Ja za neuspech povazujem 1. meskanie dostupnosti oproti GTS
2. neschopnost vydat XTX (teda kartu konkurujucu GTX (ultra))
Ale za tieto dve veci mozu dost aj problemy s vyrobnym procesom (teda nieco podobne co sa stalo nvidii s FX, ked ocakavali vysoke freq. od IBM 0,13u procesu)
No a potom ta vec s ati drivermi. Sice je pekne ze v najnovsich hrach to ide, ale kupujici davaju skor tak nejak na celkovy dojem. A asi vadia prave tieto male drobnosti, ako napr. prve mozno trocha horsie ako ocakavane vysledky v recenziach, prepady pri istych hrach a rezimoch (co sa nastastie postupne meni s pribudanim novsich driverov), trocha hlucnejsi chladic atd.
Skratka - ta karta si IMO nespravila dobry prvy dojem.
A co sa tyka mojich skusenosti, je tu jeden starsi thread, kde nadavam na ATi drivery. Skutocne mali v danej dobe iste zaujimave vlastnosti (spomeniem varovanie menit nastavenia cachingu u windowsu pre mozne problemy nekompatibility s catalystami). A tiez aj par chyb, ktore vedia dost nazlostit.
Hovorim predovsetkym o tom, ze mam nejaku hru, mozno starsiu, ktora mi na starej grafike ide celkom dobre. Po case si kupim novu grafiku aby som mohol hrat aj nove hry, ale zase si chcem pustit tuto staru hru vo velkom rozliseni, s max. nastaveniami, antialiasingom atd. A tu je ten problem, ked zacne v tejto hre blbnut driver. A ked je to nejaka hra, ktoru hravam casto (napr. online hra), tak to je totalny pruser. Pretoze teraz vlastne mozem hrat bud nove hry, alebo dat si tam tu staru grafiku (ktoru by som napr. rad predal a kompenzoval tak nakup novej) a hrat stare. Toto skratka strasne vadi.
Ak sa toto stane, tak ta karta proste na daneho cloveka spravi strasne zly dojem, este stastie ze dnes mozeme po kupeni kartu (tusim do 3 dni) vratit.
Navyse, ak nejde o nejaku hru, ktoru by hravalo vela ludi, tak oprava sa ani nemusi konat. A moze to byt kludne aj chyba hry - ale vysledok je taky, ze ak chcem hrat tuto staru hru a tiez aj nove, musim si kupit grafiku od konkurencie.
Kazdopadne - moje osobne skusenosti su asi tak 2x viac problemov s ati kartami ako s nvidiami (hoci som ich mal dva krat menej ako kariet od nv). Mozno som mal len smolu. Ale nvidiot ani fanatik nie som, pretoze som si aj po tychto problemoch na isty cas znova kupil ati (r9800 - v tej dobe uz tie drivery boli fakt odladene, takze chyb nebolo az tolko).
Co sa tyka cien:
Karta A stoji 10000.
Karta B stoji 15000.
Karta B je o 50% drahsia ako karta A, ale karta A je len o tretinu lacnejsia ako karta B... proste zavisi z ktorej strany sa na to pozerate.
Btw. ako pyroman samozrejme dufam ze flame bude pokracovat![]()