Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: deska s cipsetem Intel G33 + SATA vypalovacka

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Vliv
    291

Standardní Re: deska s cipsetem Intel G33 + SATA vypalovacka

Měl jsem taky potíže se SATA vypalovačkou při AHCI (ale na ICH8R u Commando, kdežto uvedené desky mají ICH9R). Občas totiž úplně zatuhla a někdy pomohlo dokonce jen vypnutí a zapnutí kompu. Všechny potíže ale zmizely poté, co jsem udělal upgrade AHCI driveru tím, že jsem nainstaloval nový Intel® Matrix Storage Manager (verzi 7.6.0.1011 multilanguage o velikosti 21700kB pro Vistu - ne tedy floppy verzi!) ze stránky http://downloadcenter.intel.com/Prod...=2101&lang=eng
    Kromě toho, že došlo k upgradu driveru mi přibyla do nabídky "Start" konzole, ze které vidím, že pro disky je použito AHCI s command queueing, ale pro DVDRAM není AHCI s command queueing použito (!!) a vše běží úplně bez problémů tak, jak má. Víc funkcí konzole v mém případě nemá, protože nepoužívám RAID, ale jen AHCI...

Takže mě napadlo: Při instalaci systému je nutná instalace SATA driveru pomocí F6 pro správnou funkčnost disků, ale je to dostačující pro plný provoz? Není třeba potom opravdu nainstalovat do systému "celý" Intel® Matrix Storage Manager, aby AHCI (resp. RAID) běželo jen na zařízeních, na kterých má být (disky) a ne na vypalovačkách? Co si o tom myslíte?
    Naposledy upravil Karel_M; 14.09.2007 v 09:58.

Můj komp (Windows 7 Ultimate x64 / Windows 8.1 Pro):
    case CM 690 Advanced + TT ToughPower W0116R 750W, Intel Core i7 3820 + Noctua NH-D14 SE2011, 16GB Corsair Vengeance Low Profile Black 1866MHz, deska ASUS P9X79, graf. ASUS GTX680-DC2O-2GD5, 2x 320GB SATA2 + 2x 1TB SATA3, ASUS DRW-24B5ST

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání