Výsledky 1 až 25 z 590

Téma: ATi R600

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ATi R600

no-X: nechcem zase mutit vodu lebo sa to tu uz ako tak ukludnilo ale neda mi to. Obcas mi pripadas ako keby si zachranoval potapajucu sa lod. Samozrejme ze to nie je uplne tak lebo novy radeon natom nie je az tak zle ako sa na prvy pohlad zda (niekto si zase mysli opak) ale ked atina zacala vyvijat r600 tak urcite ju vyvijali stym ze to bude konkuret highendu nvidie. Pol roka na forach fanatici dristali ako bude r600 vykonny ked nie vykonnejsi ako GTX. A co nestalo sa tak. Preco? asi nie je nutne vysvetlovat.
    Inak povedane keby nato atina mala tak to postavi proti GTX ale nema tak je to iba konkurent GTS.

Chces mi snad povedat ze sa mylim
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Citace Původně odeslal XanFX Zobrazit příspěvek
    no-X: nechcem zase mutit vodu lebo sa to tu uz ako tak ukludnilo ale neda mi to. Obcas mi pripadas ako keby si zachranoval potapajucu sa lod.
    Podle mě vnášení osobních názorů na druhé ještě žádné diskusi nijak neprospělo. Ale jsem alespoň rád, že jsi to formuloval slušně a neurážlivě, což se některým účastníkům diskuse moc nedaří

Samozrejme ze to nie je uplne tak lebo novy radeon natom nie je az tak zle ako sa na prvy pohlad zda
    Určitě není, ale taky je nutné říct, že mnoho lidí hledá chyby na nepravých místech. Nebo spíš, že mnoho lidí (kteří se jinak o grafiky celý rok nezajímají a mění to jen při vydání nového high-endu) vyvozuje z neúplných informací, které se mnohdy nesprávně vyloží, ukvapené a chybné závěry

niekto si zase mysli opak
    Ano, máme demokracii, každý si může myslet, co chce. Pokud s tím ale vyleze mezi lidi, měl by být schopen svoje názory rozumně obhájit, což se bohužel děje čím dál vzácněji a podle toho diskuze vypadají...

ale ked atina zacala vyvijat r600 tak urcite ju vyvijali stym ze to bude konkuret highendu nvidie
    Ani ATi ani nVidia nevytvářejí produkty podle svých konkurentů. Ačkoli si to mnoho lidí myslí, není to tak a v případě high-endu už vůbec ne - na základě výsledků konkurenčního produktu už můžou maximálně tak mírně poladit frekvence nebo zvolit kapacitu paměti - nikoli vytvářet celý produkt. Jak R600, tak G80 začaly vznikat skoro před pěti lety a ani jedna strana neměla ponětí, kdy bude produkt hotový, v jaké konfiguraci bude vydaný a ani proti čemu bude stát. Tehdy dokonce ani nemuselo být jasné, jaké firmě bude konkurovat - tehdy byla situace na trhu přeci jen poněkud pestřejší...

Každá firma se tedy snaží odhadnout požadavky her a API doby, do které nové GPU přijde a pokud je třeba, tak ještě vést vývojáře her směrem, který bude nejlépe novéhmu produktu vyhovovat, případně zasáhnout do vývoje API.

Pol roka na forach fanatici dristali ako bude r600 vykonny ked nie vykonnejsi ako GTX. A co nestalo sa tak.
    Mám je za to poslat na hambu?

Preco? asi nie je nutne vysvetlovat.
    Já si naopak myslím, že to třeba je. Pokud máš vysvětlení, rád si ho poslechnu... většina lidí se snaží najít důvod, jenže problém je v tom, že důvodů je více a prsty jedné ruky by na ně možná nestačily. Jenže takové vysvětlení se nikomu nelíbí - všichni chtějí slyšet jediný důvod - pokud možno takový, aby v podání novinkových serverů vyzníval jako co největší senzace. Pravda je bohužel příliš nudná na to, aby někoho dokázala zaujmout...

Inak povedane keby nato atina mala tak to postavi proti GTX ale nema tak je to iba konkurent GTS.
    Architektura R6xx celkově velice dobře zvládá vysoké takty, dokonce má i dobrý poměr výkon/spotřeba. Jenže, nevyšlo to s výrobním procesem a ačkoli by s 80nm klidně R600 při bezpečném napájecím napětí zvládala běžet i na 900MHz (na kterých by zajísté dokázala velmi dobže GTXce konkurovat), má použitý výrobní proces problémy s power-leakage, což znamená neadekvátní spotřebu (frekvence tím omezeny nejsou, ale nedá se to pak rozumně uchladit). A ATi, i kdyby se na hlavu stavěla, tak s nedostatky 80nm HS procesu nic neudělá a nezbyde jí než počkat na 65nm a doufat, že tyto problémy mít nebude (alespoň pdole výsledků s RV630 by být nemusely - poměr výkon/spotřeba má o dvě třetiny lepší, než měla RV530).

Chces mi snad povedat ze sa mylim
    To musíš vědět ty sám
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

No Atine to teraz nevyslo alebo teda nie tak ako sa ocakavalo a natom sa urcite obidvaja zhodneme?

Prvy dojem robi dost vela a ten nebol hrovna oslnivy. Ono mi to cele pripomina hokejovy zapas. Nasi hrali lepsie mali 50 sanci 100striel na branakra ale aj tak to nestacilo a ....
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    298

Je to tady bohuzel na kazde strance, tzn. minimalne 22x. Lide proste ocekavali, ze R600 rozdrti vsechno ostatni. Jakmile se to nestalo, tak prognozuji pomalu zanik AMD (dobre to vystihuje no-xuv podpis).

Kdyby ati porazila nvidii i kdyby ta karta stala 25k, tak by si sice mozna zaslouzila obdiv ostatnich (i kdyz nekterym by se nezavdecila ani tak), ale z toho rozhodne svuj business neuzivi.

No-x tu sice obhauje ATI kolikrat az do sameho konce, ale aspon vam ukaze PROC to tu obhajuje a dokazuje sve tvrzeni REALNYMI a PROKAZATELNYMI skutecnostmi (ackoliv to treba nema vliv na vykon dnes) a ne nazory bulvarnich autoru a spol.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Ati Catalyst 6.5 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 29.05.2006, 07:20
  2. ATi Catalyst™ 6.3
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 22.03.2006, 17:02
  3. Ati Catalyst™ 6.2
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 15