Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Jaka je lepsi zvukovka?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jaka je lepsi zvukovka?

Citace Původně odeslal monsoon Zobrazit příspěvek
    Je zajimave, jak se stale vsude objevuji podobna "dogmata", jako ze mp3 je neco otresneho a kossy jsou nejlepsi sluchatka pod sluncem.
    Naopak bych z tohohle retezce hodnotil jako nejslabsi clanek ty Kossy, dale zvukovku a az nekde na konci mp3, uvazuji-li nejake rozumne bitraty.
    /sorry za OT/
    Ahoj, no já bych si dovolil oponovat, sice neznám detailněji názory uživatelů a jejich pohled na kvalitní reprodukci zvuku a hardwarovou konfiguraci, ale budu mluvit ze skušenosti.
    Pořídil jsem si nově na doporučení reproduktory M-Audio StudioPro3 (cena cca 2250,-), a sluchátka KOSS PRO4AAT které se dají pořídit za 2.850,-
    Do teď jsem měl neznačkové byť dobře hrajicí repráky a mým zdrojem byly jenom MP3 v bitratu od 196-320kbps až do chvíle kdy jsem si poprvé pustil hudební cd přes ty M-Audio...no je to neskutečný rozdíl, až neuvěřitelný co můj hudební sluch dokáže pojmout .
    Jsem dlouhodobý, ostřílený uživatel internetu, tak že stáhnout MP3 není problém, ale jestli MP3 tak jedině s 320kbps přenosovou rychlostí,
    a můžu říct, že můj hudební žánr který není tak rozšířen mě donutil kouknout na prodejny hudebních CD, ale cena mě bohužel okamžitě odradila.
    Nicméně závěr mám takovej...já teď nepustím téměř nic komprimovaného, teď se začínám zhánět po kvalitních MP3, nejlépe hudebních CD.
    PS: v postatě jsem ani nechtěl reagovat, protože řeším jinej problém, ale nemohl jsem jinak.
    A co se mého problému týče, řeším možnost nějakým alternativním softwarem regulovat výšky a basy . Mám zvukovku X-Fi Xtreme Audio a řešil bych to nejraději přes tray lištu v ovládání hlasitosti zvuku a v záložce upřesnit bývají možnosti posouvat výšky a basy, ale bohužel tuhle možnost mám zašedlou-nefunkční, domnívám se že je to ovladači nebo softwarem k X-Fi kartě. Jestli by jste věděli jak na to, nebo by byla jiná možnost jinou aplikací ladit výšky tak pls dejte vědět třeba i na ICQ: 246440167
    Jde mi o to zvýšit výšky jen při poslechu ze sluchátek KOSS, kde je reprodukovaný zvuk poněkud tlumenější...
    Naposledy upravil gUstaFO; 23.08.2007 v 14:49.
    moje práce: www.spacir.cz/frosty
    hardware: CoreDuo2 6550 2,33GHz 1333MHz, ATI1950PRO 512MB, 4GB RAM A-Data, WD 360GB SATA2, Fortron 550W, case Sharkoon Rebel, 21"Wide-Samsung S-PVA, audio X-Fi Xtreme Audio, repro M-Audio STUDIOPRO3, sluchátka Sennheiser 595

Citace Původně odeslal gUstaFO Zobrazit příspěvek
    A co se mého problému týče, řeším možnost nějakým alternativním softwarem regulovat výšky a basy . Mám zvukovku X-Fi Xtreme Audio a řešil bych to nejraději přes tray lištu v ovládání hlasitosti zvuku a v záložce upřesnit bývají možnosti posouvat výšky a basy, ale bohužel tuhle možnost mám zašedlou-nefunkční, domnívám se že je to ovladači nebo softwarem k X-Fi kartě. Jestli by jste věděli jak na to, nebo by byla jiná možnost jinou aplikací ladit výšky tak pls dejte vědět třeba i na ICQ: 246440167
    Jde mi o to zvýšit výšky jen při poslechu ze sluchátek KOSS, kde je reprodukovaný zvuk poněkud tlumenější...
    Co já vím tak všechny creative SB měli svuj ovladač hlasitosi - a při detailním zkoumáním se dalo přepnout na equalizer kde sis mohl nastavit cokoliv.

Ale jak rikam neni to klasicky WIN ovladac hlasitosti ale primo od Creativu. SB Mixer nebo tak nejak.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

1Nemam toto reseni rad, ale primo se nabizi jakejkoliv softwarovej equalizer treba ve foobaru nebo winampu. U Creative karet ale urcite pri spravne nainstalovanejch ovladacich bylo mozno regulovat alespon basy.

2Jinak integrovana zvukovka vs. slotova je popsana vyse velmi dobre, integrovana, vetsinou sum a plechovej nelibej zvuk. Audigy1 neni uplne slavna karta co se kvality tyce a s prihlednutim ke Creative ovladacum bych ji origo nebral, ale kdyz pouzijes A1 + kxdrivers bude to ta rozumna kombinace.

3Co kdo slysi v mp3, na sluchatkach, na bednach, na kartach je ciste subjektivni vec....k tomu se vubec nebudu vyjadrovat.

4Tim ze se projevil ze strany uzivatele butch zajem resit integr. vs. A1..tak mi neco rika, ze se o to aspon trosku zajima nebo bude v budoucnu zajimat, ti komu je to jedno se nad tim ani nezamysli a kdo se zamysli - at si koupi A1...to je ve zvuku teprve zacatek cesty.
    Naposledy upravil uberguru; 24.08.2007 v 19:27.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    327

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    Ale jak rikam neni to klasicky WIN ovladac hlasitosti ale primo od Creativu. SB Mixer nebo tak nejak.
    Nektere, zejmena ty levnejsi zvukovky od Creative - mx Xtreme Audio, Audigy SE, Live 24bit - nemaji dostupne v ovladacich vsechny volby, jako ty neosekane verze..
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    Nektere, zejmena ty levnejsi zvukovky od Creative - mx Xtreme Audio, Audigy SE, Live 24bit - nemaji dostupne v ovladacich vsechny volby, jako ty neosekane verze..
    No právěže já mám tu nejlevnějsi Audigy SE verzi s podivej:

Říkám - vždy jsem měl základní zvuk. od creativu
    - první Creative 1024Live (4.1 surround)
    - druhou Creative SB Live! 5.1
    a nyní tuhle Audigy SE

a vždy tam byl equalizer

Jediné problémy byly s instalaci když jsem měl nové ovladače již na XP-SP2 ale wokna po nové instalaci jsem měli SP1 - tam to nějak compatible nebylo
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Věk
    42
    Vliv
    327

Jo, ekvalizer ano..myslel jsem napriklad nastaveni basu a vysek.
    To u nekterych chybi, jak zjistil i gUstaFO
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    Jo, ekvalizer ano..myslel jsem napriklad nastaveni basu a vysek.
    To u nekterych chybi, jak zjistil i gUstaFO
    Tak teď pravděpodobně promluvím jako lama, ale já žiju v domění, že basy si přidávám těma táhlama v equalizeru nalevo, středy kolem středu, a výšky vpravo ...

Od toho snad EQ je ne ?
    Paul Atreides

Tak teď pravděpodobně promluvím jako lama, ale já žiju v domění, že basy si přidávám těma táhlama v equalizeru nalevo, středy kolem středu, a výšky vpravo ...

Od toho snad EQ je ne ?

Ja mel Audigy2 a tam bylo v softu primo okno, kde byly dve tahla BASS a TREBLE mohl si velice jednoduse "basovat". Takze tazatel mysli asi toto.

Jinak k puvodnimu dotazu - snad cokoliv je lepsi nez integr. zvuk. Rozdil je slyset i na Geniusech HT (moje zkusenost).
    EDIT: bohuzel ti nereknu kde se to nastavovalo, z nepochopitelneho duvodu se mi od jednoho casu vzdy asi pri 69% sekla instalace creativu. Ted ma kartu bracha, a dela mu to taky, asi skrably CD. Z toho duvodu to sice hraje, ale ovladace jsou nedoinstalovany, chybi grafika a tak, a musi se ovladat poslepu.
    Naposledy upravil Commander; 24.08.2007 v 10:59.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Věk
    42
    Vliv
    327

Od toho snad EQ je ne ?
    Tak jasne, tak to jde taky. Ale ty tahla basy a vysky maji lepsi ucinnost nez ten ekvalizerek...Imho je lepsi pak pouzivat eq. treba ve foobaru.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání