Z jakého důvodu? Z důvodu brždění výkonu jednotlivých komponent?
Lze toto nějak poznat ještě před koupí?
Všeho chuť..Hry, kde počet FPS určuje především procesor (strategie, Q3 engin); překladače (GtkRadiant,..); programy pracující s grafikou (pouze doplňkově).. snad by se ještě nějaké druhy softwaru našli.. málem bych zapomněl - Windows Vista (pro něj je Duron 1,8 GHz už celkem nedostačující).
Omluvám se, zalinkoval jsem jinou desku..(už se mi povedl lepší kousek - objednal a koupil jsem is omylem jiný HDD než jsem si vybral..
).
Od Asusu jsem měl na mysli P5PE-VM.
Ta druhá (opravdu moc děkuji.. nyní je to mým horkým kandidátem) vypadá rozhodně lépe než ta od ASUSu.. jen škoda, že podporuje celkově 2 GB operační paměti. Ta druhá se mi jeví jako dobré řešení pro postupný přechod z AGP na PCIE a z DDRI na DDRII.
Moc děkuji za odkazy..
Možnost upgradu procesoru mne netrápí, jelikož na nejbližších několik (2-3) let nemám v plánu jeho upgrade (to neplatí o ostatních komponentách).
Tuto desku a ani konfiguraci neplánuji na delší dobu.. v zimě, možná na jaře, bych měl v plánu zakoupení operační paměti a grafické karty.
Z jakého důvodu? Z hlediska budoucí možnosti upgradedovatelnosti.. nebo poměru cena/výkon?
Nad touto možností jsem také přemýšlel, ale došel jsem k závěru, že bych si zase tolik nepolepšil (možná se to na první pohled jeví opačně)..
Chyba? Z hlediska upgradovatelnosti.. či brždění výkonu?
Kolega výše vložil odkaz s deskou, který umí AGP i PCIE.
Jinak proč vlastně nechci prodávat (to jsem měl asi napsat hned na začátek..) - doma již mám několikery komponenty. Z nich chci tedy postavit další PC (proto nechci prodávat).
Všem děkuji za rady..

Odpověď s citací