Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: zabezpeceni VoIP

Standardní zabezpeceni VoIP

Dobry den,
    prosim jakymi prostredky(zpusoby) je mozne zabezpecit VoIP. Mame na firme rozjetou mensi ustrednu(ASTERISK) a nyni bychom ji radi zabezpeceli.Dekuji za kazdy tip.(muzete me navest jen bodove)
    Dekuji

Standardní Re: zabezpeceni VoIP

Par tyzdnov pred tvojim prispevkom som to tu riesil ja ...no asterisk toho vela neponuka mozes pouzit akurat SRTP aby ti kodovalo aspon voice traffic, ale nie vsetky phony to podporuju ...OpenSER podporuje TLS,IP autentifikaciu ..., na asterisku mozes pouzit mozno VPN na oddelenie traficu, teda zalezi co pouzivas za protokol ale na SIPe ti ide signalizacia a voice zvlast, ked pouzijes IAX tak to je binarne a ide to spolu ...VoIP security na Asterisku je slabunka dost ...
    MSI 610gx + HP LP2475 +Logitech mx518 + KRK RP5

Pentax k10D + 18-55, sigma 70-300 APO, sigma 24-70/2,8 + Metz 48

Citace Původně odeslal stano Zobrazit příspěvek
    Par tyzdnov pred tvojim prispevkom som to tu riesil ja ...no asterisk toho vela neponuka mozes pouzit akurat SRTP aby ti kodovalo aspon voice traffic, ale nie vsetky phony to podporuju ...OpenSER podporuje TLS,IP autentifikaciu ..., na asterisku mozes pouzit mozno VPN na oddelenie traficu, teda zalezi co pouzivas za protokol ale na SIPe ti ide signalizacia a voice zvlast, ked pouzijes IAX tak to je binarne a ide to spolu ...VoIP security na Asterisku je slabunka dost ...
    IAX nepouzivame.Pouzivame SIP.
    Muzete me prosim navest na SRTP.Mate s tim zkusenost??Nekde jsem se docetl ze to musi podporavano i poskytovatelem nejenom telefony je to prosim pravda.
    VPN nepouzivame.Prosim jakym zpusobem se daji rozdelit data a hlas zvlast jak pisete.Mohl by jste me prosim navest krokove.Dekuji Vam predem

Citace Původně odeslal Jack68 Zobrazit příspěvek
    IAX nepouzivame.Pouzivame SIP.
    Muzete me prosim navest na SRTP.Mate s tim zkusenost??Nekde jsem se docetl ze to musi podporavano i poskytovatelem nejenom telefony je to prosim pravda.
    VPN nepouzivame.Prosim jakym zpusobem se daji rozdelit data a hlas zvlast jak pisete.Mohl by jste me prosim navest krokove.Dekuji Vam predem
    Na http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+SRTP je navod na asterisk + SRTP aj vela inych veci okolo VoIP, nie len asterisk,podporovane poskytovatelom ? ved si napisal ze tu ustrednu mate vo firme ...co idete este cez nejakeho VoIP providera ? No na to aby SRTP behalo musi ho podporovat server (tj Asterisk vo Vasom pripade) a VoIP phony,co sa tyka VPN tak presne neviem nikdy som sa s tym nehral, inac este ma napadlo ze proti nejakym invite floodom by sa dalo branit nejakym firewallom, asi to bude trosku tazsie nastavit, niekedy sa to neda az tak presne ked je velka firma ...VoIP security este nieje velmi riesena, aspon nie na Asterisku takze vyvojari budu musiet urcite zapracovat, lebo SIP je textovy protokol a na asterisku to beha nekodovane tak ked to zacne niekto odxytavat, moze zacat robit zle ! napr presmerovanie hovorov, ukoncovaine cudzix hovorov, flooding, odpocuvanie atd ...

Na http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+SRTP je navod na asterisk + SRTP aj vela inych veci okolo VoIP, nie len asterisk,podporovane poskytovatelom ? ved si napisal ze tu ustrednu mate vo firme ...co idete este cez nejakeho VoIP providera ? No na to aby SRTP behalo musi ho podporovat server (tj Asterisk vo Vasom pripade) a VoIP phony,co sa tyka VPN tak presne neviem nikdy som sa s tym nehral, inac este ma napadlo ze proti nejakym invite floodom by sa dalo branit nejakym firewallom, asi to bude trosku tazsie nastavit, niekedy sa to neda az tak presne ked je velka firma ...VoIP security este nieje velmi riesena, aspon nie na Asterisku takze vyvojari budu musiet urcite zapracovat, lebo SIP je textovy protokol a na asterisku to beha nekodovane tak ked to zacne niekto odxytavat, moze zacat robit zle ! napr presmerovanie hovorov, ukoncovaine cudzix hovorov, flooding, odpocuvanie atd ...
    Dekuji za link.Ano mame ustrednu Asterisk na firme ale musime brat od nekoho telefonni cisla(trunk )jak by jsme se spojili s okolnim svetem.Nebo to lze resit i jinak??

Citace Původně odeslal Jack68 Zobrazit příspěvek
    Dekuji za link.Ano mame ustrednu Asterisk na firme ale musime brat od nekoho telefonni cisla(trunk )jak by jsme se spojili s okolnim svetem.Nebo to lze resit i jinak??
    rado sa stalo, jj to je jasne ze to musi ist niekadial von len som nevedel ci to ide von z vaseho serveru abo od nejakeho VoIP providera co este pouzivate a Asterisk mate len na lokalne cisla vo firme ...BTW co konkretne potrebujete zabezpecit ?

rado sa stalo, jj to je jasne ze to musi ist niekadial von len som nevedel ci to ide von z vaseho serveru abo od nejakeho VoIP providera co este pouzivate a Asterisk mate len na lokalne cisla vo firme ...BTW co konkretne potrebujete zabezpecit ?
    Mame ustednu asterisk.A telefonni cisla mame prirazene uz od firmy Ipex.takze trunk je vytvoreni pres ni.Chtel bych teoreticky (muze byt i prakticky) zjistit jak se da zabezpecit odposlouchavani u VoIP.Nemusim to za kazdo cenu realizovat.Chtel bych ziskat nejake poznatky.
    Dekuji Vam

No tejto teme som sa trosku venoval v mojej diplomke tak mam trosku prehlad co vsetko sa da,Zabezpecit sa to na Asterisku velmi neda, akurat to SRTP na kodovanie RTP kanala kde sa prenasa voice, mozem dat nejake linky kde sa tomu trosku venuju,
    http://www.hackingvoip.com/presentations/IPCOMM_SIP.pdf
    http://www.io.com/~shawnmer/voipsece..._Merdinger.pdf
    https://www.blackhat.com/presentatio...-06-Endler.pdf
    http://www.arlinx.com/VoIP_Eavesdropping.html

a tu je zoznam softikov ktore sa daju pozucit na VoIP attacks http://www.voipsa.org/Resources/tools.php
    (dufam ze nebude robit niekto zle )

nekde jsem cetl ze hovory lzou sifrovat pomoci SSL.Akorat si to nedokazi predstavit jak to realizovat.Zda ty certifikaty nahrat do telefonu nebo to musi nejak podporovat provider.Nevite o tom neco vic??dekuji.

No hovory urcite nie mozno tak signalizacia ...na hovory sa pouziva RTP(pre SIP) a ten sa sifruje SRTP pokial sa teda nemylim ..

No hovory urcite nie mozno tak signalizacia ...na hovory sa pouziva RTP(pre SIP) a ten sa sifruje SRTP pokial sa teda nemylim ..
    ano mate pravdu.Ja se upsal.Mate naprostou pravdu.a nemate prosim tuseni nebo zdroje jak se aplikuje SSL-TLs na telefonni adaptery?Dekuji

Prakticke skusenosti nemam, ale urcite niekde v nastaveni telefonu, vacsina phonov ma nastavovanie cez web tak urcite sa tam bude dat nastavit aj security ... len asterisk to tusim nepodporuje,viem ze TLS podporuje OpenSER, ale aj do Asterisku by sa to malo implementovat len neviem kedy ....

Prakticke skusenosti nemam, ale urcite niekde v nastaveni telefonu, vacsina phonov ma nastavovanie cez web tak urcite sa tam bude dat nastavit aj security ... len asterisk to tusim nepodporuje,viem ze TLS podporuje OpenSER, ale aj do Asterisku by sa to malo implementovat len neviem kedy ....
    Dekuji za vysvetleni.Nevite jestli nejaky cesky provider podporuje sifrovani TLS nebo SSL.Protoze predpokladam ze kdyz chci sifrovat signalizaci tak to musi podporovat i provider,nebo se pletu??
    Dekuji

Netusim niesom z CR treba hladat ...mate pekny www.seznam.cz ,no ano treba jednak podporu zo strany serveru aj klientov, ale neviem ci bude nejaky provider podporovat nejaku security,zbytocne problemy IMHO

Netusim niesom z CR treba hladat ...mate pekny www.seznam.cz ,no ano treba jednak podporu zo strany serveru aj klientov, ale neviem ci bude nejaky provider podporovat nejaku security,zbytocne problemy IMHO
    nekde jsem cetl ze v EU neuspeji se sifrovani.Ze zadny provider se timto nezabyva kvuli navratnosti financi.Tak nevim.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jaky VoIP provider a VoIP adapter?
    Založil MEluZíNa v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 20.08.2007, 19:46
  2. Wi-Fi a Voip
    Založil Nemsis20 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 05.04.2006, 15:04
  3. VOIP jak na to?
    Založil Geeker v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6