Zajímalo by mě, co si myslíte o tomto způsobu chlazení.
Jde mi hlavně o ticho, a taky je to pro mě jistá výzva. O vodníkovi jsem samozřejmě taky uvažoval, ale toto by měl lákalo víc. Nemáte někdo zkušenosti s podobnýma věcma? Zatím nad tím přemýšlím, a řeším mechanické provedení, co a jak vyrobím... Vlastíkové i skříně od Zalmana jsem viděl. Před Vlastikovou case klobouk dolů, stavět něco na takové úrovni si ani náhodou netroufám, chci jen mírně upravit normální case, namontovat tam pasivy.
Hliníkové pasivy bych koupil asi u Fischera
Měděné bloky (5mm tlusté) na uchycení heatpipe bych sehnal možná od známého, nebo kdyžtak tady u ALMS.
Heatpipe trubice u TNTRADE:
HFX D5 (5mm diameter) - 150*75mm, cena cca 260,-
HFX D6 long (6mm diameter) - 190*140mm, cena cca 290,-
"The Heatpipe D6 long is a very soft copper heatpipe with a diameter of 6mm. The heatpipe is already bended with 90°. The heatpipe can also be bended manually, but should not be shortened or folded."
Trubice bych na nějákém vetším průměru naohýbal, aby se vešly do skříně.
zjednodušené schéma:
- Teplo z procesoru bych heatpipe odvedl na vetší pasiv, který by byl připevněný k rámu casu, a celý by čouhal ven z bočnice.
- Teplo z grafiky taktéž
Na disku mám Silencer, na chipset bych možná dal větší pasiv, i když by to možná nebylo ani nutné, NF3 tolik nehřeje. Na mosfety kolem CPU asi malé pasivky. Idálně bych potom chladil vnitřek case jenom 120mm ventilátorem ve zdroji, nebo v nejhorším ještě ještě jednou 120-kou.
Je to v podstatě stejný princip, jako má zalman ve svém fanless casu, s tím rozdílem, že Zalman má skříň pasivní celou(to pak klade velké obrovské nároky na všechno...) Tady v příloze je jedna fotka heatpipe trubic: