MadCap: Pokud neznáš, mrkni na http://forum.diyfans.org/, tam je toho o audiu hodně.
Já, když jsem vybíral dřív levnější monitory (úplný maximální strop byl 10k), tak si pamatuju, že se hodně chválily ty Tapca S5, jak jsem už psal. Když se srovnají S5 vs S8, tak hodnotili líp spíš S5, protože S8 mají už dost velký basák -> lepší basy, ale horší míň výrazné středy (asi známá věc). Na ty KRK-y si pamatuju to, že je někdo rozdělával a vnitřní provedení (asi byla myšlena elektronika) velmi špatné...
Ale jak by ti poradil asi každý, zašel bych, pokud je ta možnost, někam, kde se toho dá co nejvíc poslechnout.
Já jsem pro S5. Co se týče designu, tak u repro je u mě určitě na prvním místě zvuk
No a tehdy jsem se rozhodoval mezi dražšíma aktivama S5 (byla by potřeba regulace hlasitosti) a levnějšíma pasivama Behringer B2030P a rozhodl jsem se pro 2030 + zesilovač. Vyšlo to levněji, zeilovač si rád postavím, a můžu vylepšit jedno/druhé. Jeden celkem dobrý zesák už mám (víceméně půjčený), další stavím.