Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Taktování 400mhz mašiny...

Standardní Taktování 400mhz mašiny...

Potřeboval bych zjistit jak nataktovat 400mhz procesor ... Převážně vím jak se to dělá a už sem to zkoušel ... Jde o to že jsem si nainstaloval program CPUFSB a otevřel ho ... Nastavil sem pár věcí : Výrobce Desky - IBM ... Typ základní desky Aptiva 2198 - (nic jiného tam není)
    PLL výrobce ICS , PLL typ 9250-19 - (První podezření že no nastavilo automaticky ...)
    Pak mám frekvenci k nastavení a tu dám jakou chci . (taktuji to na 600mhz)

Aktuální frekvence: Multiplikátor:
    398.7Mhz 6

Coučasné PLL hodnoty :
    N/A - nevím
    ...
    Tak sem zadal frekvenci na co to chci přetaktnout ... Dám nastav frekvenci a napíše mi to (tak nějak) nesprávní multiplikátor 6 actual 0 .. (nechápu)
    Dám ok ..
    Na chvilku se to škubne ..
    Za chvilku se rozjede...
    A Aktuální frekvence furt stejná ..
    Podívám do Ovládacích panelů a juknu co je za rychlost ...
    Ku podivu 398mhz 256mbram ...
    ...
    A je tu lidičky další věc..
    Koupil sem si procesor 733mhz Pentium 3 ...
    Šoupnu ho do desky ....
    Spustím .... ukáže se verze biosu a znak IBM ..
    otevře se bios a tam ho dám zavřít ...
    Ukáže se tabulka : Spustit sistém běžným způsobem ... (kliknu na to)
    Ukáže se logo Windows Xp
    -------
    A asi po 1 sekundě co se oběví tak zamrzne ... (dělá to furt ... 1 se mi podařilo najet ... Ale pustil sem Enemy Territory a ZAHRÁL SEM SI!!! .. Ale né na dlouho .. Hra se nějak škubala tak sem to vypnul ... Dal sem (chtěl sem) kliknout na lištu s logem Windows a ono se to zase trhne ... (pak to zase zamrzávalo)
    .......
    Ale ještě před tím než se mi to podařilo najet normálním způsobem tak to trvalo asi cca. 2,5 hodiny ... Mezi tím sem dal Stav nouze ..
    Ukáže se mi pak že nahrává PCMI.sys -/nebo tak nějak/- ..
    Zamrzne to ...
    Zkusím to znova ,ale DÁM ESC ... Teď na to koukám ... ono to i najelo ......
    Najedu a mohl sem dělat věci .. byl sem tam asi cca. 10 minut ... Pak sem restartoval windows a stalo se to jak už sem psal ... Spustil sem normál způsobem ... chvilku to jelo .. a pak nejelo ... a už asi nepojede. ... ... Nevím jelo to už tak to asi musí jet ne ?! Já osobně si myslím že je něco z Hardwarem ,ale nevím ...
    A ZKUSIL SEM I SLAX LINUX ...
    Načítá taky nějaká volovina ...
    A sekne se to tam ... ( do slaxu se mi nepodařilo najét ... asi ,protože nemá nouzák nebo co já vím...) ALE ZAJÍMAVÉ JE TO ŽE S 400mhz celeronem to jede...
    Divný ... Helfněte mi pls... díky moc ...
    A jinak sestava je taková :

400mhz Celeron (733pentium3)
    256mb ram
    Ati radeon 9250
    Do PCI je zapojená síťová karta
    12gb HDD Fujistu Siemens
    CDRW LG 52x..
    Tak mi pomožte díky moc..
    Šmaky!!!

Member Avatar uživatele Johny_g
    Vliv
    268

Standardní Re: Taktování 400mhz mašiny...

400 celeron na 600 MHz nenataktuješ, rozhodně ne na téhle desce. Ten druhý procesor - jsi si jistý že deska podporuje Coppermine s FSB 133? BIOS máš aktuální?
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

Citace Původně odeslal Johny_g Zobrazit příspěvek
    400 celeron na 600 MHz nenataktuješ, rozhodně ne na téhle desce. Ten druhý procesor - jsi si jistý že deska podporuje Coppermine s FSB 133? BIOS máš aktuální?
    To taktování mě napadlo že to nenataktuju na tolik ... Zkoušel sem i o 50mhz a nic ...
    Bios sem si přeflashoval a mám nejnovější . Tahle deska podporuje procesory až 933mhz ... Aspoň to tak ten chlápek říkal ... Když sem ho kupoval měl sem tam ten 733 procesor dal sem tam teda ty Windows a nic ... Já osobně si myslím že si to nerozumí z nějakou komponentou ... Protože když dám nouzák ... najíždí ... tak se to sekne někde Windows/DRIVER/AGP - (myslím)

nestačím na to koukat lítá to jak blázen ... ( a asi ještě jdena důležitá věc ) - Když instaluju Windows Xp
    Crystal

Tak se to na 39 minutách . Hned na začátku sekne ... Ale to kopírování na HDD a tak dál funguje bez problému jak je ještě před instalací ...
    Ale kdyby si deska s procesorem nerozuměla tak jak je možné že mi 1-3 najel ? Sice se pak škubl ,ale najel ... Zajímavé je o5 že když sem pustil Grand Theft Auto 3 že se ukázala jen bílá obrazovka ... - Reset - Koukám jak blázen Xp najely zase ( tak si říkám že to půjde ) - Pustím Wolfenstein Enemy Territory připojim se někam na server ... (na 1 pokus) jedu plynule HURÁÁ ! Ale cca. po 2-4 minutách se to seklo ... - reset - načtou windows ... Pustím Enemy Territory ... Jede to hodně sekaně tak si říkám co s tím je ( sekaně myslím tak že to cca. 2 sekundy jede plynule ... Pak cca. 4 sekundy škubaně ) ... Tak sem to resetoval ... - Windows už ,ale nenajel . Od tý doby nemám trpělivost z PC furt vyndavat a zandavat procesor ... (zkoušel sem to potom ještě cca. 4-6 a nic)... Je to divný ...

Vliv
    268

Co paměti, jsou to PC133? Jak je nastavený časování? Nejlíp když tam dáš to Pentium III, vlez do biosu a nech nastavit vše na default, popřípadě nějaký safe mode, pokud to ten bios umožňuje.
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

Co paměti, jsou to PC133? Jak je nastavený časování? Nejlíp když tam dáš to Pentium III, vlez do biosu a nech nastavit vše na default, popřípadě nějaký safe mode, pokud to ten bios umožňuje.
    to sem zapoměl říct! v biosu sem dával vše da default ... A pak se to rozjelo ... ale jak říkám jen na chvilku ... (ale když sem to samé udělal znova tak to už nešlo)pak sem to zkusil přez ten nouzák... Paměti jsou 133 a Sdram a časování vůbec netuším . Jak to mám zjistit? ... A pak v biosu safe mode nemám ... Napadlo mě něco udělat něco přez dos .. Ale boužel v této době už nemám disketu ... A nevím kde jí sehnat. ...
    Naposledy upravil Smaky; 03.07.2007 v 12:05.

Jestli ti to pomůže ... nevím co to je ... na štítku na ram je napsáno : (16Mx64) - to tam je .. bohužel víc tam nevidím.

Nemas tam nafuknute kondenzatory?
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Díky za radu ,ale nejsou nafouknutý ..
    A jinak PC je to IBM NetVista 6568
    Naposledy upravil Smaky; 03.07.2007 v 14:14.

A mám tu ještě 1 procesor ,ale uplně stejnej ... 733mhz ... Akorad na jednom je napsáno MALAY a na druhým COSTA RICA- (to je ten kterej tam byl)

Tak sem zkusil udělat MemTest ... A bylo vše dobře ... Nechal sem to přez noc ... Ráno ...(dopoledne) kolem 11 co sem se vzbudil sem se šel podívat co se děje . 17náct krát to jelo do kola ... Žádnej error nic ... Ale Windows furt nejde je to divný a štve mě to . Poraďte pls... dík...

Citace Původně odeslal Smaky Zobrazit příspěvek
    Díky za radu ,ale nejsou nafouknutý ..
    Ani jeden? A nie su Chhsi?
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Citace Původně odeslal Rainbow Zobrazit příspěvek
    Ani jeden? A nie su Chhsi?
    Ani jeden ... Ale mám takovej divnej pocit že ten druhej nechá windowsi načítat dýl ... Ale jen si to myslím ... Ten první to většinou resetuje a nebo se to škubne ... Ten druhej načítá windowsi dýl ,ale je to asi jen o 1-2 vteřiny dýl ...(a jen někdy třeba po 10 pokusech se to resetuje) A Chhsi ? To bohužel nevím co to je...

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Clear Cmos
    vyzkousej prohodit RAMku do druhyho slotu
    nastav Biosu FSB133 a nasobic 5,5 / napeti 1,7V

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Clear Cmos
    vyzkousej prohodit RAMku do druhyho slotu
    nastav Biosu FSB133 a nasobic 5,5 / napeti 1,7V
    v biosu se tohle bohužel změnit nedá ... A prohození ramky sem taky zkusil ,ale furt to samí ....

Vliv
    227

co ti to pise uplne pri prvnim postu (nez to detekuje IDE)
    PIII 733MHz
    - neni nekde na MB jumper pro nastaveni frekvence 66-100-133 ?

Vliv
    268

Nemohl by jsi zkusit úplně novou instalaci win s tím PIII? Nebo ještě, stáhni si někde Ultimate Boot CD a projeď nějaký testy, CPU, HDD atd ...

Nemohl by jsi zkusit úplně novou instalaci win s tím PIII? Nebo ještě, stáhni si někde Ultimate Boot CD a projeď nějaký testy, CPU, HDD atd ...
    Zkoušel sem to .... Zkoušel sem i Linux tam dát .... Ale furt se to někde sekne .... Ultimate Boot CD dnes teda vyzkouším a dám vědět co a jak ...

Takže sem to udělal a myslím že už vím co s tím je ,ale nevím jak to opravit . Všechno šlo dobře až na jednu věc ... A to : (udělám přesně to na co sem klikal atd.) Takže:
    1. Dos/Linux Boot disk
    2. Linux boot disk
    3.BasicLinux
    -a jela taková tabulka-napíši jen málo z ní jinak by to tu bylo na dlouho)
    CPU: Intel Pentium III (Coppemine) Stepping 06
    Checking 386/387 Coupling... Ok, Fpu using exception 16 error reporting
    Checking ´hlt´ instruction ... - ( a tady se to sekne a dál nejede , takže chyba je v nějakých instrukcích ,ale nevím jak to opravit . Prosím help.

A jinak . Cody1 - Nic zajímavího mi to nepíše ... Vlastně nic ... Jen značka IBM potom se ukáže bios kde můžu dát pokračovat a nebo odejít . A na desce je 1 jedine jumper ... A to takovej že ani nevím k čemu je ... ale na to snížení FSB nebo tak to není . Přehodím ho a nic to nedělá jen černá obrazovka...

Vliv
    227

Citace Původně odeslal Smaky Zobrazit příspěvek
    A jinak . Cody1 - Nic zajímavího mi to nepíše ... Vlastně nic ... Jen značka IBM potom se ukáže bios kde můžu dát pokračovat a nebo odejít . A na desce je 1 jedine jumper ... A to takovej že ani nevím k čemu je ... ale na to snížení FSB nebo tak to není . Přehodím ho a nic to nedělá jen černá obrazovka...

Slo mi o to jestli ti ho MB spravne detekuje ?
    Kdyz najizdi comp tak ti to nejdrive napise typ CPU, pak detekuje RAM, IDE ....
    Proste jsem chtel vedet jestli ti to napise PIII 733MHz ?
    Zkus vse vyndat a znovu zapojit ?
    FDISKni HDD , naformatuj ho pred novou instalaci.

Jinak ten celeron na def. takty funguje tak jak ma??

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Slo mi o to jestli ti ho MB spravne detekuje ?
    Kdyz najizdi comp tak ti to nejdrive napise typ CPU, pak detekuje RAM, IDE ....
    Proste jsem chtel vedet jestli ti to napise PIII 733MHz ?
    Zkus vse vyndat a znovu zapojit ?
    FDISKni HDD , naformatuj ho pred novou instalaci.

Jinak ten celeron na def. takty funguje tak jak ma??
    celeron funguje jak má ... Ale ještě sem ho ani netaktoval tak je na defaultu pořád .. A na mojí desce to ani nejde .. Mám chypset intel ... Ok zkusím to ... Deska ho detekuje dobře .. Je to všechno napsáno v biosu ... A asi si myslíš že mám takovou desku která všechno na začátku vypisuje ,ale tak to není nepíše nic ... Musíš se jít podívat do biosu ... Disk sem už formátoval... Když dáš instalaci windows tak ti to napíše sformátovat oddíl NTFS atd. takže mělo by to být ono

Takže sem zkusil všechno vzít z kompa a pak to dát zpátky ... Verdikt : Nepomohlo to vůbec v ničem

Nikdo nemá žádnou radu Ani radu jak taktnout procik ? I když se to taktuje blbě na týhle desce? napište mi pls programy na taktování ( pokuď možno snadné ovládání programu)

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Já ti napíšu jedinou dobrou radu. Kup si jinej MB. Koukni na tomhle taktit nejde, možná přes clockgen starej, tim šlo hejbat třeba s mnoha BX deskama, ale podle mě si ani to neškrtne. Většinou to fungovalo na deskách co aspoň trochu točit šly. Tahle se řídí jen FSB 66 100 a 133, nic víc nerozlišuje ani neumí nastavit. Na ní taktovat nejde. Leda že bys tomu Celeronu vrazil FSB 100 změnou pinů na patici, ale na tý by ani nepostnul byla by to moc velká frekvence, takže s taktováním se rozluč.
    The best Unreal Tournament maniac.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání