Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Problém s grafikou

Exclamation Problém s grafikou

Dobrý den,
    moje grafika Leadtek WinFast A6600GT TDH se při zátěži novějšími hrami (NFS Carbon, Tiberium Wars) přehřívala víc jak na 90 stupňů a pak mi začla blbnout grafika. Koupil jsem nové chlazení Primecooler Hypergraphic. Pasoval perfektně. Použil jsem stříbrnou pastu Xillence a když už jsem měl tu lepší pastu tak sem máznul i grafické paměti a procesor protože jsem věděl že ta předchozí pasta byla skoro celá vytlačená ven. Teplota GPU klesla víc jak o 15stupňů a CPU asi o 5 stupňů ale když jsem spustil hru zjistil jsem, že celá grafika se tváří hrozně jako by bylo anisotropické filtrování víc jak pod nulou a všechno co šlo bylo rozmáznuté a nečitelné a to mám v Control Panelu Anisotropic filtering nastaveno na 16x a nic jsem v nastavení po změně chladiče neměnil. Prostě nastavení AF nemělo na grafiku ve hrách vliv. GPU ani RAM jsem netaktoval. Byla a je na DEFAULT. Nevím čím ta hnusná grafika je. Chladí to dobře ale grafika ve hrách....
    Moc děkuju za každou odpověď.

Junior Member Avatar uživatele Lukes
    Vliv
    0

Standardní Re: Problém s grafikou

vypada to na poškozene jadro nebo ta pasta spojila nejaky kontak na karte zkus ji sundat a pouzij tu bilou

bohuzial strieborne pasty maju neprijemnu vlastnost - vodivost ale skus aj preinstalovat drivery ci im trosku nesibe
    Biostar TForce 550, A64 X2 BE-2400 Brisbane + Scythe Mine Cooler, 2x 1GB A-Data 800MHz DDR2, Gainward 7600GS/256 + Zalman Vf 900Cu, Mamsung 200GB SATA2, DVD, Corsair HX520W

Citace Původně odeslal klb Zobrazit příspěvek
    bohuzial strieborne pasty maju neprijemnu vlastnost - vodivost
    Možná blbý dotaz: To je špatně? Termovodivá pasta by měla bát vodivá nebo ne? A proč je stříbrná pasta špatná? Děkuji

Citace Původně odeslal Lukes Zobrazit příspěvek
    vypada to na poškozene jadro nebo ta pasta spojila nejaky kontak na karte zkus ji sundat a pouzij tu bilou
    K tomu Primecooleru jsem dostal nějakou bílou. Mám ji tedy použít? Fakt není ta stříbrná (1ks za 95,- Kč za 1,5g) lepší než ta co mi dodávají?

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal Azureus Zobrazit příspěvek
    Možná blbý dotaz: To je špatně? Termovodivá pasta by měla bát vodivá nebo ne? A proč je stříbrná pasta špatná? Děkuji
    Je rozdíl tepelná vodivost(žádoucí) a elekrická vodivost(nežádoucí).
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Dokonca aj nove strieborne pasty, ktore nie su elektricky vodive maju neprijemnu vlastnost a tou je parazitna kapacita. Ludovo povedane, spravaju sa ako mini kondenzator s mikro kapacitou. Kondenzator pre jednosmerny prud predstavuje nekonecny odpor, ale pre striedavy, odpor ktory klesa so zvysujucou sa frequnciou. Ramky pracuju na hodne vysokych fq.. Je mozne, ze sa pasta vytlacila az na kontakty ram. Ak je to v 2D rezime ok (nizsia fq ram aj gpu, vyssi odpor pasty) a v 3D (vyssie fq, vacsia vodivost pasty) to blbne, tak mi to logicky vychadza na pastu. Skus tu grafiku rozobrat, umyt ram aj gpu (ja pouzivam s citom aceton na stetci a tycinky do usi ) a decentne to napastuj bielou pastu. Medzi kontaktami ram musi byt cisto.
    podpis............................................ ............ načo?

Junior Member Avatar uživatele Lukes
    Vliv
    0

presne tak jak sem psal sundej chladic sundej !vsechnu! stribrnou pastu a nanes tam tu bilou

Stříbrná pasta pryč, ovladače přeinstalovány, ale problém stále přetrvává. A nevadí, že sem mázl tu stříbrnou pastu na procesor v domění ža je lepší než ta základní? Nevadí to i na tom procesoru? Procesorem ta hnusná grafika ve hrách asi nebude že?

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Hele, pokud můžeš, hoď jsem screenshot jak to vypadá, moc nevim, co si pod tim mám představit, kdyby tam nebyly textury, bylo by to bílý a nevypadalo by to jak pozměněnej LOD. Jinak na CPU, pokud má heatsphreader to niak nevadí.
    The best Unreal Tournament maniac.

Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Hele, pokud můžeš, hoď jsem screenshot jak to vypadá, moc nevim, co si pod tim mám představit, kdyby tam nebyly textury, bylo by to bílý a nevypadalo by to jak pozměněnej LOD. Jinak na CPU, pokud má heatsphreader to niak nevadí.
    IHS ta grafa nema, aspon tie tri 6600ky, co sa mi dostali do ruky. S tym screenom je to dobry napad
    Azureus vycisti aj to GPU a mrkni, ci nie je z neho odstiepene a poriadne skontroluj cele PCB, ci niekde nie je zapatlane od tej striebornej pasty. Ci sa ti nepodarilo nieco na sposob Vmodu, len s takymito nestastnymi nasledkami.

Member Avatar uživatele Johny_g
    Vliv
    268

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    IHS ta grafa nema, aspon tie tri 6600ky, co sa mi dostali do ruky. S tym screenom je to dobry napad
    Azureus vycisti aj to GPU a mrkni, ci nie je z neho odstiepene a poriadne skontroluj cele PCB, ci niekde nie je zapatlane od tej striebornej pasty. Ci sa ti nepodarilo nieco na sposob Vmodu, len s takymito nestastnymi nasledkami.
    S tím IHS měl na mysli asi CPU, ne GPU. Procesorem to určitě nebude.

Zkontroluj ještě, jestli se ta pasta nedostala až pod paměťové čipy, případně to zkus dostat ven (jde to blbě). Ale aceton bych nepoužil, může něco naleptat. Z těch dostupnějších věcí nejlépe líh, ten není tak agresivní, popřípadě ještě technický benzín.
    Taky mě napadá, jestli se ta karta jednoduše "neupekla" ještě před instalací nového chladiče. Zkus stáhnout takty, jestli to pomůže.
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal Johny_g Zobrazit příspěvek
    S tím IHS měl na mysli asi CPU, ne GPU. Procesorem to určitě nebude.
    Male nedorozumenie. Ja som to poplietol. DOC_ZENITH napisal:"Jinak na CPU, pokud má heatsphreader to niak nevadí."
    Vysvetlil som si to tak, ze ma na mysli Graficky procesor.
    IHS ta grafa nema, aspon tie tri 6600ky, co sa mi dostali do ruky.
    Omuvam sa za nedorozumenie.

Toto iste sa mi stalo este na starej 9600XT...Najprv sa zacal rozpadavat obraz v 3D a potom zcervenal aj v 2D...Vtedy pomohol flash biosu...
    ** MB: Gigabyte P35 DS3R ** CPU: E4500 @ 3300 11x300 ** RAM: Corsair DDR3 2x2GB 1200MHz ** GK: Gigabyte GTX 260 OC ** HDD: Samsung 1TB + Samsung 250GB ** AC Freezer ** Leadtek WinFast TV2000XP Global ** Benq MP512st **
    ** MB: MSI P35 Neo ** CPU: E2160 @ 3150 ** RAM: Apacer 2x2GB 800MHz ** GK: Gigabyte 9600GT ** HDD: Samsung 160GB ** AC Freezer **

Tady jsou ty screeny. Nastavení grafiky: Tiberium Wars - Ultra High,
    NFS Carbon - maximum, vypnutý vertical sync a rozmazání pohybu
    Nastavení cotrol panel:
    Anisotropic Filtering: 16x
    Antialiasing: 2x
    Všechny obrázky jsou jakoby byl vypnutý Anisotropic Filtering.... Skoušel sem ho i zapnout a vypnout ale nic...

Raz vidiet je ako....Super napad s tym nahodenim screenov, lebo ja som si ten rozpad obrazu predstavoval uplne inak...Nemyslim, ze tieto anomalie su sposobene nejakym mechanickym poskodenim karty...prip. zle nanesenou pastou...Ovladace si skusil preinstalit? Mozno je to len nejaka chyba v skrytych nastaveniach a zbytocne tak rozmyslame nad tym kde je pes zakopany...
    ** MB: Gigabyte P35 DS3R ** CPU: E4500 @ 3300 11x300 ** RAM: Corsair DDR3 2x2GB 1200MHz ** GK: Gigabyte GTX 260 OC ** HDD: Samsung 1TB + Samsung 250GB ** AC Freezer ** Leadtek WinFast TV2000XP Global ** Benq MP512st **
    ** MB: MSI P35 Neo ** CPU: E2160 @ 3150 ** RAM: Apacer 2x2GB 800MHz ** GK: Gigabyte 9600GT ** HDD: Samsung 160GB ** AC Freezer **

Vliv
    268

Jééjej, tohle na 100% neni HW chyba. Podle mě jen chyba v registrech co tam třeba zůstala i po reinstallu driverů. Hele, nahoď poslední drivery a zapni rivatuner a koukni se na kolika je tam to LOD fakt nastavený. Tyhle screeny vypadaj jak na +1 s binilear filtrem, normálně to posuň do - a uvidíš.

To co zaskrtavas na screenech jsou jenom nizke lody textur spolecne s bilinear filtrem. Abys to odstranil, musis nejak kartu donutit zapnout vysoky MipMap detaily a zapnout trilinearni filtrovani. Obecne neplati, ze pokud mas anisotropicke, tak mas i trilinearni. Anisotropicke filtrovani muze byt aplikovane i na bilinearni near/far rescaling.
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Věk
    56
    Vliv
    236

Skus Driver Cleaner http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745 mne to par krat bodlo.

Skus Driver Cleaner http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745 mne to par krat bodlo.
    Tak sem to vyzkoušel. Poslouchal jsem návod a furt nic... Pokud to nevyřeším chystám se na reinstalaci systému.

Taky jsem se hrabal v pokročilém nastavení Cotrol Panelu. Co tam mám blbě?:

A taky jak jsem změnil tu pastu na tu bílou tak se nic nezměnilio... Jen to že stoupla teplota o 5-7 stupňu... Já se v tom sice nevyznam ale nebyla ta stříbrná lepší?

Děkuji

Vliv
    268

A taky jak jsem změnil tu pastu na tu bílou tak se nic nezměnilio... Jen to že stoupla teplota o 5-7 stupňu... Já se v tom sice nevyznam ale nebyla ta stříbrná lepší?

Děkuji
    Jistě že byla lepší, kdyby jsi ukázal ty screeny hned, tak by ti nikdo neporadil ji sundavat. Lidi mysleli bůh ví co tam nemáš za artefakty. Hele nainstaluj si Rivatuner a koukni na to jakej je tam doopravdy nastavenej filtering a LOD. Na tenhle Control panel se vykašli, jeho použitelnost mě vrtá hlavou, když používám ten od NV, tak jedině ten starej, vždyť tady jsem nenašel ani refresch rate override.

Senior Member
    Věk
    49
    Vliv
    287

Tak sem to vyzkoušel. Poslouchal jsem návod a furt nic... Pokud to nevyřeším chystám se na reinstalaci systému.

Taky jsem se hrabal v pokročilém nastavení Cotrol Panelu. Co tam mám blbě?:

Děkuji
    jarine jarine.... citas vobec, co ti tu ludia pisu Skusil si to, co ti poradil HASTE v jeho poslednom prispevku ? (napoviem - MipMap)... lebo v tom screenshote to mas ZADNY... Este by som skusil zmenit Filtrovani textury...
    ASUS P5Q; Quad Q8300 AC Freezer7 Pro; 4x2GB 1066MHz DDR2 Kingston HyperX BE 2x 500GB SATA WD AAKS; 160 GB SATA WD AAJS; Sapphie HD4850 512MB DDR3 Accelero S1; DVD-ROM + DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast DTV2000H; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY EuoCase Silent 550W

Problém vyřešen. Bylo to v nastavení DirectX a OpenGL v Riva Tuneru. Moc děkuji všem za rady.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém Asus A7N8X-E Deluxe -- Grafika bo paměti?
    Založil Zdeno2K4 v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 12.04.2005, 20:22
  2. Velmi zahadny problem... ALi M1621
    Založil Spirit v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 14.11.2004, 22:36
  3. problem s grafikou na druhem monitoru
    Založil meph v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 09.11.2004, 22:12
  4. ECS L7S7A2, Nefunguje USB a Card Reader + problem s grafikou