Nejdřív obecně: Líbila se mi myšlenka teplo z dvou nejvíc topících věcí odvést ven ze skříně, a chladit chladnějším venkovních vzduchem. V casu by pak zbyly jen disky (silencer), NB (pasiv) a mosfety (dal bych pasivky). Mohl by stačit minimální průvan, který by udělal zdroj. Zrovna ten bych určitě nechal aktivní, a) protože v pasivní zdroje důvěru nemám. Je tam víc součástek, které je potřeba chladit. b) je potřeba nějáký malý průvan v casu. Při klasickém chlazení chladičema v casu by to chtělo průvan asi větší.
Co se týče HW. Necítím potřebu upgradu, hry už skoro nehraju, a moje sestava mi zatím ještě stačí. Jakýkoli upgrade by pro mě znamenal výměnu celého základu pc: MB, RAM, CPU, grafika. Deska mi topí málo, na té mi stačí i pasiv, teď tam mám primecoolera (viz. obr.), a v pohodě.
Proč pasiv na čelo? To mi přijde, jako nejhorší místo, co mechaniky, vypínače, konektory apod? Case pokud to vyjde tady v bazaru, tak Enermax Protheus CS-721 Když nevyjde, tak budu kupovat nějákou jinou novou, ať tady to chlazení dopadne jakkoliv. Ale jakou, to ještě nevím. Zdroj bych koupil časem právě to GLN-ko, nebo Seasonic S12. Nebo do toho mojeho Fortrona 400THN hodím jenom lepší větrák. Kdybych nestavěl, tak ten tunel na procesor jsi myslel z klasické pozice na out ventilátor, tam jeden dát a tunel na pasiv procesoru?
Právě ten Accelero by se mi taky hodně líbil, kdybych nechal case klasicky.
Píšou, že jsou z měkké mědi, a dají se ohýbat. Ohýbal bych je na větším průměru, tak by to mělo být snad v poho, doufám.
Všude bych dal pastu Coollaboratory Liquid Pro, ta by celkově měla pomoct. Bylo by potřeba průměr na heatpipe "udělat" co nejlíp na tělo heatpipe. Tady v tom "udělání" vidím zrovna největší problém, a nevím jak bych ho řešil.
Doufám, že to půjde přes http://www.fischerelektronik.cz/. Psal jsem jim ohledně výprodeje ze starých skladových zásob, něco mají, ale zatím čekám na další odpověd.
Není 6 zbytečně moc? Počítám s tak čtyřma na CPU a 2-4 na grafiku. Na procesoru bych je rozvedl do dvou míst, na grafice zatím nevím, jedno by mohlo být málo.
No, nevím nevím ! Nějáký pasiv na procesoru (Ninja?) a na grafice (Accelero?) by to taky mohly řešit. Ale stejně mě láká něco takového postavitUvidím, jak vyjdou chladiče, jak měď od známého. Kdybych sehnal pasivy levně, asi bych do toho šel, cena heatpipe ale není moc dobrá za jeden kus 260-290Kč.