Asi před rokem a půl jsem si koupil jeden ne zrovna levný model – ASUS M6800V. Za dobu co ho mám jsem absolvoval 3+1 reklamaci, je to šmejd. Ta poslední reklamace probíhá právě teď, a je až neuvěřitelné, co si firma jako ASUS klidně dovolí. Ze třetí reklamace se mi vrátil notebook s jedním UTRŽENÝM (nefunkčním) tlačítkem a nevyřešenou závadou v přehřívání. Tak jsem si říkal, aha, hozená rukavice, pošlu to na čtvrtou reklamaci a budu chtít peníze, protože mi to sami idioti rozbili (právo jsem na to zajisté měl). Ještě ten den (příchod NTB ze 3. reklamace) jsem jim volal, co se stalo, tak mi řekli, ať to pošlu zpět, a že se to tedy vyřídí. Nenapadlo mě, jakou dělám chybu, když jsem si nenatočil na video (nebo alespoň neudělal foto) toho, jak se ta závada projevuje. Včera jsem tam volal (už se to táhne přes 14 dní (do Ostravy, bydlím v Příbrami)), co s tím, protože se mi ve statusu opravy objevilo, že je notebook zabalen a připraven k odeslání. Jsem začal tak trošku zuřit, protože k ničemu takovému nemělo dojít. A co jsem se nedozvěděl, asi po 2 hodinách vyřizování jsem dostal vyjádření, že reklamace byla neoprávněná – přehřívání ani jiné drobné závady mi neuznali, navíc to „utržené“ tlačítko údajně utržené nebylo a je plně funkční (technik s ním prý nic nedělal). Několika lidem jsem než jsem to odeslal zpět ukazoval, jak mi vrátili notebook ze servisu, aby věděli, co je to za šašky, takže mi to rozbité tlačítko mohou potvrdit, ale mám dojem, že nakonec převládne stejně jen naprostá bezmoc.
Mluvil jsem asi tak s 5 operátory a jejich šéfem, každý tvrdil něco jiného a všichni tvrdili, že s tím nemůžou nic udělat, že technik něco napsal do protokolu. Takže: mistři v ASUSu aby se vyhnuli vyplacení náhrady (kupní ceny) klidně zfalšovali dokumenty a teď mi lžou jak když tiskne, tvrdí, že jsem jim poslal funkční věc a že jsem podvodník. Co k tomu dodat. Pravděpodobně přezkoumání znalcem z oboru? No uvidím, ale takhle zametat sebou nenechám.
Jen dodám seznam toho, co se mi stihlo všechno rozbít, asi ani to nestačí..
reklamace 1) výměna celého displaye (po 14 dnech užívání)
reklamace 2) výměna kabeláže k displayi (nefungoval), výměna vadné baterie, reklamoval jsem, že se přehřívá, nic s tím neudělali, reklamoval jsem nefunkčnost mechaniky, na to zapomněli
reklamace 3) výměna základní desky, výměna DVDRW, výměna zvukové karty, přehřívání opět nevyřešeno
reklamace 4) utržené tlačítko, špatná funkce USB (USB 2.0 hlásí že je pouze 1.1 (po výměně MB, tam vidím jistou souvislost)), přehřívání (po 5 minutách chodu se větrák roztočí na maximum a teplota a dokud to nevychladne, teplota je vysoká a větrák se točí jak blázen) (ani rozbité USB ani přehřívání mi opět neopravili/neuznali, tlačítko viz výše)
Opravdu nevím, co si mám myslet. Dnes jsem volal na tu ČOIku a tam mi nějaká paní řekla, že se s nima můžu leda soudit. A to se mi fakt nechce. Přecijen je to velký risk.. Za jakoukoli radu budu nesmírně vděčen, díky!