Ta D300 vypadá skutečně skvěle, specifikace jsou vynikající. Ten AF zní opravdu luxusně, 51 AF pointů je imho k ničemu (snad budou alespoň roztažené přes většinu framu), ale 15 cross-type pointů je super. Jsem zvědavý, jak bude fungovat čištění a life-view. Specifikacemi to vypadá, že 40D není competition (a bude jí snad E-P1), ale cenou taky ne, ta je opět opravdu drsná, byť to bude (alespoň dočasně) top tělo. Nepochybuji o tom, že build bude jako obvykle velice kvalitní, ale formální absence weatherproof je vzhledem k ceně zarážející. Ke zlevnění D200 jsem docela skeptický, ale záleží na tom, kolik jich mají po skladech - protože jsou prodeje minimální, je možné, že je během pár měsíců po uvedení vyčistí .

D3 je imho jen takové cvičení, ale překvapil mě Nikon, to ano. Bude to asi (jako obvykle) nejlepší tělo co do ergonomie, je fajn, že to má rozlišení "tak akorát" a ten HSC mód je super - přesně tohle jsou věci, po kterých volám, jen se trochu zamyslet a dát zákazníkovi na výběr!

btw: Oly se bude muset asi dost snažit, opět to marketingově dosral - ještě před měsícem se zdálo, že E-P1 nebude mít konkurenci ... Což teď rozhodně neplatí . Jinak už opravdu doufám, že příchod těchhle těl pozná Canon na svých výsledcích a začne něco dělat, subj. už dost dlouho spí na vavřínech. Ale třeba ne, logo dělá hodně .