Stránka 1 z 3 123 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 70

Téma: zrusena zaruka na MT dôvod oxidacia kde ze je a ako vznikla ???

Member
    Vliv
    251

Standardní zrusena zaruka na MT dôvod oxidacia kde ze je a ako vznikla ???

Tyka sa to mojho telefonu, napisal som to na semaniu ale nech to vedia vsetci akych mame grazlov v servisoch tak to supnem sem vsetko foto servisu : telefon nema este ani dva mesiace, napisali mi z GSMobilu ze v telefone bola voda , zistena oxidacia pod tym integracom a zrusena zaruka
    môj nazor je ze v servise pri odletovavani to znicili a preto mi zrusili zaruku lebo keby tam bola voda alebo co tak ten telefon nezacnu opravovat... naco by preboha odletoval chip s mobilu ... potom odfotil az a az potom ze oxidacia ?? Nejak to maju v GSMobile pomylene, ved uvidim ako to bude, ale pochopte ma k telefonu sa spravam ako k najvecsiemu pokladu ,, mal som ho novucicky 1,5 mesiaca, na display-i folia screenprotector , fakt neposkodene nic , anilen kontakty na datovy kabel niesu zoxidovane co byvavaju, a oni mi toto spravia .

Prave som si spomenul odkial ja som si vryl do pamete ze GSMobile su svine na oxidaciu ...
    a v televizii som to videl !!! je to neco ako vase obcanske judo ci co to je ... a jedna pani dala reklamovat sony ericsson ,, a presne to iste ze servis z prahy jej zrusil zaruku z dôvodu oxidacie a znalec v obore nic nenasiel tak nakoniec jej vratili peniaze za telefon !!!!!
    Cize som sa uz skontaktoval zo znalcom, bol mimo niekde tak sme sa dohodli ze zajtra rano mu zavolam medzi 7:30 - 8:00 , a uvidime.... ja som slepy neni a GSMobile si somnou nebude zametat a este to bude mat aj dohru som zvedavy co mi odpisu na email, ale na 90 percent tam znalec ziadnu oxidaciu nenajde, lebo som ten telefon mal rozobraty vrukach ked mi ho predomnou technik rozobral a aj on povedal ze ziadna oxidacia tam neni ... a je pitchovina aby len pod integracom bola oxidacia a nikde inde .Tak dufam ze coskoro budem mat vypracovany znalecky posudok ... a velmi ma mrzi ze takej dobrej znacke ako je SE robi zle meno taky lajdacky servis .

Moja foto dokumentacia :

Ako by mohla do telefonu cez joystick vniknut voda ako tvrdi servis ?!?! ked Nic nieje zoxidovane ani nikde niesu stopy po vode alebo inej kvapaline, a ten integrovany obvod ma realnu velkost na PCB 4x4 milimetre, fakt take mini volaco... a vsetko vyzera ako nove ... a servis podla jeho slov zistil oxidaciu az po odpajkovani IO ... a potom ho tam napajkoval naspet cim zrejme uz zrusil dôkazy oxidacie alebo neviem co ... a ak si vsimnete odbornost odpajkovania IO servisom tak sa ani necudujem ze telefon sa uz neda opravit podla vyjadrenia technika teda neopravitelny .
    Naposledy upravil MaTTo S; 14.06.2007 v 20:35.
    MB: ABIT NV8 nForce4-4x , RAM: 2x KINGSTON 512 MB CL2,5 PC400 , CPU: SEMPRON 2800+ @2450Mhz 256 KB cache 64 bit. , GK: GAINWARD 6600 GT 128 MB GDDR3 PCIe , LCD: PHILIPS 190S, HDD: SEAGATE 7200.10 320GB 16MB cache , KB: MICROSOFT WIRELESS Keyboard + Mouse model: T20-00036 ,DVD-RW: NEC 4550A , TV: LEADTEK WinFast 2000TV EXPERT, zdroj : FORTRON 350W GLN Green Power

Standardní Re: zrusena zaruka na MT dôvod oxidacia kde ze je a ako vznikla ???

Voda tam samozrejme vniknout muze, ale jak jsi sam spravne psal, je to obvykla praktika nekterych prodejcu (hlavne tech, co ve velkem prodavaji "sedivky") a tim padem by museli zaruku uplatnovat mimo republiku nebo vubec - telefony jsou flashly na CZ/SK, odblokovany atd, coz samozrejme degraduje zaruku kdekoliv a u kohokoliv.
    Obvykla praxe tedy je, ze se to da do servisu "podmazlymu" mechanikovi-prasakovi a ten napise oxidaci na desce a prodejce ti pak s usmevem muze omlatiti telefon o hlavu, ze zarucni opravu nemohl nechat provest, protoze jsis telefon poskodil sam.
    A bohuzel chytrejsi "mechanici-prasaci" ti klidne na otevreny telefon na desku nacakaj nejaky spravny sairajt ci slanou vodu a oxidace je pak dilem relativne par hodin.
    Tim padem samozrejme i znalec v oboru musi oxidaci desky detekovat a zakaznik ma smulu.
    Je to prasarna, ale bohuzel to takto funguje. A nejen u telefonu, zacalo se to rozmahat i u jinych vyrobku elektroniky.
    Pokud dostanes telefon zpet a zkouknes ho, ze v nem dle tveho zadny oxidace neni, vzal bych ho rychle ke znalci na posudek a pokud by se povedlo, sel bych jim ho pak omlatit s posudkem o hlavu, samozrejme je treba zvolit znalce, ktery ti udela kompletni dokumentaci, ktera poslouzi jako dukaz toho, ze i po vraceni ze servisu s neuznanou reklamaci v telefonu oxidace neni a tim padem ani nebyla pri reklamaci.
    Nicmene i pokud tole vyjde, muzes se pripravit taky na dlouhy spor s nejistym vysledkem, dost vynalozenymi penezi za posudek, sepsani zalobu atd.
    Nicmene pokud v telefonu dle tveho nic zoxidovanyho neni, prubnul bych to, at to tem smejdum zneprijemnis.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Držím pěsti. Jsi v právu, protože telefon určitě NENÍ ZOXIDOVANÝ - tím pádem je to na dvě žaloby - náhrada škody a tresný čin podvodu (tam pozor, do tuším 5000 je to jen přestupek, ale pokud by se našlo poškozených víc a bylo to podáno jako hromadná žaloba, tak už se škoda sčítá)

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

No nevím jak GSMobil na Slovensku, ale tady v ČR se jedná o jednoho ze tří autorizovaných distributorů (a servisů) Nokie, SE atp., takže žádné šedivky - tedy na něco takového nemají IMHO důvod, pokud by tam oxidace nebyla, tak jim opravu proplatí výrobce telefonu

Ad. oxidace jen pod "švábem" - to je docela normální, že se vlhkost usadí někde v nějaké skulině a tam si hezky žere PCBčko (btw.: stačí pot, který proteče na desku přes škvíru na sluchátku - agresivní je až až).

P.S. tím ale neříkám, že se nemáš bránit, pokud to uznáš za vhodné!
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Citace Původně odeslal Vykuk Zobrazit příspěvek
    No nevím jak GSMobil na Slovensku, ale tady v ČR se jedná o jednoho ze tří autorizovaných distributorů (a servisů) Nokie, SE atp., takže žádné šedivky - tedy na něco takového nemají IMHO důvod, pokud by tam oxidace nebyla, tak jim opravu proplatí výrobce telefonu

Ad. oxidace jen pod "švábem" - to je docela normální, že se vlhkost usadí někde v nějaké skulině a tam si hezky žere PCBčko (btw.: stačí pot, který proteče na desku přes škvíru na sluchátku - agresivní je až až).

P.S. tím ale neříkám, že se nemáš bránit, pokud to uznáš za vhodné!
    Tez je mi divny, ze by tohle delal zrovna GSMobil, psal jsem to obecne. Nicmene je to dost o pristupu a jednotlivem zakaznikovi, pokud budu hajzlik, zakaznik se mi nebude libit a rozhodnu se mu takto "ukoncit" zaruku, moznost tu je.
    A je to tez o tom, co stanovi servis za "miru nepripustne oxidace", protoze co si budem povidat, v podstate kazdy par mesicu pouzivany telefon ji bude pod mikroskopem vykazovat, muzu telefon m it ve trech pouzdrech a stejne mi vzdusna vlhkost oxidaci technicky zjistitelnou na PCB udela.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Member
    Vliv
    251

Samozrejme ja vas chapem, bude sa to riesit sudnou cestou to je jasna vec. Len tu ide o to ze znalcovy som napisal ze ziadam zistit kde sa nachadza na telefone oxidacia ktora spôsobila jeho nefunkcnost, ja by som to uz naozaj velmi rad videl .... a jediny pristup k tomu integrovanemu obvodu je z vonkajsej strany telefonu cez joystick ...a IO je centimeter od joysticku , tak ked sa tam dostala kvapôcka potu ,voda , hociaka ina kvapalina, ako je mozne ze vsetko sa tvary normalne len akoze pod IO je oxidacia
    A este je tu druha vec ktora je najvaznejsia.... AJ keby tam ta oxidacia bola tak telefon je opravitelny vymenou IO ,po zasahu servisneho technika je uz telefon neopravitelny .... cize na 90 percent funkcny telefon ktoremu len nejde klavesnica je uz neopravitelny... je tu strasne vela veci ktore su maximalne podivne ...
    A preco servis nepozna nieco ako oxidacia spôsobena vyrobnou chybou ?? Jedine vety co servis hovori na vsetko ze zakaznik je debil .
    Kedze znalec mi povedal ze on tam ziadnu oxidaciu nejako nevidi, tak stym bude muset ist na vyskumny ustav atd. ale ajtak preco ja mam niest zodpovednost za nieco co som viditelne nespôsobil Toto sa Vam zda správne ? A Napíste kolkati z Vas na fotke vidia ze cez joystick sa dostala voda a hlavne kde je ta oxidacia .... ja tam vidim len nejaky zlty flak na boku IO ktory nevyzera moc ako oxidacia a skorej vznikol pajkovanim .... no uvidime . Aj znalec sa vyjadril k tomu ze kvalita odpajkovania tej suciastky nieje na urovni technika ale na urovni amatera tak aj na to sa bude klast dôraz, najlepsie je ze druhy telefon mam HTC , a zarucny servis zasa len GSMobile, cize to tak vyzera ze ked sa aj na tom nieco pokazi tak nebudem nikam vrazat peniaze len do sudu z gsmobile .
    MB: ABIT NV8 nForce4-4x , RAM: 2x KINGSTON 512 MB CL2,5 PC400 , CPU: SEMPRON 2800+ @2450Mhz 256 KB cache 64 bit. , GK: GAINWARD 6600 GT 128 MB GDDR3 PCIe , LCD: PHILIPS 190S, HDD: SEAGATE 7200.10 320GB 16MB cache , KB: MICROSOFT WIRELESS Keyboard + Mouse model: T20-00036 ,DVD-RW: NEC 4550A , TV: LEADTEK WinFast 2000TV EXPERT, zdroj : FORTRON 350W GLN Green Power

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Reklamace MT v CR je jeden velkej podvod. Reklamace telefonu, ktery nikdy nebyl ve vlhkem prostredi, nikdy nespad do louze a nikdy ani nezmok, a ty supaci tam napisou oxidace. Pricemz se nenamahaly ani zjistit jestli to neni necim jinym. A clovek nezmuze nic, nejhorsi na tom je ze ty autorizovany servisy zamitaj tak 90% reklamaci ( ze prej oxidace ) a jeste porad maj na to licence. Takze ja uz si snad nikdy zadnej novej telefon nekoupim.

Member
    Vliv
    251

Presne tak ja si myslim ze servis ma pekne podviedol a sam si to uvedomuje co spravil pretoze uz som im surovo napisal ze to ide sudnou cestou a oni budu hradit naklady stym spojene ktore presiahnu cenu telefonu aj dvojnasobne... a servis somnou ajtak nekomunikuje v tejto veci a asi vieme preco --- kedze su si vedomy ze toto im neprejde, a zadalsie mi bolo povedane nech ja zo servisom uz v ziadnom pripade nekomunikujem onicom komunikacia jedine postou doporucene a medzi servisom a pravnikom .
    Naozaj som zvedavy ako toto cele skonci a servisu by uz mal niekdo klepnut po prstoch za tieto prasaciny co robi... ved je to neeticke a servis si neuvedomuje ze na jeho rozhodnuti zavisi nemala financna ciastka zakaznika .A proste vsetko co sa netyka softwaru musi byt na 95 percent chyba zakaznika a hotovo ved nechapem ... a ked uz servis najde teda tu oxidaciu atd. tak to ma odfotit riadne a nie tak ze sa z toho neda nic vidiet .A odbornost servisu pri odpajkovani a pripajkovani je tiez na povazenie ... ved len to ked sa ohodnoti tak je jasne ze nieco nieje v poriadku .
    Niekdo sa vyjadril ze na tom odpajkovani nieje nic nenormalneho a neodborneho ... tak uz 3 ludia mi povedali ze to je amaterska praca ... a ako sorry aby po znovu pripajkovani sa v okoli IO nachadzali stopy po cinovej paste len tak na PCB ... sak to je odbornost jak svina ,, vôbec sa necudujem ze sa menia rovno cele zakladne dosky telefonov ved ked servis nevie preletovat ani 25 nozickovy integrac tak co potom chce .

Citace Původně odeslal MaTTo S Zobrazit příspěvek
    Presne tak ja si myslim ze servis ma pekne podviedol a sam si to uvedomuje co spravil pretoze uz som im surovo napisal ze to ide sudnou cestou a oni budu hradit naklady stym spojene ktore presiahnu cenu telefonu aj dvojnasobne... a servis somnou ajtak nekomunikuje v tejto veci a asi vieme preco --- kedze su si vedomy ze toto im neprejde, a zadalsie mi bolo povedane nech ja zo servisom uz v ziadnom pripade nekomunikujem onicom komunikacia jedine postou doporucene a medzi servisom a pravnikom .
    Naozaj som zvedavy ako toto cele skonci a servisu by uz mal niekdo klepnut po prstoch za tieto prasaciny co robi... ved je to neeticke a servis si neuvedomuje ze na jeho rozhodnuti zavisi nemala financna ciastka zakaznika .A proste vsetko co sa netyka softwaru musi byt na 95 percent chyba zakaznika a hotovo ved nechapem ... a ked uz servis najde teda tu oxidaciu atd. tak to ma odfotit riadne a nie tak ze sa z toho neda nic vidiet .A odbornost servisu pri odpajkovani a pripajkovani je tiez na povazenie ... ved len to ked sa ohodnoti tak je jasne ze nieco nieje v poriadku .
    Niekdo sa vyjadril ze na tom odpajkovani nieje nic nenormalneho a neodborneho ... tak uz 3 ludia mi povedali ze to je amaterska praca ... a ako sorry aby po znovu pripajkovani sa v okoli IO nachadzali stopy po cinovej paste len tak na PCB ... sak to je odbornost jak svina ,, vôbec sa necudujem ze sa menia rovno cele zakladne dosky telefonov ved ked servis nevie preletovat ani 25 nozickovy integrac tak co potom chce .
    Nedivim se, ze jsi rozcileny, a fandim ti, nicmene jak to bude s narovnani skody a pripadnymi soudnimi spory - bohuzel bych zatim byl radsi skepticky...

Member
    Vliv
    251

Takze dneska sa mi ozval telefonicky znalec ktoremu som odovzdal telefon na vypracovanie znaleckeho posudku .Oboznamil ma o priebehu jeho skumania a prve poznatky : v telefone absolutne ziadna oxidacia nieje, praca servisu je na urovni amatera, neopravitelnost telefonu tympadom nieje spôsobena oxidaciou a vnikom kvapaliny ale kvalitou servisu ktory pri odpajkovani a pripajkovani integrovaneho obvodu znicil zakladnu dosku telefonu za co mu velmi pekne dakujem - GSMobile Praha .Cize dostanem do ruky znalecky posudok ktory potvrdi ze servis ma oklamal a spachal trestny cin kedze mi znicili telefon a este drzo napisali aby som si kupil novy za 5300 SK ci kolko . T.j. oni ma o 5500 obrali a ja mam dat dalsich za novy, v SR je nad 5000 SK trestny cin .
    Servis uz môze ukazovat rozmazane fotky z imaginarnou oxidaciou tak maximalne detom v skôlke ktory tomu nechapu .

Cize znalecky posudok vsetky dokumenty a telefon poslem do alzy v Prahe ktora je predajca telefonu a som zvedavy ako sa to bude dalej vyvijat ... kludne sem dajte hlasovanie kedy dostanem svojich 10 000 SK naspet , t.j. 5000 telefon , 5000 znalecky ... navrhujem hlasovanie za 1 mesiac , 3 mesiace , 6 mesiacov a nikdy .

No ono jde taky o to jak to v GSMobile chodi

Jejich servis krute rychle roste (viz to ze je autorizovany a servis pro CZ i SK a to vse v sidle na GreenPArku), takze nabiraji cim dal vetsi lamy plus tam chodi stredoskolaci na praxi (mozna i ucnaci co ja vim)

Jenze ono je to tezke, buhvi jake penize tam ty lidi nedostavaji a malokomu se chce makat az v Letnanech. A GSMobile jako firma je obecne drzgresle jako svina, takze jen jim dej

Member
    Vliv
    251

Lenze toto je nelogicke .... ved oni za kazdy telefon co opravia dostanu prachy od SE ... tak preco potom polovicu mobilov odseru ze oxidacia Ja TEJTO veci nechapem to totalne sa prieci vsetkym zakonom podnikania ja uz neviem o co tu ide .

daj im do tela, takych zmrdov treba byt hlava nehlava
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Member
    Vliv
    251

No len sa nebojte,, mam taky pocit ze ta prava sranda este len pride .A to hned ako alza zisti ze list je adresovany od JUDr. xxxx , hned si bude davat sakra pozor nato co robia a ne ze to hodia pod stolik a hotovo .

No len sa nebojte,, mam taky pocit ze ta prava sranda este len pride .A to hned ako alza zisti ze list je adresovany od JUDr. xxxx , hned si bude davat sakra pozor nato co robia a ne ze to hodia pod stolik a hotovo .
    Jak opet opakuju, ne ze bych ti v tve veci nefandil, nicmene cas, zkusenosti a hlavne cesky pravni system mne naucil, ze "papirove" naprosto jasna zalezitost, nemusi naprosto jasne skoncit. Tedy fandim ti, nicmene proti tvemu posudku od soudniho znalce, se muze postavit x posudku znalcu v naprosto opacnem zneni (to je skutecna realita posudku na cokoliv), proti tvemu dopisu od JUDr. xxxx muze byt nekolik dopisu od JUDr. yyyy a JUDr. zzzz, soudni spor tahnouci se x let a tvoje nadseni z puvodniho a jednoznacneho vykladu veci se postupem doby dost vytrati.
    Jak rikam, fandim ti, preji uspech a dle vseho mas naprostou pravdu, ale byt tebou, skutecny optimismus bych si nechal az po vyplacene skode + nahradach, ci po vyhranem soudnim sporu s pravomocnym rozsudkem bez moznosti odvolani pro GS Mobil.
    Naposledy upravil tiktak; 20.06.2007 v 22:08.

Member
    Vliv
    251

diky moc, ty vies cloveka povzbudit a nasmerovat spravnou cestou ,,ale mam nato podobny nazor ako ty a tiez si nemyslim ze to dopadne len tak jednoznacne ,ale tak aj samotny znalec mi povedal ze tam oxidacia nieje ani stopy po vniknuti kvapaliny cize fakt by bolo zaujimave dostat dalsi posudok ktory by to tam vsetko nasiel ... a zadalsie aby sa kvoli tomu servis sudil sa mi tiez nezda realne ajked v CR je asi vsetko mozne ako pises, ale tak neviem uz takto sa prenich naklady zdvojnasobily , tak sudom sa zdesatnasobia ? a este je nebezpecie ze do sudu sa zapoi COI a budu mat po chlebe,, neviem unas to uz raz bolo medializovane a z vysledkami znalca GSMobile ticho suhlasil a vratil prachy, tak som zvedavy ako to pojde teraz a pred sudnym sporom uprednostnim medializaciu .
    A navyse mi znalec povedal ze hocikdo iny len tazko niekde najde nejaku oxidaciu na tej doske PCB .Tak neviem ked ide o takuto jednoznacnu vec tak nemyslim si ze iny znalec by siel proti tomuto posudku. Ale tak v CR to nepoznam mno ako pises tak uvidime co bude teda .
    Naposledy upravil MaTTo S; 20.06.2007 v 23:12.

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Lenze toto je nelogicke .... ved oni za kazdy telefon co opravia dostanu prachy od SE ... tak preco potom polovicu mobilov odseru ze oxidacia Ja TEJTO veci nechapem to totalne sa prieci vsetkym zakonom podnikania ja uz neviem o co tu ide .
    jj to dostanou, ale imho v tomhle pripade slo o to, ze se ho pokusili opravit a "trochu" se jim to nepovedlo, takze to oficialne zamitli ze oxidace...

btw hlavne si udelej podrobnou fotodokumentaci driv nez bys to dal znalci protistrany nebo komukoliv od nich - aby se tam ta oxidace "najednou" neobjevila...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Member
    Vliv
    251

tak natoto uz som upozorneny bol znalcom takze kompletna podrobna dokumentacia bude vyhotovena uz mojim znalcom .
    Este toho pravnika si musim vybavit nech je pokoj .

Dej jim co proto. Je to opravdu neuveritelne co se tady deje. DOufam ze za to prijdou o zivnostak.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Member
    Vliv
    251

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    Dej jim co proto. Je to opravdu neuveritelne co se tady deje. DOufam ze za to prijdou o zivnostak.
    To pochybujem ze sa im stane vôbec nieco ... ale aspon chcem ziskat pravdu na moju stranu a dat vsetko do takeho stavu v akom to ma byt ...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

A) posilej vsude jen kopie, originaly nedavej z ruky (maximalne ukazat, a zase si vzit)
    B) pokud dobre chapu, telefon ted mas u sebe => totez c A), nedavej ho z ruky, v pripade ze by chteli delat dalsi znalecky posudek, tak trvej na sve pritomnosti vcetne pravnika (+ samo viz predchozi - foto).
    C) Pokud by se soud tahl dostatecne dlouho, muzes podat zalobu do Bruselu na CR, dostanes s pravdepodobnosti blizici se jistote odskodne ve vysi nekolikanasobku veskerych nakladu.

D) Nezapomen uplatnit i veskere dalsi naklady spojene s reklamaci = postovne, jizdenky, ...
    E) Pokud ti vznika nejaka skoda, tak si zajistit dostatek podkladu a uplatni i tu.
    F) Nezapomen, ze tvym protejskem je prodejce! (ktery te pravdepodobne nejakym zpusobem odkazal na servis).

Optimalne pokud to za tebe bude resit pravnik, ale hlidej si jestli opravdu resi, znam par lidi, kteri kvuli tomu ze pravnik delal prd propasli terminy. Naklady na nej si samo muzes uplatnit i pokud nedojde k soudu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Member
    Vliv
    251

Mno telefon v ruke nemam ma ho momentalne stale znalec, ale uz sa vyjadril ze k neopravitelnemu zniceniu zakladnej dosky telefonu doslo pri neodbornej praci servisneho technika a nie oxidaciou , vnikom kvapaliny alebo nespravnym pouzivanim .Ako ale nemam davat telefon z ruky ked ho musim zo vsetkymi dokladmi + znaleckym poslad do alzasoftu ktory to nasledne posle do gsmobilu, a ked aj oni budu chciet vyhotovit novy znalecky tak ja len tazko budem osobne pritom s pravnikom ... BA - PRAHA ,,pravnik je dlhodoby znamy a vlastne ja som mu to ponukol takym spôsobom ci si nechce zarobit pretoze mne pomôze a on si zarobi cize obidvaja budeme spokojny a prijal to takze uz mam na svojej strane znalca a pravnika a myslim ze aj alzasoft kedze mi veducy z alzy napisal ze v pripade ze znalecky posudok zisti chybu servisu budu mi preplatene naklady na znalca a nevyhnutne naklady, a zrejme si dam preplatit aj telefon pretoze som volal sice z tmobile na tmobile ale minuta stoji 9 korun a ja som prevolal 40-50 minut , co som obvolaval rôznych znalcov a potom stym mojim som mnoho krat telefonoval .Hned mam 400 sk len telefon + 200 SK vyhotovenie vypisu za telefon .

Ked som volal zo znalcom tak som mu povedal ze ci proti tomu posudku môze servis namietat pretoze gsmobile si stoji za tym ze na fotografii je viditelna oxidacia zrejme pod IO ale nikdo ju nevie najst ,, cize to bude tvrdenie proti tvrdeniu ale znalec ma ubezpecil ze servis moze tvrdit aj .... zaprve to znalec neodpajkoval pretoze aj keby tam oxidacia niekedy bola tak tym ze to servis znovu pripajkoval tak dôkazy znicil cize vlastne servis si sam sebe znicil dôkazy ktorych existencia je ajtak hrozne pochybna .A zadalsie som zvedavy ako sa k tejto veci postavi samotny sony ericsson ,, som na slovenske zastupenie napisal email ako mi servis znicil telefon a vinu hodil namna, a ze ci si ich spolocnost uvedomuje aka kvalita zarucneho servisu sa dostava ich zakaznikom napisal som potom IMEI atd. info o servise a ze to budu presetrovat .
    Naposledy upravil MaTTo S; 22.06.2007 v 17:58.

Mno telefon tam poslat mozes ked uz bude hotovy posudok, ale rozhodne neposielaj originaly dokumentov, iba ich kopie ... verim ze Alza ako predajca nemam zaujem o negativnu publicitu, takze sa to vyriesi ja som si inak dnes bol pre M600i z opravy a bez problemov, tusim ze to robil tiez GSMobil takze je to iste individualne ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Member
    Vliv
    251

oki takze setko im dam kopie a bude, ved predsa nech si to na slovenskej pobocke overi ked bude mat problem a hotovo dufam ze nebude chcet overenie od notara lebo to bude poriadne drahe overit 8 dokumentov a 1 znalecky

EDIT : 27.6.07 : napisala mi spolocnost Sony Ericsson a ze im je to luto atd. ale ze autorizovany servis sa nezmylil a ponukaju mi ako riesenie vymenu telefonu za novy . Co som samozrejme odmietol lebo keby som to prijal neviem kdo mi zaplati vsetky moje naklady a hlavne znalecky posudok ktory zrovna lacny nebol .Tak som im napisal pozdrav a uvidime dalej, kazdopadne zajtra to ide setko aj s pozdravom od pravnika do servisu .
    Naposledy upravil MaTTo S; 27.06.2007 v 19:24.

Member
    Vliv
    251

Takze dalsie info a zvrat v celom pripade : potom co som odmietol novy telefon stym ze ziadam uhradenie nakladov na co mam zo zakona pravo, tak dnes mi spolocnost Sony Ericsson odpisala ze nic take nebude, nesuhlasia stym a kedze odmietam novy telefon tak mi uz nedaju ani telefon ani naklady, a nadalej trvaju na stanovisku servisu ktory sa urcite nezmylil a ich servis ma vysoku odbornost technikov ktory by urcite toto nespachal . Cize Sony Ericsson spochybnuje FAKTY zistene znalcom .Takze som vsetko postupil predajcovi kontaktoval som pravnika a taketo detinske chovanie tejto spolocnosti nadalej nebudem tolerovat ak coskoro nedospejeme k zaverom tak to vsetko postupim mediam a podam zalobu na sud a hotovo .
    Urcite bude media zaujimat ako mi najprv chcel SE zavret hubu novym mobilom cim nepriamo suhlasili z pochybenim servisu ... a ked som nesuhlasil tak ma zacali obvinovat ze pisem nepravdive veci o servise co su vlastne FAKTY zistene znalcom .Takze uvidime co poriesi predajca ktory sa k tejto veci zatial stavia kladne a uz som mu osobne odovzdal vsetky nalezitosti a doklady tykajuce sa tohoto ... ak nie tak sa vidime v TV a budem priebezne pisat ako prebieha sudny spor .
    Toto ma uz vytocilo do nepricetnosti co si ten sony ericsson dovolil mi napisat sak ty sa budu este cudovat .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. vodní chlazení - FAQ
    Založil Klon v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 04.01.2007, 21:53
  2. FAQ
    Založil sisi v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.11.2004, 01:07
  3. Kolik typu je RAID? (1,3,5,0,...)
    Založil Lada Zuzjak v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6