hm, ako som pozrel tak 7D (a asi predtym aj filmova 7) boli konstruovane presne takisto (teda zadna cast z plastu), takze to asi ponechali tak ako to bolo v tomto smere![]()
hm, ako som pozrel tak 7D (a asi predtym aj filmova 7) boli konstruovane presne takisto (teda zadna cast z plastu), takze to asi ponechali tak ako to bolo v tomto smere![]()
C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
Sony a700+bordel okolo
tak, zezadu je kovovy vnitrek a pres to je plastovy obal.
Navic primo na zadek pada fotak jen vyjimecne (objektiv vetsinou vazi docela dosttakze gravitace se muze vyradit na skle) a i ten plast neco vydrzi (viz moje letajici 5D).
Vyhoda (mozna pochybna) je, ze mene kovu znamena lehci fotoaparat, pro lenochy jako ja je to vyhoda.
Preci jen lina cunata jako ja je to vyhoda - lenosi s sebou odmitaji nosit i 100g navic (coz je duvod proc jsem skoncil u horsiho, ale univerzalniho skla, mel jsem na dovolenou pujcenu kompletni sadu skel (2 pevna, slavny minolti beercan a svetly maly zoom) a tahal jsem to s sebou presne 2 dny. Zbytek ze 2 tydnu pouze setovy objektiv)
PC uz lehce postarsi...
Sony A200 + Sony 18-200
Ono to máš jedno, stejný foťák v plastu a ve slitině beztak nikdo nenabízí. Nemyslím, že by tam váha hrála nějakou zvláštní roli, být to tělo celé v plastu, tak je lehčí možná o 100g, být celé v kovu, tak stejně navrch. (tedy Sony dokonce tvrdí, že je slitina na A700 lehčí než plast na původní Alphě) To bychom se dostali k tomu, jestli si také někdo vybírá brašnu podle váhy, nebo přibaluje náhradní set aku do blesku až když si je jistý, že ty v blesku vymlátí
.
V dnešní době proti kvalitnímu polykarbonátu nic moc nemám, navíc pokud budou mít materiály odpovídající strukturu, tak to mimo zimního období nemusí nikoho ani napadnout ... S D7D jsem fotil pravda v létě a tam rozdíl v materiálech byl patrný, ale ne že by mi to nějak zvlášť vadilo, rozhodně nevrzala.
Šlo mi jen o to, že zvlášť teď, kdy je (historicky) uvedeno asi nejvíc nových těl téhle třídy v tak krátkém čase a kdekdo (zjevně) se v tom šťourá, má Sony v tomhle - byť malý - mínus. Samozřejmě otázky kolem firmwaru a gapů v objektivech jsou mnohem důležitější, stejně tak reálná EU cena v ČR bude pro posouzení důležitá.
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
Celkom zaujimava "brozurka" od Sony
je tam poukazovane co a ako, taketo nieco alfa 100 nemala, vidno ze na tomto fotaku si uz dali viac zalezat
http://www.sonystyle.ca/html/multime...tml/index.html
Sony a700+bordel okolo
tak som to mal dnes v ruke ... pekne telo, dobre urobene, povedal by som ze aj ergonomickeje to vsak myslim preproduction, alebo to proste v defaulte foti fakt hnusne farby
Pacili sa mne vychytavky ovladania (naprikald prehliadanie fotiek v style filmstrip s nahladmi) alebo moznost zoomnut na 100% jednym tlacitkom a dokonca aj na ostreny bod > to vsak len rovno po odfoteni, pri prehliadani uz nei (demence).
Podivne je, ze v A rezime obe kolecka menia clonu ... tiiez demence.
Ma to special tlacitko na nejake creative rezimi priblble a pritom to nevie robit jpegyco z toho? :P
To sklo (16-100 ci kolko) nevyzera zle, aj ostri rozumne ale viac neviem.
Grip k tomu nebol, v defaulte to ma vsak velmi pekne dialkove ovladanie (hodne funkcii).
Hladacik je super.
Viac neviem, mal smo to len chvilku ...
Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".
Mně připadá minimálně zvláštní, že u A100 skončilo Sony s NP-FM50 a nahradilo jí NP-FM55 - nekompatibilní a bez InfoLithium. A A700 má InfoLithium (fajn), ale zase jinou baterku - NP-FM500H - a ta funguje v A100, ale NP-FM55 nefunguje v A700 ... A rozumím dobře tomu, že když jsou v gripu dvě aku, tak není foťák napájený oběma najednou, ale napřed jedním a po vybití druhým? Celkem zajímavé, nepamatuji, že bych to viděl předtím ...
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
povedal by som ze to bolo kvoli tomu ze a100 je vlastne minolta, takze vsetko bolo konstruovane pre klasicke baterky (neviem ako presne funguje infolithium technologia). normalne by bolo asi ponechat minoltacke baterky a nabijacky, ale predsalen je to Sonya minoltacke baterky sa mi zda ze su vlastne teraz pouzivane pentaxom, takze to by sa im tiez nepacilo. Asi teda len predesignovali baterku, ako take docasne riesenie.
MadCap - zavidim zavidim![]()
Sony a700+bordel okolo
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)