Výsledky 1 až 25 z 48

Téma: Základní deska [AGP - DDR1 - C2D nebo C2Q]

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Standardní Re: Základní deska [AGP - DDR1 - C2D nebo C2Q]

Velice jednoduche, prodej celej komp, projdi si tyto thready kde mas nekolik navrhu sestav s C2D:
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=63350
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=61861

a pokud by ti to bylo malo, staci otevrit zalozku "Hledat", vespod vyberu vybrat "Rozšířené hledání"....vn asledujicim okne vyplnit klíčové slovo "core" a trochu nize a na druhe strane v roletce vyberes "Nakupni poradna..." & samozrejme pak klikni na Hledat

P.S. Na upgrade poze desky a CPU muzes zapomenout, ten zdroj co ti tahal Duruna si s C2D asi neporadi...navic teda fakt netusim ze by existovala nejaka zakladovka pro C2D a zaroven mela slot pro AGP grafiku...
    Naposledy upravil falcon; 28.07.2007 v 01:19.
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Ty paměti prodej, přitom jak jsou teď ceny tak za to koupíš 2GB DDR2 a ještě ti zbyde.
    Že bych prodal 1 rok staré paměti za více než 1000 Kč?

Citace Původně odeslal falcon Zobrazit příspěvek
    Velice jednoduche, prodej celej komp
    Prodávání celého PC by pro mne nebylo výhodné. Jak jsem spal, ostaní komponenty (kromě procesoru a desky) jsou plně vyhovující.

Citace Původně odeslal falcon Zobrazit příspěvek
    P.S. Na upgrade poze desky a CPU muzes zapomenout, ten zdroj co ti tahal Duruna si s C2D asi neporadi...navic teda fakt netusim ze by existovala nejaka zakladovka pro C2D a zaroven mela slot pro AGP grafiku...
    Je pravda, že C2DE6800 má zpotřebu při plném zatížení cca 2x větší než ten Duron, ale i tak by to měl můj Fortoron 350W utáhnout (když ne, tak není probém zdroj dokoupit.. jak jsem psal výše)

Desek s AGP, které podporují C2D, jsem našel několik. Na (asi) tu nejlepší, co jsem našel, jsem v prvním příspěvku vložil odkaz (holt to se musí přečíst více než nadpis tématu .-) ).
    Naposledy upravil YFCZ; 28.07.2007 v 02:24.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Tohle je skutecne nedobry napad. Desky podporujici lga775 a DDR1 jsou zalozeny na zastaralych chipsetech, casto taky maji AGP port emulovan pres PCI sbernici - tak na to taky pozor. Lepsi by bylo prodat stavajici vnitrnosti a poridit nove. Pokud si limitovan financne, tak je mozne koupit neco s mensi cache (pentia E21**), protoze propad vykonu je pomerne nizky.
    BTW: co na tom hodlas provozovat?

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

P5P800 SE nepodporuje Core2 Duo, natoz Quad. Tato deska umi max. Pentium D.
    ASRock dela agp desky s podporou Core2 Duo.
    Konkretne jde napr o Conroe865Pe, avsak podporuje pouze cpu do 1066MHz FSB .. tedy E6850 uz ne.
    Dalsi takovou deskou je 4CoreDual-SATA2 ale to je prakticky to samo, co ta prvni, akorat na VIA chipsetu a s PCI-E slotem (ma i AGP).
    Mozna existuji jeste dalsi desky s AGP a podporou Core2, ale myslim si, ze vsechny budou mit omezeni na 1066MHz FSB, tedy do nich nove CPU nedas. A nebo bude AGP slot pouze "emulovany" pres PCI, jak psal NeMeM9aA. Navic vsechny tyhle desky jsou postaveny na starych chipsetech a tedy ani nepocitej s nejakym o/c, protoze uz tak jede chipset temer na max.

Pridam se k ostatnim a poradim ti prodat co mas...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Trapně se připojím k ostatním. Je vidět, že jsi schopen dát zhruba 7000kč do CPU (+ něco do nové desky).
    To se ti ale vůbec nevyplatí. Pro tebe bude lepší za stejnou cenu koupit levnější procesor (5000kč), novou moderní desku (třeba na Intel P35 - 3000kč), prodat RAMky a GK a koupit nový DDR2 a PCI-E (to se ti při troše štěstí podaří finančně zhruba 1:1)
    Jinak Quad si kup, pokud pracuješ s programy, které ho umí využít (to si můžeš zjistit). To jsou např. všechny renderery, enkódování videa atd.
    Myšlení zkresluje realitu.

Taky se přidám k ostatním,nedělej stejnou chybu jako já,že jsem se snažil navýšit výkon starší sestavy-Socket 939,AGP,DDR1.Z prodeje DDR1 ti zbyde na velmi slušné DDR2 RAM,GF7600GS ti zaplatí GT verzi do PCI-E,pokud nemáš prachy,ušetři na procesoru Pentium Core 2 2160 poskytne po nataktování slušný výkon za cenu něco málo přes 2 tisíce.Za 4 tisíce koupíš slušnou desku,za litr chladič.A máš prostor do budoucna-vyměníš zdroj a grafiku,případně procesor a navýšíš herní výkon klidně dvojnásobně i víc.Kdybys vylepšil AGP systém,tak už s tím pak neuděláš skoro nic...
    Core 2 Duo E2160 (2970Mhz),Gigabyte 965P-DS3,4x1GB DDR 800 Patriot,Palit Radeon X1950 GT 512MB (500/1200-575/1430),WD Raptor 74GB+320GB a 500GB Barracuda,Pioneer DVR-212+Plextor PX130A ,Seasonic 430W,Gigabyte 3D Aurora 570,Audigy ZS,Genius Home Theatre 5.1,Logitech G7+Logitech G15,Samsung SyncMaster 940BF

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Tohle je skutecne nedobry napad.
    Z jakého důvodu? Z důvodu brždění výkonu jednotlivých komponent?

casto taky maji AGP port emulovan pres PCI sbernici - tak na to taky pozor.
    Lze toto nějak poznat ještě před koupí?

BTW: co na tom hodlas provozovat?
    Všeho chuť.. Hry, kde počet FPS určuje především procesor (strategie, Q3 engin); překladače (GtkRadiant,..); programy pracující s grafikou (pouze doplňkově).. snad by se ještě nějaké druhy softwaru našli.. málem bych zapomněl - Windows Vista (pro něj je Duron 1,8 GHz už celkem nedostačující).

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    P5P800 SE nepodporuje Core2 Duo, natoz Quad. Tato deska umi max. Pentium D.
    Omluvám se, zalinkoval jsem jinou desku.. (už se mi povedl lepší kousek - objednal a koupil jsem is omylem jiný HDD než jsem si vybral.. ).
    Od Asusu jsem měl na mysli P5PE-VM.

ASRock dela agp desky s podporou Core2 Duo.
    Konkretne jde napr o Conroe865Pe, avsak podporuje pouze cpu do 1066MHz FSB .. tedy E6850 uz ne.
    Dalsi takovou deskou je 4CoreDual-SATA2 ale to je prakticky to samo, co ta prvni, akorat na VIA chipsetu a s PCI-E slotem (ma i AGP).
    Ta druhá (opravdu moc děkuji.. nyní je to mým horkým kandidátem) vypadá rozhodně lépe než ta od ASUSu.. jen škoda, že podporuje celkově 2 GB operační paměti. Ta druhá se mi jeví jako dobré řešení pro postupný přechod z AGP na PCIE a z DDRI na DDRII.
    Moc děkuji za odkazy..

Mozna existuji jeste dalsi desky s AGP a podporou Core2, ale myslim si, ze vsechny budou mit omezeni na 1066MHz FSB, tedy do nich nove CPU nedas.
    Možnost upgradu procesoru mne netrápí, jelikož na nejbližších několik (2-3) let nemám v plánu jeho upgrade (to neplatí o ostatních komponentách).

Navic vsechny tyhle desky jsou postaveny na starych chipsetech a tedy ani nepocitej s nejakym o/c, protoze uz tak jede chipset temer na max.
    Tuto desku a ani konfiguraci neplánuji na delší dobu.. v zimě, možná na jaře, bych měl v plánu zakoupení operační paměti a grafické karty.

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
    To se ti ale vůbec nevyplatí.
    Z jakého důvodu? Z hlediska budoucí možnosti upgradedovatelnosti.. nebo poměru cena/výkon?

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
    Pro tebe bude lepší za stejnou cenu koupit levnější procesor (5000kč), novou moderní desku (třeba na Intel P35 - 3000kč), prodat RAMky a GK a koupit nový DDR2 a PCI-E (to se ti při troše štěstí podaří finančně zhruba 1:1).
    Nad touto možností jsem také přemýšlel, ale došel jsem k závěru, že bych si zase tolik nepolepšil (možná se to na první pohled jeví opačně)..

Citace Původně odeslal wizard Zobrazit příspěvek
    Taky se přidám k ostatním,nedělej stejnou chybu jako já,že jsem se snažil navýšit výkon starší sestavy-Socket 939,AGP,DDR1.
    Chyba? Z hlediska upgradovatelnosti.. či brždění výkonu?

Citace Původně odeslal wizard Zobrazit příspěvek
    Kdybys vylepšil AGP systém,tak už s tím pak neuděláš skoro nic...
    Kolega výše vložil odkaz s deskou, který umí AGP i PCIE.

Jinak proč vlastně nechci prodávat (to jsem měl asi napsat hned na začátek.. ) - doma již mám několikery komponenty. Z nich chci tedy postavit další PC (proto nechci prodávat).

Všem děkuji za rady..

Member mince Avatar uživatele abel
    Vliv
    276

Citace Původně odeslal YFCZ Zobrazit příspěvek
    ......
    Je pravda, že C2DE6800 má zpotřebu při plném zatížení cca 2x větší než ten Duron, ale i tak by to měl můj Fortoron 350W utáhnout (když ne, tak není probém zdroj dokoupit.. jak jsem psal výše)

.....
    mám to co mám v podpisu (cca dva týdny) a utáhne to Fortron 350W v pohodě.
    C2D E6550, Gigabyte GA-P35-DS3R, 2 x 2048MB Kingston HyperX, 2x 640GB WD AAKS, 160GB Hitachi 7K250, Palit X1950GT, LG GSA-4167B, SoundBlaster X-Fi Platinum, Dell Ultrasharp 2209WA, WIN 7 x64

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání