Výsledky 1 až 25 z 287

Téma: Jakou Hi-End case?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jakou Hi-End case?

Citace Původně odeslal marrtin Zobrazit příspěvek
    Anglicky moc neumim, tak jsem se spis spolehal na obrazky. Ale pochopil jsem dobre, ze kdyz chci aby mi intake ventilator nasaval vzduch a ofukoval tak harddisk, tak musim mit otevrene dvirka? To je jaksi neprakticke, ne?
    Pokud jde o sestavu, kterou máš v podpisu, tak bys ofuk potřebovat snad ani nemusel? Pokud musel, tak je to špatné, u tohohle casu navíc potřebuješ nelogicky dvě osmdesátky (pro které jsou pozice za tou jednou kulatou dírou).

Tady máš srovnání se sedmi dalšími http://www.anandtech.com/casecooling...spx?i=2525&p=1 , z toho už se obrázek udělat dá.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Pokud jde o sestavu, kterou máš v podpisu, tak bys ofuk potřebovat snad ani nemusel? Pokud musel, tak je to špatné, u tohohle casu navíc potřebuješ nelogicky dvě osmdesátky (pro které jsou pozice za tou jednou kulatou dírou).

Tady máš srovnání se sedmi dalšími http://www.anandtech.com/casecooling...spx?i=2525&p=1 , z toho už se obrázek udělat dá.
    Diky moc za radu.Na tu sestavu co mam v podpisu samozrejmne ofuk nepotrebuji, ale skladam si novy vicemne herni stroj a v nem bych si predstavoval asi toto:

CPU: Nejake doujadro (mozna 4jadro) od Intelu

MB: Zatim to vypada na chipset 680i od nVidie (na PCT vysla zajimava recenze na mobo od evga)

RAM: Nejake rychlejsi moduly 2*1GB. V pametech se moc neorientuju - musim toho este hodne precist

GK: 8800GTX(GTS) nebo 2900 to jeste nevim

hdd: Necham si toho 160GB HITACHI, ale uvazuju ze k nemu pribude jeste raptor(na system)

DVDRW: Necham z te stare sestavy.

PSU: Koupil jsem zde z bazaru od Radima Štěpance Pentagaram 620 W(oem Sirtec, u nas znamy jako Chieftec)

Case: Skrin ted tady resim. Puvodne jsem byl celkem rozhodnt pro 3dAuroru (tu kratsi), ale pak jsem videl tu Apevia X-Cruiser a moc se mi libila a musim rict ze i me pritulce. Ale jde mi o to abych za behu nemusel mit otevrene dvirka. A to jsem se na tom Andantechu (jeste jednou moc dekuji Janovi555) nedozvedel. Ale v Tech dvirkach sem zadnou perforaci nevidel, a v chlezni vzduchem nejsem tak zbehly aby vedel jak velky pristup vzduchu budou ty dva(?) vetraky potrebovat - tedy jestli jim bude stacit ze si ten vzduch nekde vemou kdyz ty dvirka budou zavrene.

Jeste jednou dekuji za pomoc pri vyberu case.
    Intel i5 6400 @ 2,7GHz, Gigabyte Z170X, 2x 8GB Kingston 3000MHz CL15, GeForce GTX 980, Samsung 850 EVO 250GB, Lachesis, Razer Goliathus, HP w2207h, G15 a to cele v dosti obouchane MLQ3

Tak po "precteni" celeho clanecku na andantechu muj zajem o Apevia X-Cruiser zase o neco opadl. Jenom skoda ze v tom testu nebyla i ta Aurora. O tom Antecu P180 jsem taky docela uvazoval. Hlavne mne na nem zajimaji ty dve oddelene komory (PSU+hdd a zbytek).Ale u nej bude zrejmne ten samy problem - aby mel predni inake ventilator dost vzduchu budu muset mit oterene dvirka.

Takze se ted zase priklanim spise k te aurore.
    Intel i5 6400 @ 2,7GHz, Gigabyte Z170X, 2x 8GB Kingston 3000MHz CL15, GeForce GTX 980, Samsung 850 EVO 250GB, Lachesis, Razer Goliathus, HP w2207h, G15 a to cele v dosti obouchane MLQ3

Ta Apevia může mít perforaci zespod masky, z obrázků to nevidím. Ale celkově mi ten case připadá špatně řešený. P180 má peforace po stranách masky (odpovídající tomu, o čem jsme se bavili dříve u Sola).
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Nová case Antec Solo dorazila, takže první dojmy:
    • provedení prvotřídní, kvalitní pevná case s promyšleným návrhem (jj, jen potvrzuju co tady bylo už řečeno)
    • dotažené některé detaily jako tlumící silikonové nožičky
    • slušně obsáhlý manuál s popisem konektorů a instalace (ne úplně obvyklá věc)
    • odpružení disků dotaženo téměř k dokonalosti (za tuto cenu)
    • pozice pro intake je nepochopitelně schována za kovovou mřížkou
    • zadní 120mm větrák je dost katastrofa, navíc nepochopitelně bez tlumení vibrací (v porovnání se zbytkem)
    • někeré hrany jsou dost ostré, u skříně této kategorie velké mínus!
    • použité šrouby na pravé bočnici odlupují lak už při prvním povolení (škoda že není použitý stejný systém šroubů pro obě bočnice)
    • ta lesklá úprava je náchylnější na upatlání víc než jsem doufal

Celkově je ale dojem velmi pozitivní - hlavně s ohledem na cenu. Ze všech výtek mě asi nejvíc štve ten lak, ale díky vlepené zvukové izolaci s tím zatím nebudu nic dělat. Většina drobností se dá napravit.
    Ventilátory mám koupené nové, vč. silikonových rámečků, na hrany přijde páska, zbytené mřížky přijdou pryč, zadní nahradím kulatou klasikou.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    pozice pro intake je nepochopitelně schována za kovovou mřížkou
    Mělo by Ti to být jedno - na ofuk disků stačí nějaký fan(y) na 5-7V s min. airflow.
    zadní 120mm větrák je dost katastrofa, navíc nepochopitelně bez tlumení vibrací (v porovnání se zbytkem)
    Souhlas s fanem, Tricooly nejsou právě nejlepší fany. K tlumení vibrací - subj. zbytečné, přimontuj šrouby Noctuu (nebo co tam dáš) a není třeba nic tlumit - ty špunty udělají mj. to, že se dostane fan dál od mřížky a vzduch jde přes mřížku hůř. Se slušným fanem vibrovat nic nebude.
    někeré hrany jsou dost ostré, u skříně této kategorie velké mínus!
    Prošmatal jsem celý case a našel jen jednu - ve výřezu nad uchycením cable managementu v mobo trayi, ještě nějaké?
    použité šrouby na pravé bočnici odlupují lak už při prvním povolení (škoda že není použitý stejný systém šroubů pro obě bočnice)
    U mě je jen lehce poškrábaný pod jedním, ale to je jen otázka času. Souhlas, taky nechápu a dřív jsem si ani nevšiml.

Jinak gratuluju samozřejmě . Než řízneš do mřížek, tak to vyzkoušej - možná si ušetříš práci? Doporučuji nechat nejnižší 5.25" bay prázdný a uklidit z něj kabely (do 3.5" pod ním, nebo nejlíp - pokud se vejdou, průchodem dolů vedle disků), pak je airflow k cpu perfektní. Největší radost budeš mít až namontuješ disky z tlumení a pak z cable-mgmtu, fakt se dá snadno uklidit všechno mimo cesty vzduchu. (jinak i na dně casu jsou očka, kterými lze s pásky vysvazkovat USB/firewire/atd. kabely) Já na tom casu nemodifikoval NIC, teď jsem ho po čase otevřel a uvažuji jen o vyzkoušení nalepení nějakých protiprachových mřížek na ty perforace po stranách masky - obavy o slabý intake jsou liché, naopak mám za 2 měsíce tak zaprášený počítač, jak nikdy předtím ... (zase bych ho tím nerad brutálně omezil)

ad intake mřížky
    - zatím nevím jestli tam vůbec FANy budou potřeba, tím spíš je tam kus plechu k ničemu a brzdí průchod vzduchu (který je i tak dost blokovaný prachovým filtrem)

ad vibrace na outtake
    - nemyslím klasický "špunty", ale silikonový rámeček, takže těsnění bude 100%, silikonové podložky budou jen z druhé strany pod hlavami šroubů

ad hrany
    - teď to znovu vytahovat nebudu, ale je jich víc, minimálně skrz přední šachty HDD, kam budu protahovat uklízet kabeláž. Už sem se stihnul i trochu podrápat..

do case se mi hned řezat nechce, ale ze zkušenosti vím, že jak tam zkompletuju sestavu, už na to nesáhnu. Takhle aspoň budu mít pocit, že všechno co šlo udělat před instalací PC jsem udělal.
    S tou přední mřížkou je to fakt, plánuju prvně zkusit (zatím provizorně krepovkou) zalepit aspoň ty průchody dole, kde IMHO půjde nejvíc prachu od země.

OT: Tricool mi teď slouží jako dobrej stolní ventilátor, když nemám místo na klasiku. V těchto vedrech ocením i přepínač rychlostí
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Ještě jsem to Solo dolaďoval, takže pro budoucí majitele, tohle:
    použité šrouby na pravé bočnici odlupují lak už při prvním povolení (škoda že není použitý stejný systém šroubů pro obě bočnice)
    jsem vyřešil tím, že jsem našel v kumbále zbylé tyhle thumb-screws http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38876 , na které jsem navlékl gumové podložky (přibalují se k antivibračním špuntům u lepších fanů).

Objevil jsem v kumbále také rezervní balení PAX.mate, tak jsem case vylepil. Budoucí majitelé nechť se na to klidně vykašlou, rozdíl je zcela minimální a ze vzdálenosti delší než cca 20 cm zcela žádný. Tedy pokud chce někdo case, který je total silent i z 30 cm , tak už je vhodnější řešit skutečně ty mřížky, ohlučněné je to v defaultu dost a vibrace nejsou žádné. Mně zbývá sehnat někde co nejtišší 92 fan, což není v dnešních dnech žádná trivka .

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Mně zbývá sehnat někde co nejtišší 92 fan, což není v dnešních dnech žádná trivka .
    a co tento? ...jsou i levnejsi verze...

http://www.jscomputers.cz/PAPST_92mm...pId-28596.html
    __________________________________________________ __________________________________________________

http://www.jscomputers.cz/Cooler_Mas...pId-30456.html

ouuu, ten se mi moc libi. koukam teda pouze na design...ten je dle meho vyborny, ale je mi jasny ze ted bude reagovat spousta lidi jinak, takze to berte jen jako muj subjektivní nazor na design tehle case.
    Naposledy upravil -jb-; 27.08.2007 v 16:08.
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. JIREČEK - High-End Fanless Case
    Založil VlasTik v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 174
    Poslední příspěvek: 29.09.2006, 13:31
  2. Delphi : komunikace pres RS-232
    Založil mudboy v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 21:37
  3. 04/05 Jakou Case
    Založil Arg v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.05.2005, 17:03
  4. Help VISUAL DELPHI
    Založil Platon v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 06.11.2003, 22:13
  5. Jakou CASE (Midi) by jste mi doporučily ?
    Založil Adrenix v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 30.10.2002, 20:04

Pravidla přispívání