Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Nefungující instalace WXP s animací na GA-965P-S3

Takže pánové, předem mohu říct, že jsme závadu našli a nic nejde na reklamaci. Díky neuvěřitelné podpoře manželky a odborné asistence Conflicta je vše vyřešeno (a to sám Conflict ani netuší, co s tím přesně je, dokud si nepřečte tenhle post ).
    Stručně řečeno, dal jsem věci do EC case (přece jen lehčí než Chieftec) s do a batohu a jel ke Conflictovi, kde vše jelo jak po másle. Připadal jsem si jak debil, ale přemýšleli jsme, kde je chyba. Shodli jsme se, že zřejmě v case a někde dochází ke kontaktu či něčemu nechtěnému. Nebo by mohl být na vině monitor, ale žil jsem v domnění, že jsem to zkoušel na více monitorech. Tak jsem tedy odjel od Conflicta, vše zapojil a jelo (na disku byly widle), říkám si, že to nic není, dokud to nenainstaluju sám. Při první instalaci zas animace a to mi už bylo divny a jasny zároveň. Tak jsem šel k monitoru, vypnul ho a zase zapnul a bylo. Zdroj animace je tedy v samotném monitoru a zřejmě se jedná o nějaký spořič, ale pozor, který se nijak nedá vyvolat - např. tím, že bych monitor odpojil od zdroje - tak napíše "No signal", chvilku to poletuje po obrazovce a pak zhasne. Tahle animace alias spořič se na tomto monitoru (lcd) objevila poprvé Zřejmě se tak stane v momentě přechodu signálu (změně signálu), což je právě při prvním i druhém restartu, kdy se zobrazí loadovací obrazovka windows a pak to má skočit do pokračování instalace (po prvním restartu) nebo do windows do pracovní plochy (po druhém restartu). Proč se vždy neobjevil tenhle spořič, ale čas od času to vzalo signál a jelo to, to fakt netuším... Kazdopádně je jasné, že pomůže u instalace vypnout a zapnout monitor a místo animace mám to co chci. Po nainstalování widlí to už jede ok... První mě na spořič v samotném monitoru přivedl Coflict u něj doma a Racheho poznámku jsem četl až po vyřešení, ale rozhodně díky
    K zaseknutí instalace driveru chipsetu: pokud mám IDE disk, vše jede ok a není problém, nainstaluju všechny drivery. Pokud použiju sata disk je problém. Nejen, že se kousnou instalace driverů chipsetu, ale při snaze nainstalovat sata drivery mi to zahlásilo, že potřebné zařízení není nalezeno (nebo něco takového) a konec instalace, pak následoval restart a pci.sys chyba. Zde mám podezření, že je třeba nějak nastavit bios. Nyní mám sata jako ide a nejde to. Je trochu zvláštní, že se stejně nastaveným biosem a připojeným IDE to šlo (na sata byla pouze mechanika), myslím, že to bude v biosu...
    Toť vše, dva prolémy, které se zdály na začátku jako jeden neřešitelný, snad budou zdárně pokořeny a všem patří dík
    Pokud někdo má nápad na ten sata disk (a dost lidí tady má podobnou desku se sata diskem), sem s ním
    Naposledy upravil Brogg; 08.08.2007 v 04:50.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání