bude ridit obchodnim zakonikem - presne tak, jak pise geeker vyse. v takovem pripade je lhuta pro vyrizeni reklamace dana ve tve smlouve ,,,
a tu nastava najvecsi problem ,, nemame zmluvu s firmou alza ,len sme tam zaregistrovany ako firma a nakupujeme bez DPH to jest vsetko, jedine papiere co podpisujem a podpisoval som vzdy boli faktura a zarucny list, na internete pisu ze doba je dana obchodnym zakonnikom co aj podla slov mojho pravnika tam ziadna fixna doba nieje, a ja na ziadnom papiery z alzy ziadnu dobu uvedenu nemam taktiez len ze sa to riadi reklamacnym poriadkom alzy kde znovu pisu : 30 dnová lhůta není závazná ke kupujícímu, který při nákupu uplatňoval IČ a tudíž jeho vztah s prodávajícím upravuje Obchodní zákoník. Ten ziadnu fixnu dobu nema, ja som ziadnu extra zmluvu nepodpisoval, a na fakture-dodacom/zarucnom liste a taktiez liste o prijati do reklamacie sa to ma riadit reklamacnym poriadkom alzy, takze v konecnom dôsledku je doba neobmedzena .Tomu sice nechapem kedze v kazdom obchode kde nakupujeme na firmu mame fixne udane hodnoty a doby atd. dokedy sa co musi uhradit , vyreklamovat , dobropisovat ...a tu pisu ochodny zakonnik .---