Výsledky 1 až 25 z 99

Téma: Nakup pres internet - odstoupeni od kupni smlouvy

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Věk
    45
    Vliv
    291

Standardní Re: Nakup pres internet - odstoupeni od kupni smlouvy

Citace Původně odeslal Vykuk Zobrazit příspěvek
    Můj názor je, že pokud někdo něco nakoupí a chce na dokladu IČ, tak si to chce dát do nákladů firmy, chce to odpisovat... což ale může jen v případě, že to souvisí s jeho podnikáním, jinak dostane od FÚ přes prsty (nemusí to být jen zboží na další prodej), ale třeba počítač, tiskárna, kancl. vybavení atp. ale třeba i lednička nebo sporák, který máš ve firmě a využívají je zaměstnanci.

Tedy pokud mluvím za sebe (ne za Cybex), jakmile uvidím na dokladu IČ odběratele, automaticky mi to asociuje, že to má pro podnikání, jinak totiž není důvod, aby tam IČ bylo a nikdo nebude kontrolovat, zda daný člověk náhodou nemá živnostňák.

btw.: u těch darů (už jsem z vejšky pár let venku a mimo daňové poradenství), ale darováním věci firma šetří na daních a takovéto věci musí vstoupit do účetnictví firmy (a zase z něj vypadnout).

Edit: mám v čerstvé paměti, jak ke kamošovýmu otci měl přijít berňák na kontrolu a "chudák" stěhoval polovinu vybavení domu do kanclu... on to sice koupil jakoby pro sebe, ale prohnal to účetnictvím a odpisoval to a v tom je podle mne ten rozdíl, proto měl na kupních dokladech IČ. Kdyby to chtěl čistě pro sebe, tak tam IČ nemá a nemusí šaškovat, když za dveřmi zazvoní berňák
    jéé, tady mi někdo mluví z duše. přesně toď můj názor.
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Ptal jsem se na to našeho obchodního ředitele v Cybexu:
    pokud chce zákazník zboží vrátit do 14ti dní, má na faktuře IČ a skutečně to měl pro svou potřebu, tedy nevložil si zboží jakýmkoliv způsobem do účetnictví, tak stačí napsat čestné prohlášení, kde toto uvede... nám jako firmě VltavaStores by tohle stačilo, abychom zboží vzali zpět.
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    272

pokud chce zákazník zboží vrátit do 14ti dní, má na faktuře IČ a skutečně to měl pro svou potřebu, tedy nevložil si zboží jakýmkoliv způsobem do účetnictví, tak stačí napsat čestné prohlášení, kde toto uvede... nám jako firmě VltavaStores by tohle stačilo, abychom zboží vzali zpět.
    Tomu se říká správný přístup k zákazníkovi.
    V úterý mi přišlo 19" EIZO S1911SE-BK a má 1 vadný pixel plus 2 subpixely, takže ho vracím na IČ v rámci 100% záruky kvality, tohle je od Cybexu taky supr službička. Už je to druhé EIZO co mi přišlo s vadnými pixely, přičemž kamarád z Prahy si ho taky objednal (nevím už kde) a měl tam vadné pixely taky Takže začínám pojímat nedůvěru k této firmě, respektive k tomuto konkrétnímu modelu. Ještě ho zkusím jednou a pak se budu rozhodovat nad jiným modelem. Kruci!
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Tomu se říká správný přístup k zákazníkovi.
    V úterý mi přišlo 19" EIZO S1911SE-BK a má 1 vadný pixel plus 2 subpixely, takže ho vracím na IČ v rámci 100% záruky kvality, tohle je od Cybexu taky supr službička.
    OT: Nějak jsem nepochopil, co je na tom tak super. Tím se nijak neobouvám do Cybexu, jen by mě zajímalo, čím se jejich 100% garance kvality liší od obyčejného vrácení zboží do 14 dnů. Nepočítám zakoupení na prodejně, ty píšeš "...v úterý mi přišlo...".
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal fr33k Zobrazit příspěvek
    OT: Nějak jsem nepochopil, co je na tom tak super. Tím se nijak neobouvám do Cybexu, jen by mě zajímalo, čím se jejich 100% garance kvality liší od obyčejného vrácení zboží do 14 dnů. Nepočítám zakoupení na prodejně, ty píšeš "...v úterý mi přišlo...".
    No jak se tu už řešilo, já ho koupil na firmu, takže teoreticky bych neměl mít žádnou lhůtu na vrácení. To že Cybex u některých (dražších) monitorů dává 7 dní je teda supr službička navíc. I když jak tu psal "Vykuk":

by se dal monitor vrátit do 14 dní, tak v mém případě by to byl podvod a o ten tu nikdo nestojí
    I když teď přemýšlím, že - v návaznosti na Vykuka - si můžu počkat se zaúčtováním faktury třeba těch 14 dní a pak jsem OK a o podvod se nejedná, poněvadž danou věc ještě v účetnictví nemám... Teď mě ale zase napadá (jsem účetní), že i kdybych monitor koupil pro (třeba) dětský domov jako dar, tak o tom se taky účtuje, takže to vypadá na pěkný guláš...
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Vztahuje se to k předešlému tématu. Píše, že to vrací a koupil to na IČ, takže, pokud to měl pro podnikání, tak by byl bez garance na vadné pixely v pytli, protože by neměl nárok na klasických 14 dní a servis to jako vadu neuzná... proto tam ta garance je
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Tak to potom jó, moje chyba, přehlédl jsem. Kaju se :c)
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ICQ pres WWW,ale ne od ICQ.COM??
    Založil Aldapo v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 23.03.2006, 08:56
  2. Nepracuje internet banking pres MS sdílení. (HTTPS protokol)
    Založil Pan_Jan_83 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 21.07.2005, 19:48
  3. Pošta?!
    Založil sot v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.10.2003, 10:49
  4. Odstoupeni od smlouvy
    Založil IntEx v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.08.2003, 18:38
  5. Odstoupeni od smlouvy