DPD i PPL je jedna a ta samá pakáž (vlastně PPL je ještě horší než DPD). Vůbec se s nimi nemaž (resp. to bude na odesílatele, takže on nechť si to vyřídí) - DPD i PPL jsou skutečně zvyklí na to, že na ně lidi ŘVOU.
Jen pro zajímavost pár zkušeností s těmito dvěma taky přidám:
- PPLka mi opakovaně při předávání serverů (často v řádu 50.000 USD+/kus, tj. ten jen tak něco nerozhází, v orig. bedně už vůbec ne), tu mašinu doslova vysypala z auta, jak byla rozsekaná ... Klient měl radost, běžně tyhle strojky nejsou skladem ...
- DPD drží primát, když mi před pár lety vezli z DE underwater foťák a za měsíc ho nebyli schopni dodat. Ve 3 ráno jsem odlítal na dovolenou a ještě večer jsem před zavíračkou jel osobně na zdejší depo, kde mi řekli, že na depu není, že není ani v žádném autě a že ho dokonce ještě ani nepřevzali. Nas*anej jsem odletěl a po příletu jsem měl ve schránce lístek, že jsem nebyl doma, atd. a ten lístek měl na sobě dobu o 6 hodin později, než jsem odletěl (o cca 15 hodin později potom, co mi tvrdili, že ten balík ani neznají ...)
- naposledy nám PPLka vezla firemní stravenky z Ostravy expresně 2 týdny, přičemž každý den volali, že přijedou a každý další den se vymlouvali způsobem "nikdo ve firmě nebyl" nebo "adresa neexistuje" (jedna z největších a nejvyšších kancelářských budov v ČR s non-stop recepcí)
Takových story mám s PPL a DPD už desítky, fakt bych je zabil. Subj. nejlepší spedice, se kterou jsem dosud absolutně spokojený, je GLS. (a pak FedEx, případně UPS, naopak DHL občas taky stojí zato)