Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 31

Téma: Špatně doručený balík DPD ???

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní Špatně doručený balík DPD ???

Potřeboval bych nějak poradit ohledně situace která u mne nastala. Jaká je možná obrana pokud balík převzal někdo kdo se představil mým příjmením a podepsal se zcela jinak ?

1.8.2007 jsem poslal jisté firmě na reklamaci měnič z 12V na 230V do auta
    7.8.2007 mi firma posílá nový měnič přepravní službou DPD (zjištěno až zpětně)
    9.8.2007 odjíždím do Švýcarska (kde by se mi měnič velice hodil) a vracím se až po necelém týdnu
    30.8.2007 vzpoměl jsem si, že po necelém měsíci stále nevím nic o měniči, zcela jsem na něj zapoměl, kontaktuji firmu a dozvídám se číslo balíku a to že byl doručen 8.8.2007 což si kontroluji podle stránek DPD (balík doručen 8.8.2007 ve 12:30)

okamžitě volám rodičům abych se na 105% ujistil, že nic nepřebírali (předem upozornuji že vztahy máme normální)

kontaktuji přes formulář na stížnosti DPD a dostává se mi druhý den (dnes 31.8.2007) odpovědi s přílohou kde mi potvrzují převzetí někým kdo se představil mým jménem v příloze je příjemka s podpisem který mému podpisu ani podpisu rodičů není ani zdaleka podobný a ani při luštění písmen mu graficky neodpovídá, odepisuji tuto informaci DPD okamžitě nazpět s očekáváním řešení situace.

Bydlím v klidné čtvrti rodinných domů kde by se musel řidič DPD splést o celý rodinný dům.Podle mého podezření je podpis začínající na velké "C" možné přisoudit našemu sousedovi "Chalupa" se kterým máme letité rozepře (jeho stromy trhají základy našeho zahradního domku, chová cca 100 kusů holubů díky čemuž se s ním žádní sousedé nebaví protože při stavbě naší ulcie před 24 lety požadoval od sousedů aby nechovali žádná "vesenická" zvířata aby měl klid, ...)
    Naposledy upravil globalkiller; 31.08.2007 v 09:37.
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní Re: Špatně doručený balík DPD ???

mno určitě bych si nechal zjistit který řidič balík doručoval...
    (to zajisté má každá přepravní služba v záznamech)

Dotyčný řidič by měl doložit kde zboží vykládal - což samozřejmně bude tvrdit že u vás, přičemž rodiče zase dosvědčí, že u nich nikdo nebyl a samozřejmně podpis dosvědčí že není váš.

Viděl bych to tak, že musíš mít nějakou fakturu od zboží kde je uvedná cena.
    A tuto čásku po nich vyžadovat.

Souseda bych z toho každopádně vynechal - ikdyž ti věřím, že to je idiot - ale ikdybys jej obvinil, nikdy to nedokážeš.

Ba naopak bych věřil spíše tomu že ti někdo toto zboží odcizil již na přepravní službě - tato věc je docela užitečná, čili jedna z možností je že sám přepravce si věc ponechal s tím že někoho podespal a pípnul doručení v 10:05 kde si poblíž vašeho domu. Toto se bohužel taky děje....

Ještě mne napadlo - firma kam jsi na reklamaci posilal vadné zboží ti vlastně doloží že se jednalo o výrobek ten a ten ze seriovým číslem to a to...

Ovšem jak říkám - jediné co můžeš - tak požadovat navrácení peněz za přepravované zboží od dopravce. Ale pouze tehdy máš-li nějaký doklad od zboží (faktura, účtenka). Zároveň by sis tedy musel sehnat přepravní list ze servisu kdy dané zboží posílali.
    A taktéž se optat zdali náhodou řidič nenechával zboží např u souseda, který slíbil že zboží doručí (např.)

Pokud se nedohodneš zbývá už jen soud...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Věk
    41
    Vliv
    275

Během dne mne ještě napadlo zkusit zaslat zásilku zminovanému sousedovi a potom požadovat od DPD kopii příjemky zjistil bych tak aspon jeho podpis.

P.S. Z DPD zatím neodpověděli.

Z firmy mi napsali toto:

Dobrý den,

za komplikace se Vám omlouváme. Posíláme DPD řádově desítky balíků denně a
    podobný případ se snad ještě nestal... Dejte nám prosím vědět o postupu,
    protože dopravu platíme my a asi do toho budeme muset vstoupit. Pokud se
    zásilka nenajde, pošleme Vám jiný kus a nějak to s nimi dořešíme.
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

U nas falsovalo PPL normalne vodic tam nahaluzil podpis nasej recepcnej a balik nikde ... dosiel o dva dni neskor, polozil ho k ostatnej kope a odisiel ... inokedy ho zase dal do inej firmy s tou istou adresou (cybex, tj. tony balikov) a pracne sme ho museli dohladavat ... krasa
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

DPD i PPL je jedna a ta samá pakáž (vlastně PPL je ještě horší než DPD). Vůbec se s nimi nemaž (resp. to bude na odesílatele, takže on nechť si to vyřídí) - DPD i PPL jsou skutečně zvyklí na to, že na ně lidi ŘVOU.

Jen pro zajímavost pár zkušeností s těmito dvěma taky přidám:

- PPLka mi opakovaně při předávání serverů (často v řádu 50.000 USD+/kus, tj. ten jen tak něco nerozhází, v orig. bedně už vůbec ne), tu mašinu doslova vysypala z auta, jak byla rozsekaná ... Klient měl radost, běžně tyhle strojky nejsou skladem ...
    - DPD drží primát, když mi před pár lety vezli z DE underwater foťák a za měsíc ho nebyli schopni dodat. Ve 3 ráno jsem odlítal na dovolenou a ještě večer jsem před zavíračkou jel osobně na zdejší depo, kde mi řekli, že na depu není, že není ani v žádném autě a že ho dokonce ještě ani nepřevzali. Nas*anej jsem odletěl a po příletu jsem měl ve schránce lístek, že jsem nebyl doma, atd. a ten lístek měl na sobě dobu o 6 hodin později, než jsem odletěl (o cca 15 hodin později potom, co mi tvrdili, že ten balík ani neznají ...)
    - naposledy nám PPLka vezla firemní stravenky z Ostravy expresně 2 týdny, přičemž každý den volali, že přijedou a každý další den se vymlouvali způsobem "nikdo ve firmě nebyl" nebo "adresa neexistuje" (jedna z největších a nejvyšších kancelářských budov v ČR s non-stop recepcí)

Takových story mám s PPL a DPD už desítky, fakt bych je zabil. Subj. nejlepší spedice, se kterou jsem dosud absolutně spokojený, je GLS. (a pak FedEx, případně UPS, naopak DHL občas taky stojí zato)
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Nam vcera DPD ztratili balik, na kterej se v praci dlouho cekalo. Nikdo z DPD nevedel, kde balik zustal. Vypadalo to, ze to ridic bude muset zaplatit, dostal ze vsech stran, ale dusoval se, ze o tom nic nevi. Kdyz jsme ohlasili cenu obsahu, tak se najednou dneska rano balik objevil
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Nemohu souhlasit.
    Par tydnu nazpet jsem se den co den dostaval do kontaktu s ridici PPL, TopTrans, DPD apod. Musim se jich zastat, pac tech baliku co maji je fakt mega moooc. Je tedy jasne, ze se k nim nechovaji jako ke svym detem (proste rano si naskladaji cely auto a pak se to snazi co nejrychleji rozvozit). To ze si nekdo neumi poradne zabalit balik ve kterym ma drahy zbozi je jeho problem. Ale priznavam ze nam PPL taky jednou totalne rozmasirovalo NB za 25k. Ale vetsinou je vse v poradku. Co se tyce chybejicich baliku, tak se nam to ve firme stava dost casto. Jednou ridic nemohl najit balik, tak mi do dovezl odpoledne. Kdyz neco chybi, tak se to ihned resi, vola na prepravce a zjistuje kde je chyba (dodavatel vs. prepravce). Vetsinou se ale baliky najdou a dorazi druhy den. Spis sme se setkali s vykradenyma balikama, kdy byli spatne zalepeny a nekdo se do nich dostal Ale i toto se da poresit, pac dodavatel i prepravce na balik lepi stitky s vahou baliku..........

Tod moje zkusenosti s prepravci.
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Senior Member mince Avatar uživatele Luk(y)isek
    Věk
    37
    Vliv
    259

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    Nam vcera DPD ztratili balik, na kterej se v praci dlouho cekalo. Nikdo z DPD nevedel, kde balik zustal. Vypadalo to, ze to ridic bude muset zaplatit, dostal ze vsech stran, ale dusoval se, ze o tom nic nevi. Kdyz jsme ohlasili cenu obsahu, tak se najednou dneska rano balik objevil
    Na to mi nezbyva odpovedet nic jinyho nez to,ze tam jsou opravdu samy zmetci...
    Chystam se ted poridit si velkou LCD TV a rikal jsem si jak si to necham dovezt domu.Ale kdyz to tady ctu a uz tolikrat jsem videl a slysel ruzny veci o techto prepravnich sluzbach,tak jsem si radeji sehnal obchody s LCD TV v blizkosti meho bydliste (cili Praha) a radeji si pro to prijedu osobne.Nerad bych pak koukal na velkou drahou LCD TV ktera je totalne rozsypana na kousicky.

EDIT: Neller: Ono je hezky ze toho maji spoustu a ze jim to urcite uz leze krkem,ale to je neopravnuje k tomu,aby s tim tak zachazeli jak casto zachazi...Ono pak z toho musi byt jeste vic vyrizeni kdyz si lide stezuji,rvou na ne a v zaveru jim jeste hrozi to,ze to budou muset popr. zaplatit.Kdyby se nad tim trochu zamysleli,tak bych chtel videt jak by se pak chovali.
    Naposledy upravil Luk(y)isek; 31.08.2007 v 23:19.
    AMD Ryzen 5 5600X + SilentiumPC Fera 5, Gigabyte AORUS B450 Elite, 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz, PALIT RTX 2070 Super 8GB GameRock, Creative SB Audigy FX + Logitech Z-5450 WiFi + HyperX Cloud II WiFi, SSD Gigabyte 1TB + Toshiba X300 4TB + Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, BD±RW LG, Seasonic M12II-620 Evo, case Zalman Z1, keyboard MSI Vigor GK50 mechanic, 27" curve LED Gigabyte AORUS CV27F 165Hz => Win10 Pro x64, 55" 4K UHD TV LG 55UJ7507 |NoteBook: DELL Latitude E5470 i5-6300U, 16GB DDR4, SSD M.2 Verbatim 1TB, HD Graphics 5500|

Neller: takže se k balíkům chovají jako dobytci, ztrácejí je, nedrží termíny a vykrádají je, ale musíš se jich zastat a nesouhlasíš - nějak v tom nevidím logiku . To, že toho mají hodně, je jejich business a není to omluva, právě naopak - měli už by to konečně umět, přitom to často vypadá, že se to postupem času minimálně nezlepšuje ... Totální bordel, to je to, co vystihuje PPL a DPD (a jistě i další).

Luk(y)isek: bez obav. Po předání zkontroluj, zda není poškozený obal, to je oč tam běží. To, že s tím švihnou tak, že by poškodili televizi a nepoškodili krabici je málo pravděpodobné. Ale pokud bude na krabici na palec díra, tak to nepřebírej, to bych Ti doporučil.
    Naposledy upravil jan555; 31.08.2007 v 23:24.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Věk
    37
    Vliv
    259

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Luk(y)isek: bez obav. Po předání zkontroluj, zda není poškozený obal, to je oč tam běží. To, že s tím švihnou tak, že by poškodili televizi a nepoškodili krabici je málo pravděpodobné. Ale pokud bude na krabici na palec díra, tak to nepřebírej, to bych Ti doporučil.
    Jasny,to ja vim ze to mam kontrolovat.Kazdopadne nechci ale nahodou videt ten pohled na tu krasnou TV kdyz bude totalne rozsekana.Radeji si fakt pro takto velky a tezky balik zajedu kousek od domu a vyzvednu si to osobne,je to jistota,nechci pak resit pripadny problemy a cekat dalsi dobu nez dodaji funkcni telku.
    AMD Ryzen 5 5600X + SilentiumPC Fera 5, Gigabyte AORUS B450 Elite, 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz, PALIT RTX 2070 Super 8GB GameRock, Creative SB Audigy FX + Logitech Z-5450 WiFi + HyperX Cloud II WiFi, SSD Gigabyte 1TB + Toshiba X300 4TB + Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, BD±RW LG, Seasonic M12II-620 Evo, case Zalman Z1, keyboard MSI Vigor GK50 mechanic, 27" curve LED Gigabyte AORUS CV27F 165Hz => Win10 Pro x64, 55" 4K UHD TV LG 55UJ7507 |NoteBook: DELL Latitude E5470 i5-6300U, 16GB DDR4, SSD M.2 Verbatim 1TB, HD Graphics 5500|

Pokud si jí převezmeš osobně, musíš jí ale zase před převzetím nechat vybalit a pořádně odzkoušet na bad-pixely (pokud je nemá garantované), pokud koupíš přes internet, můžeš jí vrátit ... To už je od původního topicu ale opravdu daleko ...

Věk
    37
    Vliv
    259

Pokud si jí převezmeš osobně, musíš jí ale zase před převzetím nechat vybalit a pořádně odzkoušet na bad-pixely (pokud je nemá garantované), pokud koupíš přes internet, můžeš jí vrátit ... To už je od původního topicu ale opravdu daleko ...
    mas pravdu,je to daleko uz od prvniho topice,ale jeste neco k tomu chci rict.
    Zkontrolovat to asi budu muset,ale i tak kdyz si ji budu vyzvedavat osobne,tak predem si ji objednam pres internet a jestli se nemylim,tak i pote by mela byt ta moznost ji popr. do 14 dnu vratit.Nekde se to tu uz resilo a myslim ze to tak je.Kazdopadne bych ji radeji nevracel a doufam ze budu max. spokojeny.

DPD i PPL je jedna a ta samá pakáž (vlastně PPL je ještě horší než DPD). Vůbec se s nimi nemaž (resp. to bude na odesílatele, takže on nechť si to vyřídí) - DPD i PPL jsou skutečně zvyklí na to, že na ně lidi ŘVOU.

Jen pro zajímavost pár zkušeností s těmito dvěma taky přidám:

- PPLka mi opakovaně při předávání serverů (často v řádu 50.000 USD+/kus, tj. ten jen tak něco nerozhází, v orig. bedně už vůbec ne), tu mašinu doslova vysypala z auta, jak byla rozsekaná ... Klient měl radost, běžně tyhle strojky nejsou skladem ...
    - DPD drží primát, když mi před pár lety vezli z DE underwater foťák a za měsíc ho nebyli schopni dodat. Ve 3 ráno jsem odlítal na dovolenou a ještě večer jsem před zavíračkou jel osobně na zdejší depo, kde mi řekli, že na depu není, že není ani v žádném autě a že ho dokonce ještě ani nepřevzali. Nas*anej jsem odletěl a po příletu jsem měl ve schránce lístek, že jsem nebyl doma, atd. a ten lístek měl na sobě dobu o 6 hodin později, než jsem odletěl (o cca 15 hodin později potom, co mi tvrdili, že ten balík ani neznají ...)
    - naposledy nám PPLka vezla firemní stravenky z Ostravy expresně 2 týdny, přičemž každý den volali, že přijedou a každý další den se vymlouvali způsobem "nikdo ve firmě nebyl" nebo "adresa neexistuje" (jedna z největších a nejvyšších kancelářských budov v ČR s non-stop recepcí)

Takových story mám s PPL a DPD už desítky, fakt bych je zabil. Subj. nejlepší spedice, se kterou jsem dosud absolutně spokojený, je GLS. (a pak FedEx, případně UPS, naopak DHL občas taky stojí zato)

No já mám taky pěknou vánoční vzpomínku na pro změnu TOPtrans, na vánoce jsem si udělal radost a objednal monitor VS2025wm. Monitor ne a ne přijít (přičemž ostatní zboží ve stejné objednávce k nám na firmu dávno dorazilo). Po naléhavých urgencích monitor 21.12.06 dorazil o týden později. Monitor jsem ani nerozbaloval , že ho dám rovnou pod stromeček. Nakonec jsem neodolal a krabici otevřel již večer (naštěstí). V krabici mě čekala krásně zabalená cihla (itong), která naprosto přesně odpovídala váze onoho monitoru.
    Původně jsem myslel , že se jednalo o nevhodný žertík kolegy. Naštěstí byla vykradena celá zásilka TOPtransu, takže nebyl problém s prokazováním...
    Ale monitoru jsem se dočkal až po vánocích .

Edit: Měli zaměstnaného zloděje (skladníka) přímo v depu TOPtransu
    Naposledy upravil Mac Manar; 03.09.2007 v 20:42.
    C2D E6600 2.4ghz@3.2ghz 1.25V Gigabyte 965P-DS4 ScytheNinja rev.B, 2048MB DDR2-800 kingstone hyperX CL4, POV 8800GTS, HDD WD2500KS 250GB, DVD Toshiba 16x48,*Nikon D70, nikkor 18-70ED, Velbon CX-440, 4GB CF

Věk
    37
    Vliv
    259

Citace Původně odeslal Mac Manar Zobrazit příspěvek
    ...
    Tak tomu rikam opravdu velky pech...
    Ale jen mi rekni kdo ti zabalil tu krasnou cihlu.Bylo to odtamtud kde jsi to kupoval a nebo lidi z TOPtransu?Kazdopadne jsi mel slusny stesti s tim jejich vykradenim.

S DPD máme smlouvu u nás ve firmě na odvoz balíků a IMO jejich hlavní problém je v řidičích. Ten co jezdí k nám má balíky nabírat mezi 14-15h, ovšem přijede si klidně ve 12 nebo i v pět odpoledne....A jeden případ z dneška - paní od nás měla objednaný zboží, měla platit 1970kč, tak dala řidiči dvoutisícovku. Ten jí suše oznámil že nemá nazpátek, takže si na ní dá svačinu, nashledanou....neskutečný. Lidi na centrále DPD jsou maximálně ochotný a vždycky se snaží vyhovět, ovšem ty řidiči....

globalkiller: pokud Ti poslala firma jiný kus a vyřeší si to s DPD sama, tak to je naprosto v pořádku. Takhle to máme předepsáno řešit i u nás. Ovšem takovýhle případ se nám ještě nestal...

Obecně s dopravcema je to dost složitý...S PPLkou jsem měl taky slušný trable, ale na druhou stranu do firmy nám vozí všechno v pohodě. To samý TOPTRANS. Možná to je tim že jak u PPL tak TT k nám jezdí výborný řidiči.

A jak píše Luk(y)isek, pro spoustu věcí si je lepší dojet osobně. Ještě jsem neviděl jedinýho řidiče, kterej by neházel s balíkama (a je fakt jedno co v nich je, elektroniku nevyjímaje). S velkou TV by se to ale stát nemělo, to si řidič asi nelajzne

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Naprostou souhlasim s nazorem, ze u DPD i PPL je to hlavne o ridicich. Mne do prace obe firmy dovazi soukrome baliky, a protoze me uz ridici "znaji", nemam s nimi zadne problemy, muzu se domluvit na cas doruceni, baliky chodi neposkozene a panove jsou mili a ochotni.
    Tak ted jen doufam, ze se nezmeni zamestnanci a ja na to neprijdu az zpetne u nejake dulezite zasilky...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Věk
    41
    Vliv
    275

Tak včera mi volal řidič bohužel nikdo nebyl doma a já jsem do 8:00 do 17:00 v práci. Vysvětlil jsem mu o co se jedná a on mi tvrdil, že stál u domu (dle popisu a čísla správného) a přišel k němu muž (podle popisu by to odpovídalo) který se představil mým přijmením a balík převzal a podepsal.

Ted jsem tedy zcela zmatený nevím zda řidič lže ? Na 200% jsem si jistý, že by mi rodiče nezamlčovali takovoutu věc zvlášt když mi pár dní poté přišel balík bez problému a navíc podpis na té příjemce stejně neodpovídá.

Ted nevím co dál dělat nechce se mi psát do té firmy když je to tvrzení proti tvrzení takže to vypadá, že to budu muset jen tak přejít ?!

Hm tu situaci Ti nezavidim. Nekdy po me chce ridic obcanku, neslo by to vyresit timhle smerem?

Taky se mi stalo neco podobneho, kdyz ridic DPD dal zaplaceny balik bez problemu sousedovi a ja se to dozvedel, az kdyz jsem tomu ridici zavolal kdy jako prijede. Je to o lidech, vcera nam zrovna ztratili NB za 30k, asi si nekdo prilepsil. Ale porad lepsi, nez...sakra, ted si nevzpomenu na nazev, ale tam to byli čorky maximalni. Dokonce dali jedne pani do baliku misto navigace budik z auta

BTW: Myslim, ze DPD koupilo PPL(?)
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

DHLka kupila PPL, ale okrem napisu na aute, ze patria "do rodiny" sa nezmenilo nic ...
    inak globalkiller > podpis je overitelna vec, ak je sfalsovany tak to neukecaju ... proste to reklamuj, nic si nedostal
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

2globalkiller : Nevim co tu resis, nekdo ti poslal cosi a to cosi ti nedorazilo. Tvuj vztah je s tim (predpokladam) nekym, nikoli s dopravcem. Pokud prohlasis, ze si balik neprevzal, bude muset ten nekdo prokazat, ze jsi jej prevzal. To predpoklada prozkoumani podpisu znalcem, ktery snadno rozpozna ze neni tvuj.

=> dopravce uhradi skodu firme, ta ti posle novou vec/penize a ve finale to zaplati nejspis ridic.

Totez ostatne plati v pripade obejednavky na dobirku postou, pokud je doprava do druheho dne a zbozi druhy den nedorazi, je treba slevu z dopravneho uplatnit na prodejci, protoze ten ji uctoval a ne na poste. S postou si to musi vyridit prodejce.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Totez ostatne plati v pripade obejednavky na dobirku postou, pokud je doprava do druheho dne a zbozi druhy den nedorazi, je treba slevu z dopravneho uplatnit na prodejci, protoze ten ji uctoval a ne na poste. S postou si to musi vyridit prodejce.
    Jen maličkou poznámku k tomuhle případu, protože jsem ho řešil a stálo to zato ... Kdo z vás ví, jak řeší cpost tuhle reklamaci? Prostě tak, že vám přizná reklamaci a celá kompenzace je 10 (slovy deset) korun rozdílu mezi obchodním a běžným balíkem (u kterého není termín doručení garantovaný). Jaké tohle jejich chování způsobí škody, resp. náklady či ušlý zisk, to nikoho nezajímá ...

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    ....ovšem ty řidiči... S velkou TV by se to ale stát nemělo, to si řidič asi nelajzne...
    no, pred X lety jsem jako student byl na brigade jako sofer/zavoznik v jedny firme s napoji po prazskych barech/hospodach/benzinkach, a po tom, co jsem videl ty psychopaty a mimone, co tam delali nastalo, tak pochybuju....

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Member
    Vliv
    251

Ja som zasa pred rokom bol na brigade v jednom shope kde sa v sklade bezne ohadzovali grafikami, sietovkami, ramkami proste co im prislo pod ruku ... a neraz dosiel zakaznik ze pri kupe dostal poskodene PCB alebo nasiel v saciku odlomene nieco tak sa mu to proste vymenilo za nove zo shopu to hodili na dovoz od vyrobcu a vadne veci sa davali spet vyrobcovi --- prosteee pracovna moralka nadovsetko ... sa tam niektory hadali medzi sebou tak sup ramku ponom atd. ako normalka to tam bola ...
    A ja nakupujem v inom shope nie vtom kde som brigadoval ,, a uz viackrat sa mi stalo ze po rozbaleni boli viditelne poskodene veci disk mi dali novy zo skladu a bol poodierany cely ... a vzdy som im to zaniesol a bez reci vymenili za nove stacilo to bud hned alebo na druhy den doniest a bezproblemov lebo asi tiez vedia vo co go .... a zas to ma vyhodu ze ked sme to kupili dobre ale nam sa to pri doprave poskodili tak to vymenili tiez mno vsetko ma svoje pre a proti ...
    A s DPD mam uzasne skusenosti tiez lebo na Slovensku tam robia asi sami IQ 10 maximalne , cely den som cakal doma na balik .. pozeral som z okna uz a ocakaval kuriera a ten mi vecer o osmej zavolal ze bol na mojej adrese 2x a nebol som doma ... a ked som mu povedal ze mal ma kontaktovat na mobil predtym nez dojde tak on ze nic take nerobi ... tupci totalny a balik mi dosiel az o 3 dni potom
    Zato co sa UPS-ka tyka tak vzdy mi pred dorucenim balika zavolali len raz som mal problem z dorucenim ked predajca napisal na balik zle t.c. a UPS-kar ma 2 dni nevedel zastihnut
    MB: ABIT NV8 nForce4-4x , RAM: 2x KINGSTON 512 MB CL2,5 PC400 , CPU: SEMPRON 2800+ @2450Mhz 256 KB cache 64 bit. , GK: GAINWARD 6600 GT 128 MB GDDR3 PCIe , LCD: PHILIPS 190S, HDD: SEAGATE 7200.10 320GB 16MB cache , KB: MICROSOFT WIRELESS Keyboard + Mouse model: T20-00036 ,DVD-RW: NEC 4550A , TV: LEADTEK WinFast 2000TV EXPERT, zdroj : FORTRON 350W GLN Green Power

Ja mam bohuzel taky spatne zkusenosti s DPD, mel mi prijit balik, podle cisla ho meli na depu, tak jsem si rekl, ze by zitra mohl prijit. Kdyz cely den nic, tak tam druhy den volam, kde ten balik je, a oni ze ho zitra poslou, rikam dobre. Na druhy bohuzel neprislo vubec nic, takze jsem volal znovu, coz jsem opakoval jeste jednou, opet marne. Volam tedy poctvrte, a to me prepoji nekam prio do depa, kde zjisti, ze ten balik proste nemaji. Takze jsem si vsechno objednal znovu, nastesti tentokrate bez problemu.

Jeste pridam perlicku, po jednom z telefonatu poslali k nam jednoho ridice, aby vyzvedl zasilku, mati mu oznamila, ze naopak zasilka mi prijit k nam. Ridic nastvany, ze jel nekam zbytecne. A vysvetleni DPD bylo, ze zkouseli jestli si "novacek" nevzpomene, zda tu byl.

One more turn, one more turn, one more turn .....

Senior Member
    Vliv
    276

POdle mne by ti to meli vyreklamovat. Mi se stal pred par tydny s DPD takovyto pripad. Objednal jsem si z Nemecka zbozi. Nejak neprichazelo. Tak jsem si od odesilatele nechal poslat cislo zasilky a zjistil, ze uz je nejaky ten patek dorucena. Volal jsem na reklamacni do Prahy. Zenska mi rekla,ze to bylo doruceno OK. Nechal jsem si emailem zaslat to potvrzeni o doruceni. Na miste, kde ma byt podpis prijemce bylo policko preskrtnuto. Tak jsem ji volal zpatky, jestli si jako mysli, ze to fakt stvrzuje, ze to nekdo prevzal. Zkousela, at se zeptam po sousedech atd. Predala vec na depo do Mosnova. Tam mi sef depa sdelil, ze mluvil s ridicem a ten mu rekl - ze tam uz byl u nas dvakrat a ze nikdo nebyl doma, tak to hodil do pristresku na popelnici. Ten sef se mi hodne omlouval a poslal toho ridice k nam. Ten prijel ukazal kam to hodil. Ja se ho zeptal jestli je to u nich bezne hazet baliky, kam se jim zachce. Vyplnil se mnou nejaky formular. Pak po ca 2 tydnech mi odesilatel sdelil, ze dostal od DPD ty penize zpet (jednalo se o 390EUR, 15EUR si DPD nechalo jako spoluucast ci co).

Proste jim volat, otravovat, nenechat se sebou vyjebat.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání