Už jsem tak trochu zoufalý a cítím se jako de*il. Po sestavení nového pc:
GA-965P-S3, e2160, A-Data 2*1GB Extreme Ed., Gainward 7600GS GS, WD5000AAKS, DVDRW Samsung (sata), DVDRW Nec (IDE), CDRW Teac (IDE), chladiče (Noctua+HR-05), vše v Chieftec LBX s Chieftec 410W.
Problém je s instalací WXP jak SP1, tak SP2. Při instalaci dojde k rozpoznání disku (rozděleného na 3 oddíly, na C jde windows, D je volný a E je pro data) a začne instalace. Dojde k prvnímu restartu -> naběhne úvodní obrazovka, na moment se objeví instalační program -> a vzápětí je nahrazen "animací", tj. černá obrazovka se zalije světlem, které ustupuje nahoru, až se skoro ztratí. Aktivita disku je při tom jak při instalaci, ovšem s koncem animace skončí i aktivita disku, dál nic víc - resp. animace zůstane kousnutá v horní poloze a hdd problikává... Moc dobře nechápu tu animaci, co to je? Nekompatibilita či cokoliv jiného (obvykle problematického) se tak přece neprojevuje. Bios mám nyní na default.
Už několikrát se mi povedlo najet i do windowsu, ale ty byly vždy poškozeny instalací driverů pro chipset či LANku. Při pokusu do nich najet to hodí hlášku s chybou v pci.sys a nabídkou to opravit. Tak trochu podivné chování... Neinstaluji windows poprvé, ale toto mě fakt vytáčí, je možné, že se jedná o triviální chybu a já budu za hlupáka, ale s každou radou sem, rád bych to vyřešil co nejdříve.
Moc díky
EDIT:
- Ještě doplním, že cpu je správně rozpoznáno (default e2160@1,80 GHz 200*9), pamět jede v duálu, bios: Intel P965 BIOS for 965P-S3 F9d - originální dodaný s deskou.
- Při použití Mandriva 2007.1 Live CD nebyl problém.
- tu animaci mohu v případě zájmu vyfotit.
EDIT2:
Ještě jsem na noc pustil Memtest86+ v.1.65. Bohužel floppy s Goldmemory 5.07 nemám a floppy v noci předělávat do jinyho pc nebudu. Snad to bude stačit...