Takže mám zejm. pro sebe špatnou zprávu:
odinstaloval jsem vše nepotřebné ze starého disku a překopíroval si svá data -> vyndal IDE disk ze starého komplu a dal do nového (přesně: GA-965P-S3, e2160, 2*1GB A-Data Extreme ed., Gainward 7600GS GS, Noctua, HR-05, sata DVDRW Samsung SH-S183L, 410W Chieftec, Chieftec LBX) -> dal instalační CD do mechaniky a spustil -> nabootování z CD -> dal jsem odebrat oddíl a vytvořil nový (na disku 80GB byl pouze 1 oddíl) na C: -> formatování oddílu (ne rychlé ale normální) -> nakopírování souborů z CD -> "za 15 sekund bude počítač restartován" -> restart -> úvodní obrazovka (výpis biosu a spol.) -> úvodní obrazovka windows -> a místo pokračování instalace (nastavení času a spol.) se ZASE objevila ANIMACE
Možná během dalších deseti patnácti restartů se dostanu k pokračování instalace a následně třeba i do windows, kde se vše tváří jako stabilní... Ale instalace driverů vše následně zhatí...
Visty bohužel nemám, takže nemohu vyzkoušet...
Vyloučeny teda jsou: zdroj, disk, ram, chladiče, case
Možná: MB (prostě divná chyba, že by způsobená tímto?)
Velké podezření: grafika
Domluvím se s Conflictem na vyzkoušení své grafiky, případně na půjčení grafiky a vyzkoušení u mě.
EDIT: Mám podezření, že se bude jednat o grafiku, po objevení animace disk pracuje a osobně se domnívám, že se jedná o pokračování instalace (pouze je grafická stránka instalace nahrazena animací - že by něco jako rozpad obrazu?) a jestli se nemýlím, tak první dialog je nastavení klávesnice (české prostředí a spol.). Toto je prozatím jediné pro mě pochopitelné vysvětlení...
Pro problém s grafikou hovoří celé chování pc, pokud by to byla chyba na desce či přímo v chipsetu moji vinnou, tak to podle mě neudrží Orthos. Záhadou zůstává bezproblémové najetí linuxu - že by chyba v zaváděcích ovladačích grafiky? Fakt nevím, ale díky Conflictovi to večer zjistím...

Odpověď s citací