s ni i jiny problem: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=60727)
    Takze to uvidim jak to dopadne
    Kazdopadne dam vedet.
    Zatim moc diky za rady

Vliv
    227

Takze predevcirem se nam vratila MB z reklamace.
    Presto, ze jsem se ptal reklamacniho technika zda mam narok na reklamaci (posilal jsem MB posledni mozny den = MB kupovana 17.9.2005 a odeslana 17.9.2007) Technik mi rekl, ze pokud ji odeslu dnes (to jest 17.9.2007) takze by v tom nevidel problem. No a kdyz jsem mu to po cca 10dnech volal tak mi rekl, ze samozrejme MB poslal zpet, protoze nemam narok na reklamaci, z duvodu, ze jim deska dorazila az PO!! Kdyz jsem mu do tel. rikal, ze jsem se ho minimalne 5X ptal jestli je uznani reklamace realne?? A ze bych byl nerad abych mel dva tydny rozdelane PC a pak mi prisla MB zpet s tim, ze nemam narok na uznani?! Tak mi na to rekl, ze mi to zapomel rict
    Co je to s odpustenim za HOV*DO??
    Toto spise patri do Reklamaci a § , ale nechci postovat na vice mistech (snad si toho nekdo vsimne i zde a poradi ?)
    Muze mi nekdo rici jak to teda je ?? Hledal jsem to, ale nenasel (pokud to tady nekde je, diky za odkaz) Dle meho nazoru je dulezity den odeslani a ne den doruceni??

No a ted zpet k problemu s int. LAN.
    Problem je stale stejny sit nefunguje.
    Sehnal jsem si sitovku do PCI, kdyz ji tam vlozim WIN si ji najdou a vse funguje tak jak ma.

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Takze predevcirem se nam vratila MB z reklamace.
    Presto, ze jsem se ptal reklamacniho technika zda mam narok na reklamaci (posilal jsem MB posledni mozny den = MB kupovana 17.9.2005 a odeslana 17.9.2007) Technik mi rekl, ze pokud ji odeslu dnes (to jest 17.9.2007) takze by v tom nevidel problem. No a kdyz jsem mu to po cca 10dnech volal tak mi rekl, ze samozrejme MB poslal zpet, protoze nemam narok na reklamaci, z duvodu, ze jim deska dorazila az PO!! Kdyz jsem mu do tel. rikal, ze jsem se ho minimalne 5X ptal jestli je uznani reklamace realne?? A ze bych byl nerad abych mel dva tydny rozdelane PC a pak mi prisla MB zpet s tim, ze nemam narok na uznani?! Tak mi na to rekl, ze mi to zapomel rict
    Co je to s odpustenim za HOV*DO??
    Toto spise patri do Reklamaci a § , ale nechci postovat na vice mistech (snad si toho nekdo vsimne i zde a poradi ?)
    Muze mi nekdo rici jak to teda je ?? Hledal jsem to, ale nenasel (pokud to tady nekde je, diky za odkaz) Dle meho nazoru je dulezity den odeslani a ne den doruceni??

No a ted zpet k problemu s int. LAN.
    Problem je stale stejny sit nefunguje.
    Sehnal jsem si sitovku do PCI, kdyz ji tam vlozim WIN si ji najdou a vse funguje tak jak ma.
    Posilal jsi to na podaci listek? Pokud ano tak se jedna o jednoznacne chybu firmy ze z tohoto duvodu reklamaci neuznala.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Vliv
    227

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    Posilal jsi to na podaci listek? Pokud ano tak se jedna o jednoznacne chybu firmy ze z tohoto duvodu reklamaci neuznala.
    Samozrejme, ze k tomu mam podaci listek s datem 17.9.2007.
    Myslim si , ze je to tak jak pisu: dulezity je den podani. Preci kdyz jim poslu neco cemu konci zaruka v patek a jim to prijde ve stredu a budou mit 3tydny dovolenou, tak neprijdu o zaruku?
    Jenom bych rad vedel kde je to napsane ?? V obcanskem zakoniku to nemuzu najit.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání