Výsledky 1 až 25 z 76

Téma: Pumpy na +12V

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Pumpy na +12V

Citace Původně odeslal keraM19 Zobrazit příspěvek
    Jedna z nejlepších pump je Laing D5, dá se sehnat v ČR už za 2200 bez DPH, jinak nechci nějak štvát ale Eheim HPPS+ je předražená pumpa, za její cenu je lepší si koupit Laing DDC s topem a budete mít lepší výkon... To je moje osobní zkušenost, protože jsem HPPS+ měl a D5 si ted nemůžu vynachválit...
    mno a jak je to s hlukem HPPS+ versus D5 to me zajima nejvic

Citace Původně odeslal Ballnazzar Zobrazit příspěvek
    mno a jak je to s hlukem HPPS+ versus D5 to me zajima nejvic
    Obě jsou neslyšitelné. Základ je mít odvzdušněnej okruh a čerpadlo odizolovat od bedny např. molitanem, aby se nepřenášely vibrace.

Citace Původně odeslal wector Zobrazit příspěvek
    Obě jsou neslyšitelné. Základ je mít odvzdušněnej okruh a čerpadlo odizolovat od bedny např. molitanem, aby se nepřenášely vibrace.
    HPPS+ je na def nastavenej rychlosti pri polozeni na molitan takmer nepocutelna pumpa. D5 sa drzi tej urovne hluku tak do 2-3stupna rychlosti kde je aj rovnako vykonna asi. Pri stupni 4-5 je D5 aj na molitane dost pocutelna a za tichu ci dokonca nepocutelnu by som ju v tomto rezime nenazval ani nahodou.
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Citace Původně odeslal janko_hrasko Zobrazit příspěvek
    HPPS+ je na def nastavenej rychlosti pri polozeni na molitan takmer nepocutelna pumpa. D5 sa drzi tej urovne hluku tak do 2-3stupna rychlosti kde je aj rovnako vykonna asi. Pri stupni 4-5 je D5 aj na molitane dost pocutelna a za tichu ci dokonca nepocutelnu by som ju v tomto rezime nenazval ani nahodou.
    Já ji mám a nic takovýho nepozoruju ( resp. neslyším ). Odizolování od kostry case beru jako samozřejmost. Základ je mít dokonale odvzdušněno, jakmile se tam dostane pár bublinek, tak je průser...

Citace Původně odeslal wector Zobrazit příspěvek
    Já ji mám a nic takovýho nepozoruju ( resp. neslyším ). Odizolování od kostry case beru jako samozřejmost. Základ je mít dokonale odvzdušněno, jakmile se tam dostane pár bublinek, tak je průser...
    Tak to mas asi velmi zly sluch ak nepocujes D5 pri plnom vykone. Ten rotor pocut celkom zretelne. Odvzdusnene som to mal samozrejme poriadne. A co som sa rozpraval aj s inymi uzivatelmi ktory ho maju, tak mali rovnake skusenosti ako ja. Cerpadlo bolo velmi tich len po 3 stupen .. potom uz rotor zacinalo byt pocut.
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

O můj sluch opravdu strach mít nemusíš. Já mám tu pumpu od Swiftechu, předtím jsem měl D4 od Alphacoolu a ani na jednu si nelze stěžovat. Pokud někdo udělal tu chybu a koupil si tu pumpu přímo od Laingu, tak má smůlu, to bych klidně souhlasil, že hlučná být může. Dotyčný si měl ale zjistit informace předem. Klasická D4-ka byla v jednom testu, tušim z francouzskýho webu, i s nahrávkou - neuvěřitelně hlučná. Když je pak sehnal ten člověk z Casemodding.cz, tak sme si mlaskali, že se jedná o naprosto tichou pumpu. Když sem se pak zajímal třeba na XS fóru, tak tu pumpu Alphacool ( nebo někdo jinej, to sem tak úplně při překladu nepochopil ) upravil ( snížení hlučnosti a zvýšení spolehlivosti, která byla zezačátku tragická ). A to, co dnes prodává třeba Swiftech, je vlastně pořád to samé, jenom s regulátorem, asi o 100l větším průtokem a o pár cm vyšším výtlakem.

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    288

Pokud vím, tak Janko mluví právě o Swiftech MCP655 a HPPS+ má doma taky, tak asi ví co říká, když mohl srovnávat. HPPS+ jsem měl a je hodně tichá. To, že je Swiftech slyšet na max mám taky potvrzený i jinde.

O větrákách taky lidi všude píšou jak jsou při xx otáčkách neslyšný a já je slyším vždy i s podstatně nižšími otáčkami než uváděj oni.
    Naposledy upravil M.K.; 10.07.2007 v 18:12.
    PC 1 > Asus Striker II Extreme, E8400 @4.4Ghz, Thermalright Ultra120 Extreme, 2x2GB OCZ Platinum DDR3 1800Mhz, 2x Asus 8800GTS, 2x WD6400AAKS, Auzentech X-Fi Prelude, Corsair HX520W, Lian-li A10A, 20" NEC 20WGX2, Razer Lachesis + eXactMat, Sennheiser 595, Vista Ultimate
    PC 2 > ASUS P5K Deluxe, E8400@4Ghz + Scythe Ninja, 4x 1024MB ADATA EE, Gainward 8800GTS, WD6400AAKS, AOC 210S
    Notebooks >DELL E4200, DELL E6400, DELL D630, DELL D430

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání