Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: jak se stát "mini" ISP ??

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    360

Standardní Re: jak se stát "mini" ISP ??

Nu a nebo jestli jde jen o omezování trafficu v nějakých menších "domácích" podmínkách (čuchám v tom to, že si panáček koupí konektivitu od nějakého ISP a pak to bude dávat pár lidem a chce nad tím držet kontrolu), tak to je podle mě lepší nějaký kvailtnější modem/router, který tohle umí pomocí nějakého příjemného UI

Jestli jsem se v plánovaném účelu zmýlil a bude to na větší akci, tak se omlouvám, v tom případě platí to, co napsal Fox
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Nu a nebo jestli jde jen o omezování trafficu v nějakých menších "domácích" podmínkách (čuchám v tom to, že si panáček koupí konektivitu od nějakého ISP a pak to bude dávat pár lidem a chce nad tím držet kontrolu), tak to je podle mě lepší nějaký kvailtnější modem/router, který tohle umí pomocí nějakého příjemného UI

Jestli jsem se v plánovaném účelu zmýlil a bude to na větší akci, tak se omlouvám, v tom případě platí to, co napsal Fox
    jo samozrejme. na mamku s tatkou ti postaci spravne nakonfigurovanej shorewall + treba ntop
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Junior Member
    Vliv
    278

a nějak popostrčit by mě někdo nemohl? Pokud se to povede budu rád, pokud ne, nic se neděje. Kamarád (proto bych byl rád za webový rozhraní) má v domě další 4 počítače na který by to chtěl aplikovat, a já to chci realizovat čistě ze sebevzdělávacích důvodů. S linuxem už si nějakej ten pátek hraju, nicméně v sítích trošku tápu a než naslepo zkoušet vygooglený info, radši bych šel na jistotu.

Věk
    44
    Vliv
    360

Jak jsem psal, webrozhraní má i nějaký lepší modem/router, který tyhle funkce umí a pro tebe ideální... Podle toho jak to popisuješ tě stále ještě postrkuji do obchodu pro kvalitnější HW řešení co bude mít i to webrozhraní
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Member Avatar uživatele ArAnWe
    Věk
    37
    Vliv
    236

jestli se nepletu tak to co hledas je router s QoS ... pokud ne tak me opravte ...

Věk
    44
    Vliv
    360

Ne nepleteš. Když si to tazatel naťuká do googlu a přidá ještě slovíčko "linux", vyjede mu toho dost a dost... Buď může mermomocí udělat router z PC (což mi v případě 4 PC přijde silně neekonomické už z hlediska spotřeby proudu), nebo koupit router co to umí a přes admin rozhraní to v něm nastavovat...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání