Anduril tu radu urcite myslel v dobrom. Lahko sa moze stat, ze ten Opteron 180 viac ako 2,6GHz neda, resp. urcite je horsi na OC, ako 65nm Brisbane AM2, kde mas OC min.! 2,8GHz prakticky zarucene. Pod 2,8GHz stable zatial nikto, koho poznam a kupil ho nesiel. Tyka sa to aj vsetkych X2 3600+/2 x 512 za 2000,-..
Moja osobna skusenost: Kupil som X2 3800+ (939), ktory chodil max. 2600MHz a oproti singlecore San Diegu 3500+/512 @ 3GHz stable (mas skveleho optyho v podpise) som mal skor pocit degradacie vykonu, ako narastu. Hodne rychlo som sa ho zbavil zo stratou.. Mal ho aj kamarat na skusku, co ma tak iste 3G San Diego a tiez on neprejavil zaujem ked si ho mohol testnut..
Nakoniec som si radsej zlozil druhe PC, AM2 s Brisbane OC max. 3GHz nonstable, stabilnu fq momentalne hladam, ale pod 2,8GHz pri 1,45V to urcite nebude.
Cely upgrade ma vysiel 9000sk. MB, 2 x 1GB ram A-Data 800, X2 4000+. Vykon v porovnani s 939 - 2 x 2,6GHz je niekde uplne inde, mam subjektivny pocit, ze som upgradoval na dve stare dobre San Diega 3G..
Viem, ze som ti nedal info, co ta zaujima o Optym 180, ale nedalo mi ta varovat, aby si pri tej X2-kovej euforii nedopadol ako ja s lemravou X 3800..
BTW, kuril neskutocne ten procak!
Osobne by som do toho Optyho 180 nesiel na slepo ani bohovi. Neviem za aku cenu ho mozes mat, to je dost podstatny faktor, musel by byt sakra lacny, aby to za to riziko stalo. Ak sa pren rozhodnes, samozrejme drzim palce aby to bol skvely kusok.