Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
Tohle je skutecne nedobry napad.
Z jakého důvodu? Z důvodu brždění výkonu jednotlivých komponent?

casto taky maji AGP port emulovan pres PCI sbernici - tak na to taky pozor.
Lze toto nějak poznat ještě před koupí?

BTW: co na tom hodlas provozovat?
Všeho chuť.. Hry, kde počet FPS určuje především procesor (strategie, Q3 engin); překladače (GtkRadiant,..); programy pracující s grafikou (pouze doplňkově).. snad by se ještě nějaké druhy softwaru našli.. málem bych zapomněl - Windows Vista (pro něj je Duron 1,8 GHz už celkem nedostačující).

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
P5P800 SE nepodporuje Core2 Duo, natoz Quad. Tato deska umi max. Pentium D.
Omluvám se, zalinkoval jsem jinou desku.. (už se mi povedl lepší kousek - objednal a koupil jsem is omylem jiný HDD než jsem si vybral.. ).
Od Asusu jsem měl na mysli P5PE-VM.

ASRock dela agp desky s podporou Core2 Duo.
Konkretne jde napr o Conroe865Pe, avsak podporuje pouze cpu do 1066MHz FSB .. tedy E6850 uz ne.
Dalsi takovou deskou je 4CoreDual-SATA2 ale to je prakticky to samo, co ta prvni, akorat na VIA chipsetu a s PCI-E slotem (ma i AGP).
Ta druhá (opravdu moc děkuji.. nyní je to mým horkým kandidátem) vypadá rozhodně lépe než ta od ASUSu.. jen škoda, že podporuje celkově 2 GB operační paměti. Ta druhá se mi jeví jako dobré řešení pro postupný přechod z AGP na PCIE a z DDRI na DDRII.
Moc děkuji za odkazy..

Mozna existuji jeste dalsi desky s AGP a podporou Core2, ale myslim si, ze vsechny budou mit omezeni na 1066MHz FSB, tedy do nich nove CPU nedas.
Možnost upgradu procesoru mne netrápí, jelikož na nejbližších několik (2-3) let nemám v plánu jeho upgrade (to neplatí o ostatních komponentách).

Navic vsechny tyhle desky jsou postaveny na starych chipsetech a tedy ani nepocitej s nejakym o/c, protoze uz tak jede chipset temer na max.
Tuto desku a ani konfiguraci neplánuji na delší dobu.. v zimě, možná na jaře, bych měl v plánu zakoupení operační paměti a grafické karty.

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
To se ti ale vůbec nevyplatí.
Z jakého důvodu? Z hlediska budoucí možnosti upgradedovatelnosti.. nebo poměru cena/výkon?

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
Pro tebe bude lepší za stejnou cenu koupit levnější procesor (5000kč), novou moderní desku (třeba na Intel P35 - 3000kč), prodat RAMky a GK a koupit nový DDR2 a PCI-E (to se ti při troše štěstí podaří finančně zhruba 1:1).
Nad touto možností jsem také přemýšlel, ale došel jsem k závěru, že bych si zase tolik nepolepšil (možná se to na první pohled jeví opačně)..

Citace Původně odeslal wizard Zobrazit příspěvek
Taky se přidám k ostatním,nedělej stejnou chybu jako já,že jsem se snažil navýšit výkon starší sestavy-Socket 939,AGP,DDR1.
Chyba? Z hlediska upgradovatelnosti.. či brždění výkonu?

Citace Původně odeslal wizard Zobrazit příspěvek
Kdybys vylepšil AGP systém,tak už s tím pak neuděláš skoro nic...
Kolega výše vložil odkaz s deskou, který umí AGP i PCIE.

Jinak proč vlastně nechci prodávat (to jsem měl asi napsat hned na začátek.. ) - doma již mám několikery komponenty. Z nich chci tedy postavit další PC (proto nechci prodávat).

Všem děkuji za rady..