Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: K7 - jde drátovat L6?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    238

Standardní Re: K7 - jde drátovat L6?

Citace Původně odeslal Puťas Zobrazit příspěvek
    Mobile XP 2600 má 133x15, SIS čipsety přepínají na maximální multiplikátor už při POSTu, takže vysoká FSB= moc přetaktovaný. ECS K7S5A.
    Neni potom dovod ten, ze MoBo nema AGP-PCI lock? Ja tu dosku nepoznam, nastastie DOC_ZENITH mal spravnu fakticku poznamku .
    Teraz ale uz fakt neviem o co tu ide. Ked MoBo da max 150 fsb, aj to bez locku (predpokladam). Ide tu o tych 250MHz maximalneho rozdielu? Za cenu riskovania grafy, diskov?

@ DOC_ZENITH: Ma ta doska lock? Na ktorom mostiku ma podla teba tu 15-ku nasobic. Ja myslim, ze na L6. Dva posledne piny rozpojene ( III:: ). Ak by rozpojil este jeden ( I:I:: ) mal by 16-ku, prip. 17 x 133 ( II::: ). FSB by nezvysoval. Viem, ze je efektivnejsie znizovat nasobic a zvysovat FSB, ale asi s lepsou MoBo. Skoda toho procaku v nej, myslim ze by dal hodne.
    Naposledy upravil AmOK; 08.06.2007 v 21:27. Důvod: pravopis
    podpis............................................ ............ načo?

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Neni potom dovod ten, ze MoBo nema AGP-PCI lock?
    Ta deská ma v BIOSu max FSB 150MHz, je to způsobený nevhodným zapojení clockgenu od "engeneerů a odborníků" v ECS. Nicméně ta deska původně nebyla stavěná pro OC a měla volbu 100 a 133MHz, další hodnoty přibyly až s tím, co pro ni udělali Cheepoman a jiní.
    Softwarově jde ve win přepnout na 166 a 200FSB, ale nikde jsem ji na 200MHz neviděl šlapat.

ANO, deska nemá PCI LOCK.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    270

To HoNy: To máš štěstí, já se nad 150 nedostal ani clockgenem, ale to je prostě ECS. To samý u K7S6A, a podobná deska od MSI dávala 170-180 podle kusu.

Jinak 150 se netřeba bát tam už je použita dělička pro 166 takže se o disky bát nemusíš, spíš bude PCI podtaktovaný na 30, ale nenaměřil jsem žádnej vliv na výkon když jsem to zkoušel. K7S5A je dobrá, vůbec první deska na který bylo cejtit zlepšení na DDR z Sdram, jinak tehdejší Via KT266 amd a Ali chipsety to se jen osazovalo DDR pamětmi ale hrní výkon oproti KT133 se nikam nepohnul. Až generace desek s KT266A K7S5A vysunula na druhou kolej. (No jo ale ono už je to 5 let ) a já jsem offtopic......

chtěl jsem ještě postnout tohle pokud se bude upravovat násobič, udělal bych to na patici, když se řezat do CPU nemusí tak to zásadně nedělám.

http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.html
    The best Unreal Tournament maniac.

Citace Původně odeslal -HoNY- Zobrazit příspěvek
    Ta deská ma v BIOSu max FSB 150MHz, je to způsobený nevhodným zapojení clockgenu od "engeneerů a odborníků" v ECS. Nicméně ta deska původně nebyla stavěná pro OC a měla volbu 100 a 133MHz, další hodnoty přibyly až s tím, co pro ni udělali Cheepoman a jiní.
    Softwarově jde ve win přepnout na 166 a 200FSB, ale nikde jsem ji na 200MHz neviděl šlapat.

ANO, deska nemá PCI LOCK.
    Pořád se opakuje ta samá lež- to pll prostě neumí správně startovat při 166 MHz, s odborností ECS to nemá nic společnýho. Na tu dobu je to dobrá fošna i ohledně OC.
    O disky se bát netřeba, SIS má IDE opravdu dobře oddělené od PCI. Nemám problém s 42 MHz, dál sem se ještě nedostal.
    No původní otázka byla dávno zodpovězena, asi se pokusim sehnat odemčený CPU se 166 MHz FSB.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ktera r9600pro jde nejlip pretaktovat?
    Založil MARA.T v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 07.09.2004, 10:28
  2. Jde pretaktovat CPU?
    Založil sanoworm v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 14.01.2004, 17:37
  3. Jake LCD jde prepnout ke zobrazovani "na vysku"?
    Založil Diabolique v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 15.05.2003, 22:11
  4. Jde poznat že byla karta taktovaná ???
    Založil tinman v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 19.04.2003, 13:47
  5. Jde na Abit NF7-S zapojit 2hdd do RAIDu ???
    Založil tombianski v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 04.02.2003, 13:27

Pravidla přispívání