Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    57
    Vliv
    378

Standardní Re: Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Ty nemáš doma nějakou stoletou grafiku do PCI na případné opravy špatně flešovaného BIOSu grafiky?
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Ty nemáš doma nějakou stoletou grafiku do PCI na případné opravy špatně flešovaného BIOSu grafiky?
    Bohužel všeho jsem se zbavil s cílem většího pořádku, po této situaci si ji brzy pořídím... Večer to vyzkouším s jinou grafiku a rozhodne se, co půjde na reklamaci - gk nebo mb?
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

dělá to to samé když odpojíš monitor a připojíš televizi? předpokládám, že má gf tv out...teoreticky by problémem mohl být i ten monitor..

Za chvíli se vše dovíme ; Brogg jede ke mně s věcma, takže to testnem a dáme vědět
    C2D E6850 @ 3600 MHz ~ 1.4V w/ Thermalright Ultra-120 lapped + Noctua NF-S12 | ASUS P5K-E | 4GB DDR2-800MHz Patriot LLK ~ 2.1V
    GeForce 8800GTS 512MB @ 730/1810/2020 MHz | WD 1TB + 2TB | X-Fi ExtremeMusic | HP LP2475w 24" | CM Centurion 5 | Fortron Epsilon 700W

3DM06 - 13700 | 3DMV - ??? | SuperPI 1M - 14.068s | cpu in burn : 52°C !!!
    HP nc8000 : P-M Dothan 2.00GHz [2MB L2], 2GB DDR400, 100GB[5400rpm, 8MB], ATi Mobility Radeon 9600 PRO 64MB DDR, WiFi b/g, BT, 15" SXGA+ 1400x1050

Takže pánové, předem mohu říct, že jsme závadu našli a nic nejde na reklamaci. Díky neuvěřitelné podpoře manželky a odborné asistence Conflicta je vše vyřešeno (a to sám Conflict ani netuší, co s tím přesně je, dokud si nepřečte tenhle post ).
    Stručně řečeno, dal jsem věci do EC case (přece jen lehčí než Chieftec) s do a batohu a jel ke Conflictovi, kde vše jelo jak po másle. Připadal jsem si jak debil, ale přemýšleli jsme, kde je chyba. Shodli jsme se, že zřejmě v case a někde dochází ke kontaktu či něčemu nechtěnému. Nebo by mohl být na vině monitor, ale žil jsem v domnění, že jsem to zkoušel na více monitorech. Tak jsem tedy odjel od Conflicta, vše zapojil a jelo (na disku byly widle), říkám si, že to nic není, dokud to nenainstaluju sám. Při první instalaci zas animace a to mi už bylo divny a jasny zároveň. Tak jsem šel k monitoru, vypnul ho a zase zapnul a bylo. Zdroj animace je tedy v samotném monitoru a zřejmě se jedná o nějaký spořič, ale pozor, který se nijak nedá vyvolat - např. tím, že bych monitor odpojil od zdroje - tak napíše "No signal", chvilku to poletuje po obrazovce a pak zhasne. Tahle animace alias spořič se na tomto monitoru (lcd) objevila poprvé Zřejmě se tak stane v momentě přechodu signálu (změně signálu), což je právě při prvním i druhém restartu, kdy se zobrazí loadovací obrazovka windows a pak to má skočit do pokračování instalace (po prvním restartu) nebo do windows do pracovní plochy (po druhém restartu). Proč se vždy neobjevil tenhle spořič, ale čas od času to vzalo signál a jelo to, to fakt netuším... Kazdopádně je jasné, že pomůže u instalace vypnout a zapnout monitor a místo animace mám to co chci. Po nainstalování widlí to už jede ok... První mě na spořič v samotném monitoru přivedl Coflict u něj doma a Racheho poznámku jsem četl až po vyřešení, ale rozhodně díky
    K zaseknutí instalace driveru chipsetu: pokud mám IDE disk, vše jede ok a není problém, nainstaluju všechny drivery. Pokud použiju sata disk je problém. Nejen, že se kousnou instalace driverů chipsetu, ale při snaze nainstalovat sata drivery mi to zahlásilo, že potřebné zařízení není nalezeno (nebo něco takového) a konec instalace, pak následoval restart a pci.sys chyba. Zde mám podezření, že je třeba nějak nastavit bios. Nyní mám sata jako ide a nejde to. Je trochu zvláštní, že se stejně nastaveným biosem a připojeným IDE to šlo (na sata byla pouze mechanika), myslím, že to bude v biosu...
    Toť vše, dva prolémy, které se zdály na začátku jako jeden neřešitelný, snad budou zdárně pokořeny a všem patří dík
    Pokud někdo má nápad na ten sata disk (a dost lidí tady má podobnou desku se sata diskem), sem s ním
    Naposledy upravil Brogg; 08.08.2007 v 04:50.

Uf, tak tohle jsem ještě neslyšel ... Pro zajímavost, co to je za LCD?

Ad HDD - v BIOSu máš možnosti módů řadiče IDE/AHCI/RAID, použité ovladače musí volbě v BIOSu odpovídat.

Jinak nechápu, jak by interní šetřič monitoru způsobil chyby v core systémových souborech a problémy se samotnou instalací driverů chipsetu.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Teď je tam IDE, zřejmě to bude nutné dát na AHCI, podívám se a vyzkouším. Proč to ale jelo se stejným driverem a nastavením biosu s IDE a sata mechanikou a v momentě, kdy jsem vzal sata mechaniku a sata disk, tak se to při instalaci driverů kousne?
    LCD je ACER AL1912.
    Jinak to jsou dva nezávislé problémy, které se na začátku tvářily jako jeden. Jedna věc je animace -> šetřič a ta je komplet vyřešena, druhá věc je kousnutí u instalace driverů a to bude zřejmě nastavením biosu a jak říkáš, použitým driverem...

EDIT:
    Tak s tím sata je to zajímavé, žádné nastavení nepomohlo. Zkoušel jsem:
    - sata jako ide bez nativní podpory ide (pro sata 0-3)
    - sata jako ide s nativní podporou ide
    - AHCI
    - RAID
    A nic. Musím ještě zkoušet různé možnosti, ale pokud má někdo nápad, sem s ním. Se sata portama 0-3 (tj. s těma přímo v chipsetu) by nic být nemělo, protože sata mechanika šlape v poho a po nainstalování na sata disk jsou widle taky ok, chybu to hodí po instalaci driveru pro chipset, resp. se to při instalaci driveru kousne.
    Jinak nyní jsem zkusil využít dva sata porty z integrovaného přídavného řadiče (jsou na něm 2*sata a 1*ide) a samozřejmě je vše ok i po nainstalování jak driveru pro chipset, tak pro sata. Takže po restartu zkusím přehodit zapojení z tohoto přídavného řadiče na integrované sata v chipsetu a uvidíme...
    Naposledy upravil Brogg; 08.08.2007 v 12:55.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání