Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Unhappy Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Už jsem tak trochu zoufalý a cítím se jako de*il. Po sestavení nového pc:
    GA-965P-S3, e2160, A-Data 2*1GB Extreme Ed., Gainward 7600GS GS, WD5000AAKS, DVDRW Samsung (sata), DVDRW Nec (IDE), CDRW Teac (IDE), chladiče (Noctua+HR-05), vše v Chieftec LBX s Chieftec 410W.

Problém je s instalací WXP jak SP1, tak SP2. Při instalaci dojde k rozpoznání disku (rozděleného na 3 oddíly, na C jde windows, D je volný a E je pro data) a začne instalace. Dojde k prvnímu restartu -> naběhne úvodní obrazovka, na moment se objeví instalační program -> a vzápětí je nahrazen "animací", tj. černá obrazovka se zalije světlem, které ustupuje nahoru, až se skoro ztratí. Aktivita disku je při tom jak při instalaci, ovšem s koncem animace skončí i aktivita disku, dál nic víc - resp. animace zůstane kousnutá v horní poloze a hdd problikává... Moc dobře nechápu tu animaci, co to je? Nekompatibilita či cokoliv jiného (obvykle problematického) se tak přece neprojevuje. Bios mám nyní na default.
    Už několikrát se mi povedlo najet i do windowsu, ale ty byly vždy poškozeny instalací driverů pro chipset či LANku. Při pokusu do nich najet to hodí hlášku s chybou v pci.sys a nabídkou to opravit. Tak trochu podivné chování... Neinstaluji windows poprvé, ale toto mě fakt vytáčí, je možné, že se jedná o triviální chybu a já budu za hlupáka, ale s každou radou sem, rád bych to vyřešil co nejdříve.
    Moc díky

EDIT:
    - Ještě doplním, že cpu je správně rozpoznáno (default e2160@1,80 GHz 200*9), pamět jede v duálu, bios: Intel P965 BIOS for 965P-S3 F9d - originální dodaný s deskou.
    - Při použití Mandriva 2007.1 Live CD nebyl problém.
    - tu animaci mohu v případě zájmu vyfotit.

EDIT2:
    Ještě jsem na noc pustil Memtest86+ v.1.65. Bohužel floppy s Goldmemory 5.07 nemám a floppy v noci předělávat do jinyho pc nebudu. Snad to bude stačit...
    Naposledy upravil Brogg; 06.08.2007 v 12:01.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Standardní Re: Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Tak samozřejmě memtest nic nenašel, pc se chová stabilně, nerestartuje se samovolně, jen nejdou nainstalovat XP. Placky mám samozřejmě vyzkoušené, tam chyba není. S mrznutím pc je to všelijaké, pokud náhodou najede i po prvním restartu instalace, občas se stane, že kousek projede a u instalace zařízení se to kousne - disk přestane pracovat, instalace dál neprobíhá (ukazuje neustále: zbývá 34min), ale promo text instalace windows stále funguje, jak by se nemetlo. Po tvrdém restartu následuje opět animace...
    Napadl mě nějaký vir, ale disk vir neobsahoval, Windows nepřipadají v úvahu, takže ani nevím, kde by se vzal - z netu (když ani neproběhla pořádná instalace)? Na druhou stranu ta animace není z windows a hw chyba se tak neprojevuje, tak co jiného...
    Nedostatečnost zdroje by se měla taky projevovat trochu jinak než animací A navíc by to snad měl zvládnout...
    Přikládám video (Instalace.AVI), kde je vidět situace po prvním restartu (tedy nakopírování souborů na disk a tedy najetí instalace z disku). Svitilo do pokoje, tak se omlouvám, ale pro ilustraci to snad stačí. To co kvičí v pozadí je morče , jinak během animace disk jel na plno, dokonce si pc hrábl na fdd, ale po dojetí animace (zůstane pouze tmavá obrazovka), aktivita disku zmizí a pouze občas na něj hrábne (zdá se, že celkem pravidelně). A konec...
    GoldMemory 6.68 (ta blbá verze) zatím nehodila chybu, budu se snažit sehnat v5.07 (asi přehodím fdd) a budu čekat na každou vaši radu jak na smilování...

EDIT: Vytahal jsem všechna zařízení a jedu pouze na 1*sata disk a 1*sata dvdrw - na SATA1 a SATA2, vše z přídavného řadiče (IDE+2*SATA) vyndáno. Nyní se zdá, že instalace jede téměř ok, po prvním restartu se dostanu k pokračování (nastavení klávesnice, hodin,...) a buď se to sekne na instalaci zařízení nebo to dokonce jede dál až k druhému restartu (po uložení nastavení), kdy následuje opět animace (při plné aktivitě disku) a pak nic
    Naposledy upravil Brogg; 06.08.2007 v 12:17.

hh, něco takovýho sem ještě neviděl..

nevím čím by to mohlo být, ale zkusil bych toto:
    0. najít vir
    1. zkontrolovat jestli se ti nepřehřívá procesor, chipset nebo něco v pc (kdysi jsem měl problém, že se mi přehříval procesor a pc byli při instalaci win nestabilní a padalo mi to..)
    2. zkusit jiný zdroj (je možné, že máš vadný zdroj a při vyšší zátěži je pc nestabilní)
    3. nahrát nový bios na desku
    4. zkusit vyměnit desku (a popř. postupně všechny komponenty)

edit: chtělo by to teda dojít za nějakym kámošem, co má podobný komponenty a prostě testovat, kde je chyba
    Naposledy upravil kidd.sadam; 06.08.2007 v 13:08.
    School: Asus P5BDeluxe; C2D E6320 1.86GHz @ 3HGz (430*7) + AC Freezer 7 Pro; Sapphire Radeon X1950 GT 256 MB GDDR3 (600/1500) + AC Accelero X2; A-Data 2x1GB DDR2 860Mhz; WD Caviar SE WD3200AAKS - 320GB SATA II; Zdroj Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Case Thermaltake Soprano; DVDRW Lite-ON LH-18A1H; LCD 19" Samsung 930BF
    Home: Asus A8N-E; AMD Athlon 64 3000+; MSI x1300Pro; 2x512MB DDR2; HDD 200GB ...

hh, já to taky neviděl a vzhledem k časovému presu jsem celkem zoufalej...
    0. najít vir - připojením k druhém pc, vyzkouším za okamžik
    1. to je v poho, noctua a HR-05 chladí naprosto ok, kontrolováno rukou a v biosu
    2. vyzkoušeno - LC550W (nic jinýho tady nemám - a naprosto stejné chování
    3. už mě taky napadlo, vyzkouším po tom viru
    4. hrozná představa a nechci na ni myslet...
    5. kámoš - nemám nikoho, snad bych pak sháněl v Brně pomocí fóra
    Ještě zkusím naprosto čistý disk, který budu mít k večeru (odinstaluju starý pc a šoupnu ho do novyho) - bude to ale IDE...

EDIT tak ani zdroj, ani bios (vyzkoušeny F9d a F6, F4), prostě nic. Už se mi podařilo najet do windows a tam pracovat (kopírování na fdd, na disk, z CD; pouštění aplikací v novém systému) a poho. Jakmile jsem se pokusil nainstalovat Chipset driver - kousnutí a chyba v pci.sys. Nová instalace (s rychlým formátem příslušného oddílu), první restart a v pohodě nastavení (čas a spol.) -> uložení nastavení -> restart -> animace

Takže podezření - chybná deska (jak to, když oc v biosu a live linuxu v pohodě?), vir (jakej, když formátuju systémovej oddíl?), potřeba naformátovat komplet disk (stávající nemohu, neboť tam mám 360GB dat a formátuji pouze 1 oddíl, večer zřejmě využiju volnej IDE). A co to kua je ta animace?

EDIT2: Jakmile jsem se dostal (zas asi zázrakem) do windows, tak jsem pustil Orthos a nic nepadá, což je taky trochu zvláštní...
    Naposledy upravil Brogg; 06.08.2007 v 17:49.

Tak hodně štěstí, snad moje widle pomohou
    C2D E6850 @ 3600 MHz ~ 1.4V w/ Thermalright Ultra-120 lapped + Noctua NF-S12 | ASUS P5K-E | 4GB DDR2-800MHz Patriot LLK ~ 2.1V
    GeForce 8800GTS 512MB @ 730/1810/2020 MHz | WD 1TB + 2TB | X-Fi ExtremeMusic | HP LP2475w 24" | CM Centurion 5 | Fortron Epsilon 700W

3DM06 - 13700 | 3DMV - ??? | SuperPI 1M - 14.068s | cpu in burn : 52°C !!!
    HP nc8000 : P-M Dothan 2.00GHz [2MB L2], 2GB DDR400, 100GB[5400rpm, 8MB], ATi Mobility Radeon 9600 PRO 64MB DDR, WiFi b/g, BT, 15" SXGA+ 1400x1050

Trochu nechapu popis te animace... co to takhle zkusit s jinou grafikou?
    (EDIT: Aha, tak ono je tu i video To bohuzel momentalne nestahnu...)

Priznavam ze je to vystrel do tmy (resp. do animace), ale snad je to snadnejsi task nez zkusit jinou desku.
    Naposledy upravil xjohny; 06.08.2007 v 20:35.
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

hm, asi bych to viděl na vadnou desku.. :/
    ale takovou animaci jsem ještě neviděl!!! to video si schovám
    School: Asus P5BDeluxe; C2D E6320 1.86GHz @ 3HGz (430*7) + AC Freezer 7 Pro; Sapphire Radeon X1950 GT 256 MB GDDR3 (600/1500) + AC Accelero X2; A-Data 2x1GB DDR2 860Mhz; WD Caviar SE WD3200AAKS - 320GB SATA II; Zdroj Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Case Thermaltake Soprano; DVDRW Lite-ON LH-18A1H; LCD 19" Samsung 930BF
    Home: Asus A8N-E; AMD Athlon 64 3000+; MSI x1300Pro; 2x512MB DDR2; HDD 200GB ...

Takže naprosto hotov (alkoholem i neštěstím nemožnosti vyřešit tento problém) jsem vyzkoušel jak nejnovější bios F12, tak Conflictovi widle a výsledek rovná se nule, zas po prvním restartu animace. Už jsem na ni MALIČKO alergický. Takže problém je buď v desce (proč ale vydržela Orthos i Linux live?) nebo v grafice (proč ale zvládá 3D desktop v linuxu?) nebo v disku (není zformátovaný komplet celý, pouze příslušný oddíl a je zde možnost viru; na druhou stranu jel už nějakou dobu ve starém komplu bez jediného problému i viru). Conflicte díky, ale jsem volaký zmätěný...
    Pro úplnost, po prvním restartu byla zas animace, dal jsem tvrdý restart a proběhla normální část instalace (nastavení času a spol.) a jsem ve windows -> dávám orthos a jdu do sprchy...
    Naposledy upravil Brogg; 06.08.2007 v 23:46.

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Skusil by som odpojit vsetko, co sa da. Skusit instalovat len cez IDE mechaniku, ak nepomoze potom len cez SATU. V biose by som zakazal Lan, zvukovku, ak sa da aj usb. Prip. este instalacia len s jednym z modulom ram, potom druhym. Aj ked si ich testoval. Video haluzzz. Nic lepsie ma nenapadlo
    Good luck!
    podpis............................................ ............ načo?

Takže v noci jel Orthos 4,5 hodiny a nic, tj. úplně v pohodě stabilní, najel přes to defaultní spořič a šlapalo to celou dobu. To přece nemůže vydržet špatná deska, resp. jak říká Conflict, ta chyba na desce by musela být dost speciální...
    Teď jede 4,5 hodin GM 5.07 a je to na 88%, nechám to dojet, zřejmě bez chyby a dneska zkusím ten IDE disk. Jinak mám samozřejmě úplně vše vypojeno a je tam pouze kostra pc. Jeden modul ram už mě taky napadl, udělám to, jak to půjde. Bios po flashu mám nastavený na optimální hodnoty (Load optimize). Můžu zkusit něco vypnout, uvidíme...
    Buď zabere IDE (pak to bylo formátováním disku nebo virem) a pokud ne, tak mě napadá pouze grafika...
    PS: A když ani to ne, tak skončím v Černovicích...
    Naposledy upravil Brogg; 07.08.2007 v 08:45.

Je tu poměrně dost informací a drobet se ztrácím. Zkoušel jsi i instalaci na jiný oddíl toho disku?

BTW: Mohl by někdo (moc moc prosím) pře-nahrát to video na http://leteckaposta.cz ? eDisk mi v práci nejde
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Tak, po 6 hodinách a začínajícím 2. kole v GM 5.07 je výsledek bez chyby, paměti by to být neměly.
    Instalovat na druhý oddíl jsem to zkusil s totožným výsledkem Právě teď zírám na dokončující se animaci po prvním restartu...
    Někdy se to chová tak, že pokud se jednou dostanu do windows (např. po 5 restartech a doufání, že teď to vyjde), tak (pokud s windowsama nic neprovádím) se tam dostanu po restartu či vypnutí zas. Vždy jsem to ale pokazil instalací driverů pro chipset a pokud náhodou ne, tak Orthos byl stabilní; nic jiného jsem neinstaloval.
    A teď babo raď. Teda manželka si už dělá srandu a říká, že to bude grafikou, určitě grafikou (i když tomu nerozumí, ale ví, že grafiku mohu vyloučit až jako poslední a ještě pouze s pomocí někoho jiného)...

EDIT:
    Jakmile odinstaluju starej systém, resp. nechám tam pouze to nejdůležitější a antiviráky. Připojím k němu ten sata wd5000aaks a projedu antivirákama, pokud nic nenajdu, bude následovat format starého IDE (poraďte jak nejlíp a ne moc dlouho - ne víc jak 2 hodiny - zformátovat 80GB IDE, tak abych vyloučil možnost viru - chápej kdekoliv na disku; zero fill je časově náročný). Pak vezmu ten IDE a zkusím ho dát do novyho pc a uvidí se, jeslti to půjde, pokud ne, pak je to grafika (budu muset vyzkoušet jinou, snad se někdo v Brně najde) a nebo to je deska s velmi nepochopitelnou chybou (Orthos i Linux vydrží). Ještě Conflict radil, abych vyzkoušel Visty z důvodu vyloučení nekompatibility mezi hw a XP -> to bych asi umřel smíchem...
    Naposledy upravil Brogg; 07.08.2007 v 11:01.

To je fakt husty, kdybych nevidel to video, tak bych tomu asi neveril...jediny co me napada je grafika, ale spis se obavam ze tvuj pocitac je proklety....radeji bych ho zahrabal hodne hluboko za uplnku nekde na hrbitove, samozrejmne s vyndanym procesorem....aby nevstaval z mrtvych.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Tak teď to projíždím kasperskym a na discích po absolutně novém formátu jsou v Recycled trojani (disky E a F slozka Recycled, soubor ctfmon.exe, Trojan.win32.vb.aqt). Nechápu, kde se vzali na nově zformatovanym disku... Mažu je -> úspěšně smazáno... Zbytek se zatím tváří čistě.
    Postup bude: disky projedu Kasperskym, Nodem32, Ad-Awarem, Spybotem a hijackthisem. Pak asi sata disk znovu vyzkouším a on, světe div se, zase nepojede, tak ho pro jistotu projedu ještě jednou jedním antivirem a pak starý IDE komplet zformátuju (co doporučíte? má na sobě dva oddíly, fdiskem udělám jeden a klasicky zformátuju. Máte jiný nápad? fdisk /mbr?) a pak vyzkouším IDE v tom pekelném stroji...

Edit:
    kromě malé havěti nic na discích nebylo a to co bylo je pryč. Jdu odinstalovat starý systém a vyzkoušet IDE...
    Naposledy upravil Brogg; 07.08.2007 v 14:50.

Ahoj. No je to zajímavý každopádně. Zkus ten disk a uvidíš, co to bude dělat, jinak grafiku můžeš zkusit u mě. Plánuju si teď přeinstalovat Visty, takže si už XP stejně nerozhasím, navíc budu měnit chladič na grafice a budu muset rozdělávat komp, takže není problém to vyzkoušet

EDIT: A zkus ty Visty teda, co to udělá tam (žeby jiná animačka ?)
    C2D E6850 @ 3600 MHz ~ 1.4V w/ Thermalright Ultra-120 lapped + Noctua NF-S12 | ASUS P5K-E | 4GB DDR2-800MHz Patriot LLK ~ 2.1V
    GeForce 8800GTS 512MB @ 730/1810/2020 MHz | WD 1TB + 2TB | X-Fi ExtremeMusic | HP LP2475w 24" | CM Centurion 5 | Fortron Epsilon 700W

HP nc8000 : P-M Dothan 2.00GHz [2MB L2], 2GB DDR400, 100GB[5400rpm, 8MB], ATi Mobility Radeon 9600 PRO 64MB DDR, WiFi b/g, BT, 15" SXGA+ 1400x1050

Takže mám zejm. pro sebe špatnou zprávu:
    odinstaloval jsem vše nepotřebné ze starého disku a překopíroval si svá data -> vyndal IDE disk ze starého komplu a dal do nového (přesně: GA-965P-S3, e2160, 2*1GB A-Data Extreme ed., Gainward 7600GS GS, Noctua, HR-05, sata DVDRW Samsung SH-S183L, 410W Chieftec, Chieftec LBX) -> dal instalační CD do mechaniky a spustil -> nabootování z CD -> dal jsem odebrat oddíl a vytvořil nový (na disku 80GB byl pouze 1 oddíl) na C: -> formatování oddílu (ne rychlé ale normální) -> nakopírování souborů z CD -> "za 15 sekund bude počítač restartován" -> restart -> úvodní obrazovka (výpis biosu a spol.) -> úvodní obrazovka windows -> a místo pokračování instalace (nastavení času a spol.) se ZASE objevila ANIMACE
    Možná během dalších deseti patnácti restartů se dostanu k pokračování instalace a následně třeba i do windows, kde se vše tváří jako stabilní... Ale instalace driverů vše následně zhatí...
    Visty bohužel nemám, takže nemohu vyzkoušet...
    Vyloučeny teda jsou: zdroj, disk, ram, chladiče, case
    Možná: MB (prostě divná chyba, že by způsobená tímto?)
    Velké podezření: grafika
    Domluvím se s Conflictem na vyzkoušení své grafiky, případně na půjčení grafiky a vyzkoušení u mě.

EDIT: Mám podezření, že se bude jednat o grafiku, po objevení animace disk pracuje a osobně se domnívám, že se jedná o pokračování instalace (pouze je grafická stránka instalace nahrazena animací - že by něco jako rozpad obrazu?) a jestli se nemýlím, tak první dialog je nastavení klávesnice (české prostředí a spol.). Toto je prozatím jediné pro mě pochopitelné vysvětlení...
    Pro problém s grafikou hovoří celé chování pc, pokud by to byla chyba na desce či přímo v chipsetu moji vinnou, tak to podle mě neudrží Orthos. Záhadou zůstává bezproblémové najetí linuxu - že by chyba v zaváděcích ovladačích grafiky? Fakt nevím, ale díky Conflictovi to večer zjistím...
    Naposledy upravil Brogg; 07.08.2007 v 18:41.

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Ty nemáš doma nějakou stoletou grafiku do PCI na případné opravy špatně flešovaného BIOSu grafiky?
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Ty nemáš doma nějakou stoletou grafiku do PCI na případné opravy špatně flešovaného BIOSu grafiky?
    Bohužel všeho jsem se zbavil s cílem většího pořádku, po této situaci si ji brzy pořídím... Večer to vyzkouším s jinou grafiku a rozhodne se, co půjde na reklamaci - gk nebo mb?

dělá to to samé když odpojíš monitor a připojíš televizi? předpokládám, že má gf tv out...teoreticky by problémem mohl být i ten monitor..

Za chvíli se vše dovíme ; Brogg jede ke mně s věcma, takže to testnem a dáme vědět

Takže pánové, předem mohu říct, že jsme závadu našli a nic nejde na reklamaci. Díky neuvěřitelné podpoře manželky a odborné asistence Conflicta je vše vyřešeno (a to sám Conflict ani netuší, co s tím přesně je, dokud si nepřečte tenhle post ).
    Stručně řečeno, dal jsem věci do EC case (přece jen lehčí než Chieftec) s do a batohu a jel ke Conflictovi, kde vše jelo jak po másle. Připadal jsem si jak debil, ale přemýšleli jsme, kde je chyba. Shodli jsme se, že zřejmě v case a někde dochází ke kontaktu či něčemu nechtěnému. Nebo by mohl být na vině monitor, ale žil jsem v domnění, že jsem to zkoušel na více monitorech. Tak jsem tedy odjel od Conflicta, vše zapojil a jelo (na disku byly widle), říkám si, že to nic není, dokud to nenainstaluju sám. Při první instalaci zas animace a to mi už bylo divny a jasny zároveň. Tak jsem šel k monitoru, vypnul ho a zase zapnul a bylo. Zdroj animace je tedy v samotném monitoru a zřejmě se jedná o nějaký spořič, ale pozor, který se nijak nedá vyvolat - např. tím, že bych monitor odpojil od zdroje - tak napíše "No signal", chvilku to poletuje po obrazovce a pak zhasne. Tahle animace alias spořič se na tomto monitoru (lcd) objevila poprvé Zřejmě se tak stane v momentě přechodu signálu (změně signálu), což je právě při prvním i druhém restartu, kdy se zobrazí loadovací obrazovka windows a pak to má skočit do pokračování instalace (po prvním restartu) nebo do windows do pracovní plochy (po druhém restartu). Proč se vždy neobjevil tenhle spořič, ale čas od času to vzalo signál a jelo to, to fakt netuším... Kazdopádně je jasné, že pomůže u instalace vypnout a zapnout monitor a místo animace mám to co chci. Po nainstalování widlí to už jede ok... První mě na spořič v samotném monitoru přivedl Coflict u něj doma a Racheho poznámku jsem četl až po vyřešení, ale rozhodně díky
    K zaseknutí instalace driveru chipsetu: pokud mám IDE disk, vše jede ok a není problém, nainstaluju všechny drivery. Pokud použiju sata disk je problém. Nejen, že se kousnou instalace driverů chipsetu, ale při snaze nainstalovat sata drivery mi to zahlásilo, že potřebné zařízení není nalezeno (nebo něco takového) a konec instalace, pak následoval restart a pci.sys chyba. Zde mám podezření, že je třeba nějak nastavit bios. Nyní mám sata jako ide a nejde to. Je trochu zvláštní, že se stejně nastaveným biosem a připojeným IDE to šlo (na sata byla pouze mechanika), myslím, že to bude v biosu...
    Toť vše, dva prolémy, které se zdály na začátku jako jeden neřešitelný, snad budou zdárně pokořeny a všem patří dík
    Pokud někdo má nápad na ten sata disk (a dost lidí tady má podobnou desku se sata diskem), sem s ním
    Naposledy upravil Brogg; 08.08.2007 v 03:50.

Uf, tak tohle jsem ještě neslyšel ... Pro zajímavost, co to je za LCD?

Ad HDD - v BIOSu máš možnosti módů řadiče IDE/AHCI/RAID, použité ovladače musí volbě v BIOSu odpovídat.

Jinak nechápu, jak by interní šetřič monitoru způsobil chyby v core systémových souborech a problémy se samotnou instalací driverů chipsetu.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Teď je tam IDE, zřejmě to bude nutné dát na AHCI, podívám se a vyzkouším. Proč to ale jelo se stejným driverem a nastavením biosu s IDE a sata mechanikou a v momentě, kdy jsem vzal sata mechaniku a sata disk, tak se to při instalaci driverů kousne?
    LCD je ACER AL1912.
    Jinak to jsou dva nezávislé problémy, které se na začátku tvářily jako jeden. Jedna věc je animace -> šetřič a ta je komplet vyřešena, druhá věc je kousnutí u instalace driverů a to bude zřejmě nastavením biosu a jak říkáš, použitým driverem...

EDIT:
    Tak s tím sata je to zajímavé, žádné nastavení nepomohlo. Zkoušel jsem:
    - sata jako ide bez nativní podpory ide (pro sata 0-3)
    - sata jako ide s nativní podporou ide
    - AHCI
    - RAID
    A nic. Musím ještě zkoušet různé možnosti, ale pokud má někdo nápad, sem s ním. Se sata portama 0-3 (tj. s těma přímo v chipsetu) by nic být nemělo, protože sata mechanika šlape v poho a po nainstalování na sata disk jsou widle taky ok, chybu to hodí po instalaci driveru pro chipset, resp. se to při instalaci driveru kousne.
    Jinak nyní jsem zkusil využít dva sata porty z integrovaného přídavného řadiče (jsou na něm 2*sata a 1*ide) a samozřejmě je vše ok i po nainstalování jak driveru pro chipset, tak pro sata. Takže po restartu zkusím přehodit zapojení z tohoto přídavného řadiče na integrované sata v chipsetu a uvidíme...
    Naposledy upravil Brogg; 08.08.2007 v 11:55.

Tak to rád slyším, že to valí. Každopádně jsme netipovali daleko od pravdy (ten spořič).
    Jo a já osobně mám na DS3 vypnuto jak AHCI tak 0-3 native mode, mam pouze SATA as IDE. Jdu restart a podívám se radši přesně. Pak to editnu

Kýžený EDIT: Sata AHCI : DISABLED, Sata NATIVE ports 0-3 : DISABLED !! (první dvě nahoře v integrated peripherals), dál sata/ide device : ENABLED a nakonec SATA CTRL MODE: IDE
    Naposledy upravil Conflict; 08.08.2007 v 21:52.

Hm, to je divny, mam to tak a nejede to, asi budu muset sehnat sata, kterej komplet naformatuju a uvidim. Dneska uz nebyl cas to resit a skoncil jsem na tom, ze instalace na pridavnym radici probehla vc. instalovani driveru pro sata a chipset, po prendani na normalni sata (0-3) to najelo, ale nedostal jsem se jinam nez na cecko. Bohuzel jsem nevyzkousel, zda vse bylo ok uz na tom pridavnym radici. Takze zas zitra... Zatim kouknu do bazaru po nejakym satovym disku.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání