ad primerana cena - lenze co je primerane moze posudit len niekto kto sa v tom vyzna, ked mi bude niekto predavat nejake potrubie do pracky tak vobec neviem ci ma hodnotu 50 alebo 500Sk a nevidim dovod preco by som mal u 17" LCD monitoru vediet ze 789Sk uz v dnesnej dobe 19-24" nie je primerana cena, hlavne ked nesledujem ich ceny, beriem ze nulova cena je jasna, beriem ze desiatky korun by bolo asi tiez absurdne ale 789 je uz predsa len dost vysoka cena (ked standardne ceny su o par tisic vyssie a 17tky uz nikto nekupuje) a nie kazdy ma prehlad o cenach monitorov a ked mu niekto znamy odporuci lacny monitor z daneho iobchodu a on si ho objedna neviem preco by mal byt skodny,
ked sa taketo nieco stane v beznom kamennom obchode tak by ti ten tovar museli predat za uvedenu cenu, je ich problem ze sa pomylili (co by si odniesol zodpovedny zamestnanec), cenovky su svate a na nich stoji cely zakon, ak by ti odmietli predat tovar na pokladni mozes hned na miesto volat SOI ze ti nechcu predat tovar za cenu z cenovky, tak neviem preco by mali byt inetove obchody ine, pravda v inetobchode si znevyhodneny tym ze tovar nedrzis v ruke a teda ti mozu argumentovat zasobami (ale na druhu stranu ja si na ten montior kludne pockam aj par mesiacov nez dostanu zasoby), iny rozdiel tam ale nie je v uvadzani cien, to je asi ako retazce odvolavajuce sa na tlacove chyby v letakoch - to je proste nezmysel, co je v letaku plati a je ich problem ze sa pomylili, ak by ti odmietli predat tovar tak by mali dostat minimalne pokutu od SOI za zavadzanie spotrebitela
ad pripady zo zahranicia - tiez si spominam na par pripadov, ale vsetky isli do stratena a neviem ako skoncili
ad vyspele pravne poriadky - no neviem ci je zrovna americky zaostaly, ale myslim ze tam by si mal dost sanci ked vidim ako musi byt vsetko blbuvzdorne, inak ma firma problem (trebars varovania na horucich kavach z McD), sudy by sa mali spravne zastavat spotrebitela a nakupovanie by malo byt blbuvzdorne a ked spravi niekto chybu je to jeho problem
EDIT: Takze dnes po vikende uz inetovy obchod zmenil cenu monitora, ale podrzte sa nie zo 789 na 7890 ale na 6562Sk, takze podla mna neslo evidnetne o chybu a preklep len v chybajucej nule, nic nepoviem keby tam len doklepli nulu, ale tymto podla mna potvrdili ze cena bola platna.