Ale já vám to nevymlouvám, mám svůj názor, vy svůj. Já jsem z jeho fotek nezískal dojem empatie, respektu či soucitu. Nezískal jsem také nikdy pocit, že by snad alespoň trochu chtěl vykreslit situaci a ne jen zdokumentovat to nejhorší, co najde (resp. to, co "by na lidi mohlo fungovat"). Každý si může dělat v mezích práva co chce a je to jen jeho věc, jak vidno i tady, příznivců má dost, já jím ale nejsem a těžko kdy budu, protože hledám ve fotografii něco jiného (viz výše).
S těmi citacemi bych byl opatrnější, rozhovorů s ním je dost a i z toho, co sám říká, vám zřejmě vyjde podobný profil, který cítím z fotek. Dočtete se, že ho obvykle země ani lidé nezajímají, nic z toho ani nestuduje, protože i na fakta a popisy má jiného člověka, že charita či pomoc ho obecně taky nezajímá, atd. A že se podílel na "Chci ještě žít" pro nemocné AIDS v Oděse? To má mnohem prozaičtější důvod, stačí se podívat, odkud má přítelkyni ...
Nikoho nesoudím, nemám na to právo ani informace, jen interpretuji svůj pohled. Mně se to nelíbí, ale to je to nejmenší - prostě na to nekoukám.
btw: stejně tak mi není nic do toho, komu se co líbí a proč, ale zajímalo by mě něco jiného - sám kupuji dost foto knížek, proto - koupil si někdo z vás jeho knížku? Pokud ano, tak kdy a proč ji otevřete?