Aha,takže řešení je v nedohledne,takže budu muset stejně koupit mikrotikMno a ted by mě zajímalo k čemu slouží v mém routeru fce. SNMP Traps. Díky
Aha,takže řešení je v nedohledne,takže budu muset stejně koupit mikrotikMno a ted by mě zajímalo k čemu slouží v mém routeru fce. SNMP Traps. Díky
co tam mas za HW/SW?
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Router je WELL PTI 845 je v tom nějakej linux. Kdyžtak upřesním
snmp se k chytani trafficu podle IP pouzit neda (nebo jen ve velmi specifickych situacich)
snmp traps = aktivni snmp komunikace. snmp muzes pouzit v zasade 3mi zpusoby
1) pasivni cteni informaci, zalezi na implementaci co vse je dostupny, bezne info o jednotlivych eth rozhranich/portech, zatizeni systemu, chybach ....
2) konfigurace zarizeni - pokud je povoleno, da se nastavovat veci jako IP adresy, routovaci tabulky atd
3) traps - zarizeni samo aktivne odesila stavovy informace poveseny na nejakou udalost - napr odpojeni/pripojeni portu, dochazejici papir v tiskarne atd.
V pripade linuxu se samozrejme da snmp nakonfigurovat tak, aby byly dostupne informace o provozu z jednotlivych IP. Ale je to tak trochu drbani ze nohou za uchem.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)