Nazdar. Minulý týden jsem to právě dělal. Kámoš má syna, který mu už podruhé totálně zaviroval komp, na kterém má účetnictví a tak jsem mu přidával druhý disk, aby jel každý na svých XP na svém disku a neviděl na druhou instalaci. Na jednom disku jsem udělal normální (bootovatelnou) instalaci XP (tam bylo C:\ normálně) a na druhém jsem udělal bootovací partition cca 70MB pro double boot + druhou instalaci XP. Tam samozřejmě C:\ získala partition, ze které se bootuje a instalace XP dostala D:\, což se mi nelíbilo, protože by byl z toho na větvi...
Udělal jsem to tak, že jsem nejprve nainstaloval Partition Magic a použil tool na převod písmena disku v registrech (tj. D: na C: ), jakoby už bylo změněné. To upraví obrovké kvantum údajů v registrech, ale bohužel ne všechno, takže jsem ještě ručně přes regedit vyhledal všechny výskyty řetězce "D:\" a ručně to opravoval na "C:\" (řádově desítky výskytů). Nakonec jsem přejmenoval klíč HKLM\SYSTEM\MountedDevices\DosDevices\C: na DosDevices\S:, takže partition, ze které se bootuje získala S: a DosDevices\D: jsem změnil na DosDevices\C:. Pochopitelně už systém po těchto akcích nešel normálně rebootovat, takže jsem to udělal natvrdo. Po novém bootu najel systém přesně podle mého přání s C:\ na disku s Windows. Pak už jsem jen upravil boot.ini pro volbu bootu do druhého systému. Po nabootování do druhého systému jsem v něm bootovací partition (původně dostala D:\ ) změnil v registrech (DosDevices\D:) obdobně taky na S:\ - tam není třeba hledat jiné reference. Uvolněné D:\ jsem pak dal vypalovačce, jak byl zvyklý a bylo hotovo.