Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Visty a XP boot.ini

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Unhappy Visty a XP

Zdravim..
    mam problem pri instalaci dvou systemu na dva disky Na C: jsem nainstaloval Win Vista a na D: sem hodil XPcka jenom jako zalozni system na programy co nemakaj. Ale kdyz jsem po doinstalovani XP chtel nabootovat zpet do Vist, vubec to neslo.. V cerne obrazovce jsem vybral moznost "zpet k vyberu operacniho systemu a byli tam jen ty XPcka
    Jelikoz jsem nevedel co s tim, rozhodl jsem se ze tedy znovu nainstaluju ty Visty na C: a tim to vyresim.. Ale bohuzel se cely problem opakuje.. Ted ovsem system bootuje jen do Win Vista a ty XPcka vubec nevidi. Uz jsem zkousel i nejaky softiky ale ani Easy BCD ani VistaBoot ty XPcka proste nevidi.. a nepomohlo ani konzole pro zotaveni a kopirovani "ntldr"... Nemate nekdo podobnou zkusenost nebo alespon nejakou radu?? Vsem dekuju.
    dawidblog.wordpress.com

|PentiumD930@3750|ASUS_P5WDH|CORSIARXM2S6400_2048MB|MSI_GF800GTSOC_320MB|

Standardní Re: Visty a XP

zdarec, zatim sem to nezkousel, ale myslim, ze by melo pomoci kdybys nainstaloval nejdriv xp na c: a pote visty na d:, ktery by se ve vistach tvarilo jako c:, navic bys pak mel na zacatku mit na vyber estli visty nebo xp

Standardní Re: Visty a XP boot.ini

jak se da ve vistach prehodit disk D: na C: a naopak? jde to? driv se mi ty visty nainstalovaly a disky byly oznaceny normalne jako v XP ted sem daval vistu znova a z disku C je najednou D... (
    |Intel 2Coreduo 7300||2000mhz||Vista business||GPU-ATI HD2400||RAM-2G DDR2||250G SATA|

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    303

Citace Původně odeslal MeTaN Zobrazit příspěvek
    jak se da ve vistach prehodit disk D: na C: a naopak? jde to? driv se mi ty visty nainstalovaly a disky byly oznaceny normalne jako v XP ted sem daval vistu znova a z disku C je najednou D... (
    nevim jak ve Vistach ale v XP nejde zmenit pismenko systemovyho disku takze to asi nepujde ani tam.. jestli se pletu tak se rad priucim jak na to
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

no v XP jsem tohle tusim delal ale ve vistach to vazne nejde, ptam se kvuli urcitim programum ktere spoutim z jednoho disku a takhle kdyz je to ve vistach prehozene nefunguji nesty k souborum, tudiz to nefunguje ( grrr
    |Intel 2Coreduo 7300||2000mhz||Vista business||GPU-ATI HD2400||RAM-2G DDR2||250G SATA|

Standardní Re: Visty a XP

Citace Původně odeslal DAWluxe Zobrazit příspěvek
    Zdravim..
    mam problem pri instalaci dvou systemu na dva disky Na C: jsem nainstaloval Win Vista a na D: sem hodil XPcka jenom jako zalozni system na programy co nemakaj. Ale kdyz jsem po doinstalovani XP chtel nabootovat zpet do Vist, vubec to neslo.. V cerne obrazovce jsem vybral moznost "zpet k vyberu operacniho systemu a byli tam jen ty XPcka
    Jelikoz jsem nevedel co s tim, rozhodl jsem se ze tedy znovu nainstaluju ty Visty na C: a tim to vyresim.. Ale bohuzel se cely problem opakuje.. Ted ovsem system bootuje jen do Win Vista a ty XPcka vubec nevidi. Uz jsem zkousel i nejaky softiky ale ani Easy BCD ani VistaBoot ty XPcka proste nevidi.. a nepomohlo ani konzole pro zotaveni a kopirovani "ntldr"... Nemate nekdo podobnou zkusenost nebo alespon nejakou radu?? Vsem dekuju.
    Zdar..
    tak uz se mi to povedlo Stacilo ty Visty instalovat primo z XPcek!!! V prubehu instalace se to restartne a po instalaci normalne najede bootmenu!! A myslim ze je uplne jedno na kterym disku mate jakej system... Jak snadne Skoda ze jsem tima machinacema temer prisel o 100GB dat! Ja blbec jsem ty XPcka cpal na disk s datama!
    Takze pokud muzu radit, vzdycky si davejte system na samostatny partition!!! Kdyz se neco vysere, tak ani nemrknete a cela sbirka muziky je fuc!
    A jeste lip..zalohovat, zalohovat, zalohovat!!
    dawidblog.wordpress.com

|PentiumD930@3750|ASUS_P5WDH|CORSIARXM2S6400_2048MB|MSI_GF800GTSOC_320MB|

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 5.11 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 27.11.2005, 22:36
  2. A-BRED@T-BRED aneb jak udělat z noveho Durona Athlona XP
    Založil ZB v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 21.09.2003, 10:42
  3. WIN XP boot.ini change
    Založil Tomas Ruzicka v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 11