Takze kdyz do nej budu poustet 1,5V (vyzkousim kolik bude davat pri tomhle napeti) a do DDR necham napeti na auto (pohraju si s delickou) tak to bude OK?
jinak mam MB , ktera podporuje napeti jenom do 1,55V
Takze kdyz do nej budu poustet 1,5V (vyzkousim kolik bude davat pri tomhle napeti) a do DDR necham napeti na auto (pohraju si s delickou) tak to bude OK?
jinak mam MB , ktera podporuje napeti jenom do 1,55V
mam to pro deti (vymenil jsem to za toho celerona)
a myslim, ze pokud pujde pri def. napeti na cca 2550-2600MHZ tak je to slusnya jestli uz bych ho dostal nekam vyse?? za cenu vyzsiho napeti a samozrejme vyzsi teploty? Ma to vubec cenu, hnat jeste vys? Myslim si , ze rozdil ve vykonu uz nebude takovy? A pokud ho uchladim na slusnou teplotu za minimalniho hluku, tak budu spokojen.
Ja mam presne tento CPU.
2500 Mhz mi da stabilne az pri 1.6V. ( ram 1:1 na 500 DDR)
Inak lepsie vysledky sa vo vseobecnosti dosahuju s 1ks RAM.
Pri 2300 Mhz @ 1.4V a AC freezrovi 64 PRO na 50 % otacok... (tusim okolo 1400 rpm) pri loade CoreTemp ukazuje medzi 47-52 C, podla teploty okolia...
BTW: Uz som som si na viacerych doskach vsimol (DFI, Epox, Soltek),
ze ked mu pridam voltaz nad default (cize 1.5+V) tak stabilizatory nechutne hreju...teda samozrejme aj cpu. Kupil som kvoli tomu Zalmana 7700 AlCu aby stabilizatory chladil... s nim zial aj pri 1.5V VCore isli teploty jadra k 60 C pri 1600ot/min (120 mm fan).
Takze si nechcem ani predstavit, co by bolo s VCore 1.65+ V.
Rozdiel vo vykone je pritom pomerne maly, tepla je viac o dost...takze bezim tak ako to je v podpise.
PS: Takze podla mna minimalne jeden z lepsich kuskov![]()
Naposledy upravil Janikbanik; 18.04.2007 v 13:10. Důvod: PS added
Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded
mam taky neco podobneho, A64 2800+ s754, na boxu jel na default 2400Mhz, na vode mi jede 2600Mhz, zkousel jsem zvednout napeti na 1,55V ale nemelo to vliv. DOC_ZENITH me ted privedl na myslenku zkusit jeste vic, ale nejsem si jist zda-li to deska umozni. Stejne prijde upgrade a tohle necham radsi na domaci server, nemusim to mermomoci upect pro zisk 1-2fps. Teploty se myslim splhaly s vodni kaskadou k 50st. Ten box zcinal byt kolem 60st nestabilni, alespon co si vzpominam. zkousel jsem i coretemp samo. Ten kousek co mas vypada dobre, mozna by na lepsim chladici tech 2,7-2,8Mhz dal, vic as detailnejsim ladenim, ale kdo by tim chtel ztracet cas...
s boxem to setri, ale na default by to urcity OC zvladnout melo. Thermaltake pak dej na dva fany na max.otacky a uvidis kam se dostanes kdyz uz ho mas. Pokud si vzpomenu, mrknu se doma na presne teploty (vc.coretemp), jen tak orientacne abys mel predstavu, ale simulovat box (snizit otacky na radiatoru pro zjisteni max.teploty) se mi nechce. nekde kolem 60 jak jsem psal to zacne delat psi kusy. ale bude to opet jak u koho.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)