Ono to máš jedno, stejný foťák v plastu a ve slitině beztak nikdo nenabízí . Nemyslím, že by tam váha hrála nějakou zvláštní roli, být to tělo celé v plastu, tak je lehčí možná o 100g, být celé v kovu, tak stejně navrch. (tedy Sony dokonce tvrdí, že je slitina na A700 lehčí než plast na původní Alphě) To bychom se dostali k tomu, jestli si také někdo vybírá brašnu podle váhy, nebo přibaluje náhradní set aku do blesku až když si je jistý, že ty v blesku vymlátí .

V dnešní době proti kvalitnímu polykarbonátu nic moc nemám, navíc pokud budou mít materiály odpovídající strukturu, tak to mimo zimního období nemusí nikoho ani napadnout ... S D7D jsem fotil pravda v létě a tam rozdíl v materiálech byl patrný, ale ne že by mi to nějak zvlášť vadilo, rozhodně nevrzala .

Šlo mi jen o to, že zvlášť teď, kdy je (historicky) uvedeno asi nejvíc nových těl téhle třídy v tak krátkém čase a kdekdo (zjevně ) se v tom šťourá, má Sony v tomhle - byť malý - mínus. Samozřejmě otázky kolem firmwaru a gapů v objektivech jsou mnohem důležitější, stejně tak reálná EU cena v ČR bude pro posouzení důležitá.