Ninja chladí slušně, což je to nejdůležitější, ale soudě podle mého chladiče je to taky všechno, co bych řekl na jeho adresu pozitivního. Scythe vyrábí chladiče tohohle typu už pěkných pár let, samotný Ninja je v n-té modifikaci a revizi, ale jaksi to není vidět. Začíná to na nekvalitně zpracované a opracované základně a nic moc pájení a pokračuje přes chyby v návrhu jako je hovadné uchycení fanu a špatná krabice až po nekvalitní šroubky. Noctua fany jsou také o třídu lepší.
btw: v posledních pár letech jsem používal chladiče od Thermalrightu, Alphy a Gigabyte a - ač nerad - musím konstatovat, že ve srovnání s nimi připomíná kvalita provedení, zpracování a balení Ninjy vietnamskou tržnici ... (před cca 4 lety jsem zkoušel poprvé Scythe - chladič HeatlaneZen - a z kvality jsem nadšený nebyl, ale pořád to bylo lepší než teď)
Sice jsem NH-U12F v ruce neměl, ale jsem přesvědčený, že u ní člověk uvidí, za co platí (a tím nemyslím velikost) a že i rozdíl v eu ceně je na místě. Kdyby se Ti ale náhodou Noctua nezdála, stačí písknout a vyměním.