Potřeboval bych zjistit jak nataktovat 400mhz procesor ... Převážně vím jak se to dělá a už sem to zkoušel ... Jde o to že jsem si nainstaloval program CPUFSB a otevřel ho ... Nastavil sem pár věcí : Výrobce Desky - IBM ... Typ základní desky Aptiva 2198 - (nic jiného tam není)
PLL výrobce ICS , PLL typ 9250-19 - (První podezření že no nastavilo automaticky ...)
Pak mám frekvenci k nastavení a tu dám jakou chci . (taktuji to na 600mhz)
Aktuální frekvence: Multiplikátor:
398.7Mhz 6
Coučasné PLL hodnoty :
N/A - nevím
...
Tak sem zadal frekvenci na co to chci přetaktnout ... Dám nastav frekvenci a napíše mi to (tak nějak) nesprávní multiplikátor 6 actual 0 .. (nechápu)
Dám ok ..
Na chvilku se to škubne ..
Za chvilku se rozjede...
A Aktuální frekvence furt stejná ..
Podívám do Ovládacích panelů a juknu co je za rychlost ...
Ku podivu 398mhz 256mbram ...
...
A je tu lidičky další věc..
Koupil sem si procesor 733mhz Pentium 3 ...
Šoupnu ho do desky ....
Spustím .... ukáže se verze biosu a znak IBM ..
otevře se bios a tam ho dám zavřít ...
Ukáže se tabulka : Spustit sistém běžným způsobem ... (kliknu na to)
Ukáže se logo Windows Xp
-------
A asi po 1 sekundě co se oběví tak zamrzne ...(dělá to furt ... 1 se mi podařilo najet ... Ale pustil sem Enemy Territory a ZAHRÁL SEM SI!!! .. Ale né na dlouho .. Hra se nějak škubala tak sem to vypnul ... Dal sem (chtěl sem) kliknout na lištu s logem Windows a ono se to zase trhne ... (pak to zase zamrzávalo)
.......
Ale ještě před tím než se mi to podařilo najet normálním způsobem tak to trvalo asi cca. 2,5 hodiny ... Mezi tím sem dal Stav nouze ..
Ukáže se mi pak že nahrává PCMI.sys -/nebo tak nějak/- ..
Zamrzne to ...
Zkusím to znova ,ale DÁM ESC ... Teď na to koukám ...ono to i najelo ......
Najedu a mohl sem dělat věci .. byl sem tam asi cca. 10 minut ... Pak sem restartoval windows a stalo se to jak už sem psal ... Spustil sem normál způsobem ... chvilku to jelo .. a pak nejelo ... a už asi nepojede. ...... Nevím jelo to už tak to asi musí jet ne ?! Já osobně si myslím že je něco z Hardwarem ,ale nevím ...
A ZKUSIL SEM I SLAX LINUX ...
Načítá taky nějaká volovina ...
A sekne se to tam ... ( do slaxu se mi nepodařilo najét ... asi ,protože nemá nouzák nebo co já vím...) ALE ZAJÍMAVÉ JE TO ŽE S 400mhz celeronem to jede...
Divný ... Helfněte mi pls... díky moc ...
A jinak sestava je taková :
400mhz Celeron (733pentium3)
256mb ram
Ati radeon 9250
Do PCI je zapojená síťová karta
12gb HDD Fujistu Siemens
CDRW LG 52x..
Tak mi pomožte díky moc..
Šmaky!!!![]()