Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Chlazení pevného disku

Standardní Chlazení pevného disku

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s chlazením Sharkoon HDD Cooler? Na svethardware.cz píšou, že je dobrý, ale hlučný. Nebo máte někdo zkušenosti s chlazením HDD?

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Standardní Re: Chlazení pevného disku

Pokud jde jenom o chlazeni HDD, tak to vyresit v ramci airflow v case.
    Pokud jde i o odhlucneni tak silentmaxx.

Senior Member Avatar uživatele Pitrs82
    Věk
    42
    Vliv
    284

Mam silentmaxx HD silencer na disku WD 250GB KS verzi a jsem s nim naprosto spokojen. Pokud chces disk ztisit tak je to bezvadna vec, ale i kdyz poradne odhlucnis cely pocitac, tak i disk v silentmaxxu bude slyset nejvic (zalezi co povazujes za "ticho"). Pokud chces disk pouze chladit, tak pred nej staci dat nejaky ventilator. A pokud pozadujes oboje, tak i zde je silentmaxx na miste. Me se teploty disku v silentmaxxu snizily zhruba o 3-4 stupne oproti teplotam, kdy byl disk primontovan do case (pravda ale je, ze nemam zadny intake ventilator).

Snad jsem alespon trochu pomohl.
    Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Wagner Zobrazit příspěvek
    Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s chlazením Sharkoon HDD Cooler? Na svethardware.cz píšou, že je dobrý, ale hlučný. Nebo máte někdo zkušenosti s chlazením HDD?
    odhlucnit disk je velice jednoduchy!!

ja jsem to udelala nasledovne: sehnal jsem si dva medeny bloky(160x120,vaha cca4kg!)
    nechal jsem tam vyvrtat diry pro prichyceni 3 disku a pred to dal 120 vetrak
    tohle ,,monstrum,, jsem dal na molitanovou podlozku

vysledek: od te doby nevim o diskach, fakt ticho a to mam raptory v RAIDu a jednu 500GB samsunga

ale pozor, je fakt nutny ofukovat, protoze jinak se me poradilo dosahnout i 60°C
    ale 120mm na 800ot/min je stejne neslysna
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Pokud jde jenom o chlazeni HDD, tak to vyresit v ramci airflow v case.
    Pokud jde i o odhlucneni tak silentmaxx.
    Potřeboval bych ten HDD jenom schladit. Tim airflow myslíš, jenom přidat do case nějakej odfukovací větrák?

Citace Původně odeslal Pitrs82 Zobrazit příspěvek
    Mam silentmaxx HD silencer na disku WD 250GB KS verzi a jsem s nim naprosto spokojen. Pokud chces disk ztisit tak je to bezvadna vec, ale i kdyz poradne odhlucnis cely pocitac, tak i disk v silentmaxxu bude slyset nejvic (zalezi co povazujes za "ticho"). Pokud chces disk pouze chladit, tak pred nej staci dat nejaky ventilator. A pokud pozadujes oboje, tak i zde je silentmaxx na miste. Me se teploty disku v silentmaxxu snizily zhruba o 3-4 stupne oproti teplotam, kdy byl disk primontovan do case (pravda ale je, ze nemam zadny intake ventilator).

Snad jsem alespon trochu pomohl.
    Chtěl bych ten HDD jenom schladit, ale nejsem si jistej, jestli můžu před ty diky něco dát, protože sice je tam otvor na větrák, ale ještě víc předtim je displej a nevim, odkud by to nasávalo vzduch.

Věk
    44
    Vliv
    270

Potřeboval bych ten HDD jenom schladit. Tim airflow myslíš, jenom přidat do case nějakej odfukovací větrák?
    Ano, nejlepe dozadu dat 12cm vetrak. Zadelat otvory v case a nechat nasavat vzduch pres disk - at uz bude ve predu dole nebo ho strcis nahoru do 5a1/4" pozice. Disk potrebuje ofuk, ale staci mu mirny vanek. Preci jenom jeho plocha je pomerne velka a vyzarovane teplo neni nijak extremni.

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Ano, nejlepe dozadu dat 12cm vetrak. Zadelat otvory v case a nechat nasavat vzduch pres disk - at uz bude ve predu dole nebo ho strcis nahoru do 5a1/4" pozice. Disk potrebuje ofuk, ale staci mu mirny vanek. Preci jenom jeho plocha je pomerne velka a vyzarovane teplo neni nijak extremni.
    dobře, díky, vyzkoušim to, ale bohužel dozadu se mi vejde jenom 92mm větráček. To by mohlo stačit, ne?

Věk
    44
    Vliv
    270

dobře, díky, vyzkoušim to, ale bohužel dozadu se mi vejde jenom 92mm větráček. To by mohlo stačit, ne?
    Zalezi co mas za case, jak vykony vetrak tam strcis a kolik hluku sneses.
    Pokud mas nejaky normalni miditower a strcis tam klasicky 92mm vetrak s cca 1500otackami tak by to melo stacit. Ale dost spatne se to odhaduje ....

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Jiste lepsi nez dratem do oka (tedy do ventilatoru ...
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání