Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Sbírání TRAFICU

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Sbírání TRAFICU

Aha,takže řešení je v nedohledne,takže budu muset stejně koupit mikrotik Mno a ted by mě zajímalo k čemu slouží v mém routeru fce. SNMP Traps. Díky

co tam mas za HW/SW?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Router je WELL PTI 845 je v tom nějakej linux. Kdyžtak upřesním

Citace Původně odeslal TIMBERJACK Zobrazit příspěvek
    Router je WELL PTI 845 je v tom nějakej linux. Kdyžtak upřesním
    pokud se do toho linuxu dokazes dostat, nebo tam dokazes dostat treba openwrt, tak to mas celkem vpohode. ... samo o sobe to asi umet nebude ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    pokud se do toho linuxu dokazes dostat, nebo tam dokazes dostat treba openwrt, tak to mas celkem vpohode. ... samo o sobe to asi umet nebude ...
    Přes putty se do něj přihlásím,ale netuším jaký v něm budu mít práva a co všechno si tam můžu dovolit. Moje zkušenosti s linuxem jsou minimální. Ale jsem schopen poskytnout login někomu kdo by se o to chtěl pokusit.

Přes putty se do něj přihlásím,ale netuším jaký v něm budu mít práva a co všechno si tam můžu dovolit. Moje zkušenosti s linuxem jsou minimální. Ale jsem schopen poskytnout login někomu kdo by se o to chtěl pokusit.
    tak pak uz tam potrebujes dostat jen nejakej soft, kterej generuje netflows a na jinym stroji neco, co to sbira ...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

snmp se k chytani trafficu podle IP pouzit neda (nebo jen ve velmi specifickych situacich)

Aha,takže řešení je v nedohledne,takže budu muset stejně koupit mikrotik Mno a ted by mě zajímalo k čemu slouží v mém routeru fce. SNMP Traps. Díky
    snmp traps = aktivni snmp komunikace. snmp muzes pouzit v zasade 3mi zpusoby

1) pasivni cteni informaci, zalezi na implementaci co vse je dostupny, bezne info o jednotlivych eth rozhranich/portech, zatizeni systemu, chybach ....
    2) konfigurace zarizeni - pokud je povoleno, da se nastavovat veci jako IP adresy, routovaci tabulky atd
    3) traps - zarizeni samo aktivne odesila stavovy informace poveseny na nejakou udalost - napr odpojeni/pripojeni portu, dochazejici papir v tiskarne atd.

V pripade linuxu se samozrejme da snmp nakonfigurovat tak, aby byly dostupne informace o provozu z jednotlivych IP. Ale je to tak trochu drbani ze nohou za uchem.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání