Ta D300 vypadá skutečně skvěle, specifikace jsou vynikající. Ten AF zní opravdu luxusně, 51 AF pointů je imho k ničemu (snad budou alespoň roztažené přes většinu framu), ale 15 cross-type pointů je super. Jsem zvědavý, jak bude fungovat čištění a life-view. Specifikacemi to vypadá, že 40D není competition (a bude jí snad E-P1), ale cenou taky ne, ta je opět opravdu drsná, byť to bude (alespoň dočasně) top tělo. Nepochybuji o tom, že build bude jako obvykle velice kvalitní, ale formální absence weatherproof je vzhledem k ceně zarážející. Ke zlevnění D200 jsem docela skeptický, ale záleží na tom, kolik jich mají po skladech - protože jsou prodeje minimální, je možné, že je během pár měsíců po uvedení vyčistí.
D3 je imho jen takové cvičení, ale překvapil mě Nikon, to ano. Bude to asi (jako obvykle) nejlepší tělo co do ergonomie, je fajn, že to má rozlišení "tak akorát" a ten HSC mód je super - přesně tohle jsou věci, po kterých volám, jen se trochu zamyslet a dát zákazníkovi na výběr!
btw: Oly se bude muset asi dost snažit, opět to marketingově dosral - ještě před měsícem se zdálo, že E-P1 nebude mít konkurenci ... Což teď rozhodně neplatí. Jinak už opravdu doufám, že příchod těchhle těl pozná Canon na svých výsledcích a začne něco dělat, subj. už dost dlouho spí na vavřínech. Ale třeba ne, logo dělá hodně
.