Výsledky 1 až 25 z 53

Téma: Asus M2A - VM HDMI sc. AMD-ATI 690G...máte ji někdo?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní Re: Asus M2A - VM HDMI sc. AMD-ATI 690G...máte ji někdo?

Citace Původně odeslal Zdroj Zobrazit příspěvek
    Já musím varovat mám tuto desku a jen samé problémy.

1. TV výstup nefunguje při současném zapojení monitoru přez analog.
    2. TV výstup je strašně rozmazaný. Není použitelný.
    3. Novější verze ovladačů od 7.4 způsobují naustále pády systému.
    4. Po vyjmutí precesoru z patice a opětného nasazení mám problémy s paměťmi.

Deska mi příjde jako nedodělek, který není schopen provozu, již bych ji znovu nekoupil.
    Ad bod 1 - je to jen tvoje blbost, toto je uvedeno vsude. Podpora je RGB+DVI/HDMI a TVout+DVI/HDMI, ale RGB+TVout neni podporovan. Ke kvalite TV vystupu se nemuzu vyjadriv (stejne jsem jeste kvalitni analog nevidel).
    Bod 3 muze byt jen vada kusu. Ja jsem si niceho nevsiml. Ovladace jsem i menil ze starsich na aktualni a no problem. Majitel si taky na nic nestezuje.
    Naposledy upravil PetrT; 04.06.2007 v 07:29.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Bod 3 muze byt jen vada kusu. Ja jsem si niceho nevsiml. Ovladace jsem i menil ze starsich na aktualni a no problem. Majitel si taky na nic nestezuje.
    presne...ja ani nevim jakou verzi jsem tam dal ja - jen tu co byla na CD. nebylo potreba menit, protoze vse fungovalo bez problémů.
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Ano bod 1 je moje blbost to uznávám, ale ty další jsou již problém. To, že se na TV výstup nedá koukat je problém, zvláště, když tuto desku AMD/ATI prezentuje jako přímo k tomuto účelu vhodnou. Problémy s ovladači má víc lidí a rozhodně mi nepříjde nejideálnější muset si nechat 3, nebo 4 měsíce staré ovladače přiložené k desce.

No ja jsem vsude cetl, ze problem je s beta verzi 7.4. Existuje uz finalni? A co verze 7.5 ?
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Naposledy fungující je 7.3. Dokázal bych pochopi, že problém bude u verze 7.4 a ATI to co nejrychleji opraví, ale problémy přetrvávají i u 7.5.

je to relativne dost novy chipset. nebyl bych tak narocnej. navic me vse zatim fungovalo...je otazka casu nez to vyladí pokud ma teda nekdo nejaky zavaznejsi problemy. a to ze je TV out nekvalitni...no nevim, nezkousel jsem a ani zkouset nebudu ale tak je to integrovana grafika a deska je levná, tak bych nebyl tak "prisnej"

Vliv
    334

...To, že se na TV výstup nedá koukat je problém, zvláště, když tuto desku AMD/ATI prezentuje jako přímo k tomuto účelu vhodnou.
    Pozor na to, vsude mimo nas kocourkov se chape spojeni teto desky a TV ve smyslu HDTV pres HDMI ci DVI. TVout je pravek ke kteremu se nikdo, kdo vyzkousel HDMI/DVI pripojeni, dobrovolne nevrati.
    Ja jsem v te desce zkousel i PCIe X1600Pro, ovladace jsem prehazoval jako magor a po navratu zpet k integrovane grafice vse jelo jak melo. Mozna stesti na me strane (aspon nekdy).

PS: kdyz ti funguje Cat 7.3, tak proc tam cpes novejsi ? Vykon je tak zalostny, ze ve zvyseni FPS ve hrach bych moc nedoufal. Chorobna snaha cpat vsude vse novejsi neni vzdy nejlepsi reseni. Mimochodem, OMEGY jsi zkousel ?

PPS: ten TVout ... to jsi jel pres Svideo, component ci compozit ? U posledne jmenovaneho bych se rozmazanosti ani nedivil.
    Naposledy upravil PetrT; 04.06.2007 v 12:56.

games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    PS: kdyz ti funguje Cat 7.3, tak proc tam cpes novejsi ? Vykon je tak zalostny, ze ve zvyseni FPS ve hrach bych moc nedoufal. Chorobna snaha cpat vsude vse novejsi neni vzdy nejlepsi reseni. Mimochodem, OMEGY jsi zkousel ?
    presne tak...ja tam strcil prilozeny drivery z CD a vse jelo tak jsme to dal neresil a vubec nic me ted netrápí mam vypnuty i aktualizace woken

No já tady jen popisoval moje zkušennosti s danou deskou. Stavím PC již dlouho a měl sem v rukou i desky PCChips později ESC, na které spousty lidí nadávalo, stejnětak jako sem stavěl PC na deskách s Nforce chipsety a nikdy sem nezažil tolik problémů jako právě s touto deskou. Pokud vám příjde normální, že po přepnutí řízení otáček na DC topí procesor na 60 stupňů a deska si nechá ventilátor jet na 500 otáček (toto se dělo s původním biosem). Pokud je normální, že několik po sobě jdoucích driveru od ATI/AMD konkrétně 7.3, 7.4 a 7.5 způsobují pády systému. Jestliže nevadí, že se na TVOUT opravdu díky jeho nekvalitě nejde dívat (pak mi ovšem uniká smysl proč tam vůbec je). Prostě zlatá deska za ty prachy.
    Naposledy upravil Zdroj; 07.06.2007 v 15:54.

Vliv
    334

že po přepnutí řízení otáček na DC topí procesor na 60 stupňů a deska si nechá ventilátor jet na 500 otáček (toto se dělo s původním biosem).
    To ze neco zlobi s puvodnim biosem je ale prece "normalni". Pokud to novejsi bios opravil, tak bych to proste ani nezminoval. To se stava a jestli to Asus vyresil, tak diky za to (imho, radeji 60°C, ale ticho ).

PS: a mozna mas fakt jen smulu na podivnou desku. Udelej nejake kvalitni fotky toho TV vystupu... i na nejakem korekcnim obrazci.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 5.11 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 27.11.2005, 21:36
  2. Abit BX133-Raid mate ji nekdo? Mam s ni tedle problem:
    Založil Dade_Marfi v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 02.03.2005, 20:48
  3. máte někdo desku ASUS A7V266-C?
    Založil russianblue v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 12.12.2004, 16:30
  4. Externí vypalka ASUS CRW-5224A-U !! Máte jí někdo??
    Založil Milx v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 05.10.2003, 18:57
  5. ECS L7VTA - máte ji někdo?
    Založil Marty v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 27.01.2003, 09:26

Pravidla přispívání