Zdárek vespolek všem. Nedá mi to se tak trochu nepochlubit, tak zakládám tenhle topic - a zároveň chci poradit všem, kteří hledají nejvhodnější OC adepty. Po prolezení pár různých fór a zkouknutí O/C databáze jsem se rozhodl koupit z USA E6600 - podle globálního "skóre" by tyhle série měly být ty nej - i ty dusíkové extempore 5GHz+ se konají převážně na těchto CPU >
Jedná se o E6600 z 30. týdne 06, batche L630A - konkrétně já mám sérii L630A962.
Za normálních okolností bych se ani neobtěžoval zakládat tohle téma, ale výsledek OC mě překvapuje až enormně. První věc je, že CPU má VID 1.2625v !!!
Druhá je, že moc netopí, a hlavně, jak se taktuje.
Jen na namátkový pokus 3240MHz @ 1.2V bios, v burnu kolísá od 1.184v - 1.216v ! Orthos stabilní skoro půl hoďky (jo, není to nic moc, ale na tyhle takty i lepší kousky - aspoň co jsem měl já - musely mít 1.35v, což bylo defaultní !!)
Nedávno jsem stavěl 2 lidem PC s E6750, a neřek bych, že E6600 je ztracený, E6750 zas taková OC perla teda není. Jen abych vyvrátil fámyTyhle starší E6600ky není problém sehnat, když člověk chvilku bádá. Za PODSTATNĚ nižší cenu (200 usd cca) - což je hubička.
Screen v příloze. Ještě mu dám větší záhul a dám vědět.
P.S.: Pro rejpaly a K- givery > Poprosím reagovat jen, když máte zájem říct něco konstruktivního, dík. Třeba to pár lidem pomůže![]()