Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Digitalni zrcadlovka cca 40 000

Standardní Digitalni zrcadlovka cca 40 000

Zdravím,

jeste jednou bych potreboval vybrat digi zdracadlovku, mam v tom pekny maglajz.

Chtel bych se vejit do 40 tisic se telem, sklama, obalem, kartou atd.
    Jelikoz neni jisty ze do budoucna budu investovat vetsi vybaveni, chtel bych ted nakoupit tak, abych mel pokryto co mozna nejvetsi zaber foceni, laicky abych mohl vyfotit jakz takz vsechno a nemusel to dale moc resit. Nejsem profik, a profik ani nebudu.

Ve vyberu koukam na D80, 400D, E400... opravdu nevim, a jelikoz jsem ani s jednim nefotil tak nemam tuseni v cem jsou prakticky lepsi atd. Vzhledem k cene to vypada ze koupim nejaky set, resp. max 1 sklo dokoupim (tudiz dve skla, ale pokud to neni moc veliky pruser spokojim se s jednim). Treba D80 nema cisteni cipu od prachu, ale zase se prodava s obrovskym rozsahem setovyho objektivu, takze bych ho ani nepotreboval...

Joo a nevim co s bleskem, jsou to slusne palby a mozna by mi stacil integrovany, jestli je, nebo pripadne dokoupit v budoucnu

Pokladam dotaz celkem narychlo, jelikoz to docela hori.

Predpokladam ze budu kupovat u skodovky nebo megapixelu, jestli vite o necem lepcejsim v praze tak budu jedine rad.

Moc diky za pripadnou pomoc.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní Re: Digitalni zrcadlovka cca 40 000

Z toho tady asi bude pěknej flame...

Je jasný, že co člověk to jinej názor a doporučovat ti bude každý něco jiného. Ani se mi nechce věřit, že bys ses na základě rady tady na fóru rychle rozhodnul a utratil desítky tisíc.

Píšeš že na to spěcháš... no tím spíš bych nečekal až ti sem začnou pomalu ostatní přispívat a věnoval 2 večery projetím různých fór, případně telefonátům kamarádů kteří DSLR mají.

Pokud chceš rychlou radu, tak tady je: Cokoliv co si uvedl, bude super!

To jaká bude pro tebe nejlepší digitální zrcadlovka záleží spíš na odpovědích, které dáš sám sobě. (Jestli ji kupuješ sobě, tak tím spíš nespěchej. Jestli někomu jinému, třeba příbuznému, který dá na tvou radu a ty si ji pak budeš půjčovat, tak jeho představa nemusí odpovídat tvojí.)

Výběr správné DSLR závisí na pár faktorech:
    1) nakonec vybereš něco, k čemu pocitově tak nějak přilneš a rozum stejně půjde stranou.....
    2) co plánuješ fotit? proč zrovna zrcadlovku? máš zkušenosti s focením? fotils někdy se zrcadlovkou (digi/analog)?

Vím, že to je obehraná písnička a i když bych rád poradil přesně, tak to dost dobře nejde.

Z tvého dotazu odhaduju, že kupuješ sobě a zrcadlovku proto, že od ní očekáváš lepší kvalitu a možnosti (a oprávněně) a taky si připraven za to těch cca 40k dát. Kdybys měl jen 10tisíc, tak bys stejným způsobem bez mrknutí oka vybíral v kategorii digitálních kompaktů. A dobře se dá odhadovat, že s DSLR moc zkušeností nemáš, protože pak bys už dokázal svoje potřeby lépe specifikovat.
    A z toho mi plyne:
    Když zrcadlovku, tak tělo nižší třídy + širokorozsahový objektiv
    Tělem nižší třídy myslím Canon 400D (a ne 30D), Nikon D40 ale spíš D80 (a ne D100/200), Olympus E400 apod.
    A širokorozsahovým objektivem myslím třeba Tamron 18-200/250(novější) a vše podobné v rozsahu 18-200.
    Fýčury a kvalitativní (laboratorní) rozdíly, kterými se jednotlivé modely od sebe liší (mám na mysli 400DvsD80vsE400) jsou v tuto chvíli pro tebe imho nepodstatné.
    Nic dalšího kromě karty (tj. blesk, stativ, další skla) zatím nekupuj.
    Třeba takový 400D+Tamron 18-250 je za cca 34tis.
    Dojít do prodejny a vzít si vyhlédnuté modely do ruky...to ti může hodně napovědět, pokud si alespoň trochu fotil.

Osobně bych na tvém místě volil jednoho (podle libosti a pocitu, obě značky znějí dobře) ze dvojice Canon 400D a Nikon D80.... prosím no flame.... a to z tohoto důvodu:
    Když tě focení chytne, tak ti bodne široký rozsah příslušenství z kterého se dá vybírat a pokud tě nechytne, tak to půjde dobře prodat.
    Pokud tě to totiž chytne, tak si buď jistý, že časem poznáš omezení toho co máš a a bude ti něco chybět a začneš dál investovat do skel apod. Zatoužíš po focení sportu (tradá, lepší světelnost a rychlost bude třeba), po portrétech (pěkný bokeh), focení koncertů (velká světelnost a nízký šum u těla), krajiny (široké sklo a stativ)... zvířata v přírodě (no nazdar)... budeš víc chodit na treky a tak budeš potřebovat odolnější přístroj (nové tělo) a už to jede.

No, užij si ten výběr a počítej s tím, že největší mentální svátek nebudeš mít z procesu vybírání, ani z okamžiku kdy si budeš doma foťák vybalovat z krabice.... ale až při vlastní tvorbě fotografie.

Díky Connore, velice smysluplny post

Myslim ze jsi to odhadl velice dobre. Ja zhruba pred dvema lety resil D70s vs 350D, resil jsem to asi dva mesice a ve chvili kdyz jsem se rozhodl pro D70s tak sly penize jinam a bylo po fotaku

Jinak fotak je pro mamku (=pro me) s tim ze ona potrebuje fotit nejake cviceni a pry snad v ordinaci obcas choroby (nacoz jsem zapomel). No a ja chci fotit ten zbytek.

Tedka mame kompakt, ktery nestaci, a s elektronickou zrcadlovkou jsem se nedokazal szit, takze proto DSLR.

Takze jak rikas, pujdu do obchodu a vemu do ruky.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Telo tedy vyresim, ale nejsem si jist objektivy.

Tamron, Sigma a Nikon delaji univerzalni 18-200, cena cca 11 000 (nikon 20 000 ale se stabilizaci).

A ted otazka, jestli vzit jenom telo a jeden z vyse jmenovanych, nebo jinou kombinaci napr. setu a dalsiho. Jsem presvedcen ze nejakou dobu nebudu moct do fototaku dal investovat, proto bych to rad sfoukl dokud mam z ceho.
    (napr. D80 je v setu s 18-135 coz mi prijde papirove fain).

cely den ctu recenze a diskuze, uz jsem se smiril s tim ze koupim telo ktere mi padne do ruky, ale s tema sklama to bude asi veda

No jo, svatá pravda, se skly to je věda.
    A obzvlášť když vlastně pořádně nevíš co od toho skla čekáš a na co ho hlavně použiješ.
    Čím je sklo univerzálnější (tj. má větší rozsah), tak je na tom kvalitativně hůře (v porovnání s jiným cenově podobným sklem s menším rozsahem), prostě je to velký kompromis.
    Jenže právě proto, že nedokážeš odhadnout nejčastější použití, přesněji řečeno, odhadnout co tě nejčastěni bude s**t, že tvůj objektiv nemá (světelnost, bokeh, zkreslení na širokém konci, kresba na dlouhém konci, stabilizátor, rychlost ostření, otáčecí přední člen kvůli polarizáku, makro atd. atd.), tak právě proto radím takový širokorozsahový univerzál.
    Je to sice jen můj názor a jistě tu jsou povolanější, kteří budou radit opak, ovšem mě k tomu vede snaha eliminovat riziko tvé zbytečné investice.
    Odhaduju vývoj:
    - dřív či později tě bude 18-200 něčím štvát (viz.víše) a ty se porozhlédneš po něčem kvalitnějším a kompromisem bude ztráta toho rozsahu/univerzálnosti, ale až ta chvíle přijde, tak už nebudeš shánět univerzální sklo, protože k něčemu budeš tíhnout a něco potřebovat víc než tu univerzálnost
    - a budeš mít dilema jestli ti přeci jen nebude ta (široká) či ona (dlouhá) část rozsahu tvého současného skla chybět.... a koukneš do EXIFů svých fotek a jaká ohniska si používal nejčastěji.... a buď získáš pocit, že se bez některého ohniskového konce klidně obejdeš, nebo pocit, že ne a koupíš 2 (!) kvalitnější skla, kterými to pokryješ... a každé z nich bude stát minimálně tolik co ten univerzál
    - pokud máš už teď pocit, že bys už nyní s univerzálem typu Tamron 18-200 hodně trpěl (což podle mě není ještě čas hodnodit, ale jak sem psal už dřív, vyběr nakonec nebývá tolik záležitostí rozumu).... tak radím
    a) nekupovat 2 objektivy naráz, abys kvalitněji pokryl stejný rozsah jako s univerzálem, aniž bys měl vůbec představu o jejich využití
    b) zvaž jestli se neobejdeš bez toho delšího konce a kup za podobnou cenu rozumný záklaďák typu 18-50/17-70/max 18-135 atd. (pro milovníky ultrazoomu to jistě bude velmi těžké dilema) ...
    ... a časem se ukáže jestli bude třeba něco na pokrytí delších ohnisek nebo ne (ani 200mm není všemocných, je to tak maximálně na reportáž venku, ale pokud propadneš focení třeba sportu tak budeš chtít k 200mm taky světelnost a rychlost... a o focení zvířat ani nemluvím )
    ... dokud se na něco přímo nevyhraníš, tak víc by ti zpravidla chyběl ten širší konec...krajinka na dovolený, babiččiny narozeniny kdy nemáš už kam dál couvnout, detail popáleniny pro tvojí mámu (jen hádám čeho je doktorka)
    ... kdežto ten dlouhý konec se buď naučíš dohánět nohama nebo výřezem a až později budeš řešit kvalitu

Mno nic, jdu spát... myslím, že budu mít klidnější spaní než ty.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Ak si rozhodnuty pre Nikon, tak ho zober (D80) so setakom 18-70 a v bazari za par supov (3k) k nemu kup 70-300, ktory casom mozno (az nebude postacovat) vymenis za nejaky 80-200/2.8 alebo pripadne iny este vacsi zoom. Na ultra siroky koniec ti bude prospechu casom imho sigma 10-20.

[edit]

Btw, z tych troch Tebou vyssie menovanych je D80 najlepsi a pokial neplanujes v buducnosti fotit vo velkom (za prachy) interiery alebo sport, tak Canon nepotrebujes (a to Ti hovorim ako vlastnik 350D).
    Naposledy upravil PiT; 05.03.2007 v 19:39. Důvod: hrubky

Díky,

jeden znamy (prakticky cely zivot se zivi fotografii) doporucil vzit 18-200, ze nejspise rozdil nepoznam od setaku a budu mit klid.

Bohuzel uz nevi jeslti vzit Tamron za 12k nebo o trosku lepsi Nikon se stabilizaci za 20k.

Abych pravdu rekl, zitra jdu koupit a moc chytrej z toho nejsem...

jinak to potrebuju novy na fakturu :/

Vliv
    300

Tamron je oproti Nikonu fekal (aspon ta 18-100/200/xxx verzia).

Osobne skusenosti s 18-200 VR nemam, takze neviem posudit. 18-70 je slusne otestovane sklo, ale ako som uz aj tu na 4e videl, tak existuju super kusy a blbe kusy... Celkovo je to ale imho fajn volba s tym, ze ak ho zoberies v sete, tak usetris (snad). 18-200 v sete nebyva, alebo ano?

Ak to musis mat hned na fakturu a vobec nevies, co fotis viac resp. k comu ta to taha, tak si fakt mozes akurat hodit mincou...

Ja som napr. kupoval 350D so setakom a po roku fotim setakom 18-55 plus 28-135 usm is a mozem ti povedat, ze som stale obmedzeny zdola (budem kupovat sigmu 10-20) aj zhora (v buducnosti budem kupovat najpravdepodobnejsie 70-200/2.8 a 200mm kompenzovat este 1.4x telekonvertorom)...

Ten rozsah, ktory mam (18-135) je vyborny na reportaz a celkovo fotenie ludi/akcii... Na krajinu staci 18mm a casto lepim viac zaberov, na prirodu je naopak 200mm minimum... Sport som zatial nefotil a makro je kapitola sama o sebe (motyle a podobnu haved odfotis najskor s 300mm a priblizovacou sosovkou a na chrobaky a pavuky ti postaci aj setak s medzikruzkom alebo sosovkou + ak ta to chyti, tak asi nejaky poriadny makroobjektiv).
    Naposledy upravil PiT; 06.03.2007 v 00:28.

No jestli se tu uvazuje o 400D, tak bych mozna premyslel i o Pentaxu K10D. Kdyz nic jinyho, tak stabilizovany telo a kompaktibilita i se staryma pentax sklama se ceni. K tomu sigmu 70-300 a neni co resit. Zakladni setak 18-55 kresli velice pekne.

Vliv
    300

Ta sigma je nieco strasne.

400D je zly marketingovy vtip.

kresli mozno pekne (ostrost vsak neni vsetko ...), ale ked som pozeral fotky v novom digifoto a videl som tu nechutnu chromaticku vadu tak ma teda presla euforia Pentax tiez nevie robit jpegy (tym myslim ze su dost blbo spracovane vo fotaku), co by "amatera" mohlo dost nasrat ... k D80 by som do setu uvazoval vazne aj nad 18-135, ostri sice pomalsie ako 18-70 ale imho urobi "viac prace"
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Commander: Mohu jen opakovat co jsem už napsal.... dokud nemáš pořádnou představu o tom co tě bude a nebude omezovat, tak se drž při zemi a neutrácej... nakonec ty peníze stejně utratíš, ale jde o to je utratit smysluplně a to se ti bez informací z tvé praxe jen tak nepovede. Ledaže by ti na těch penězích tolik nezáleželo.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Takze jsem zatim nic nekoupil, dalsi cely den jsem "ztratil" recenzema a diskuzema. Ale zitra...

Prakticky jsem dospel k moznostem:

D80 + Nikon 18-200mm F3.5-5.6 VR = 48 580.-

Nikon D80 + 18-70mm set + Nikon 70-300 mm F4.5-5.6 VR = 47 880.-
    nebo
    Tamron AF 70-300 mm F/4-5,6 Di LD Macro pro Nikon = 37 800.-

uz nejsem schopnej uvazovat, protoze jsem z toho uz zblbej. Dam priklad typove fotky, kterou povazuji asi za technicky "nejslozitejsi" co hodlam fotit (resp jsem fotil). Je to foceny kompaktem sony V1 a myslim ze je zrejme ze nestiha, zvlaste pokud neni perfektni svetlo tak je to des. Jakmile zacnu laborovat s hloubkou ostrosti, jde to cely dopr...

Priklad asi dvou nej fotek co se mi povedlo chytit, musel jsem byt sakra blizko, lambo jelo cca 200km/h a foceni seatu bylo doslova zivotu nebezpecny. Chtelo by to neco s vetsi dalky

Tudiz co je treba na tento typ fotecek?
    ps: "povede" se tak jedna ze sta, a rad bych s lepsim sklem i zvysil uspesnost...
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Citace Původně odeslal Commander Zobrazit příspěvek
    Tudiz co je treba na tento typ fotecek?
    Technicky u objektivu odpovídající ohnisko s ohledem na vzdálenost a rychlé ostření, u těla kvalitní AF. V reálu je potřeba především umět fotit.

EDIT: abych nebyl tak lapidární, tak když jsi tohle vyfotil kompaktem, tak na zrcadlovce budeš mít řádově vyšší hit-rate, především díky rychlejšímu AF a fungování kontinuálního AF. D80 nemá extra rychlý kontinuální AF, ale jinak funguje velmi dobře (předávání mezi ostřícími body, atd.). Záleží samozřejmě od objektivu, ale při focení z podobných úhlů je posun roviny ostření obvykle malý a nebude s tím problém - pokud bys podobně fotil jedoucí auta "z enfacu", tak tam se použití objektivu s co nejrychlejším ostřením skutečně uživí.
    Naposledy upravil jan555; 06.03.2007 v 22:59.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    kresli mozno pekne (ostrost vsak neni vsetko ...), ale ked som pozeral fotky v novom digifoto a videl som tu nechutnu chromaticku vadu tak ma teda presla euforia Pentax tiez nevie robit jpegy (tym myslim ze su dost blbo spracovane vo fotaku), co by "amatera" mohlo dost nasrat ...
    Mno a proc bych zrcadlovku degradoval pouzitim jpg na lepsi krabicku od mydla s velkym sklem ? Od toho je tam RAW , kterej si pak doladim jak potrebuju. Z tohohle me vylecily UZ typu panasonic a klony (jehoz sem byl majitelem). S jpg uz se pak zadna velka parada nenadela, kor pokud je jednou strelenej.

Citace Původně odeslal PvvS Zobrazit příspěvek
    Mno a proc bych zrcadlovku degradoval pouzitim jpg na lepsi krabicku od mydla s velkym sklem ? Od toho je tam RAW , kterej si pak doladim jak potrebuju. Z tohohle me vylecily UZ typu panasonic a klony (jehoz sem byl majitelem). S jpg uz se pak zadna velka parada nenadela, kor pokud je jednou strelenej.
    nie vzdy mas cas a chut sa s RAWmi zaoberat, stoji to cas ludsky aj systemovy a nie prave malo .... pouzivanim JPEGu rozhodne zo zrkadlovky neurobis "lepsiu krabicku od mydla" to by si skor spravil pouzitim shitoveho objektivu
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

vzal jsem 18-200m VR. Doufam ze to nebyla chyba.

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    nie vzdy mas cas a chut sa s RAWmi zaoberat, stoji to cas ludsky aj systemovy a nie prave malo .... pouzivanim JPEGu rozhodne zo zrkadlovky neurobis "lepsiu krabicku od mydla" to by si skor spravil pouzitim shitoveho objektivu
    Zrcadlovku jsem si kupoval prave s tim ze mi krome lepsich skel umozni i RAW a par dalsich vymozenosti. A dneska kdyz je raw plugin standartne c corel paint shop pro, nebo pro photoshop, tak to vychazi uplne stejne jestli nacitam raw, nebo jpg.
    Mel sem vsechny kategorie , krabicku od mydla (fuji) , falesnou zrcadlovku (fz10) a ted i dlsr (k100d+skla) a kazdej z predchazejicich si uzil peknych par tisic fotek a ve vsech moznych rezimech . Ted bych se k jpg nevratil. Minimum je nekomprim Tiff.

To by bylo na dlouhé diskuze, TIFF je zcela nevhodný - z důvodu datového objemu, např. Oly umí kompresi JPG 1:2.8 a mezi tím a TIFFem v reálu není rozdíl. Souhlasím, že mít zrcadlovku a nepoužívat RAW je ignorování schopností nástroje, který mám. Na druhou stranu RAW je datově objemný (tzn. zabírá místo a žere čas) a pro náhledy/web/atd. nevhodný, osobně stejně konvertuji napřed všechny RAWy do JPG a obvykle na základě vytvořených náhledů z JPG procesuji RAWy.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Doporucil bych napriklad Raw shooter, tam si krasne doladima vyexportuju jak potrebuju. Je pravda ze raw holt neco zabere 11-15Mb (i vic) , ale v dobe, kdy 4GB rychla SD karta stoji okolo 1200,- tak myslim ze to nejni problem .

RAWShooter se nemůže kvalitou např. s CaptureOne, Bibble nebo i ACR vůbec srovnávat (ale to sem fakt nepatří).

Commander: Tak povídej. Co nakonec máš? Jaké máš první dojmy?

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    Commander: Tak povídej. Co nakonec máš? Jaké máš první dojmy?
    Díky za optání

Zatím hlavne z casovych duvodu jsem asi v pulce manualu, a ve fazi kdy mi kompakt foti porad lip, holt to musim naskillovat

Poprve me mrzi ze nemam Canon a nemuzu si pujcit 50mm 1.4 od znameho na foceni scenickych tancu.

Ten objektiv 18-200 dost zkresluje na 18mm, coz se dalo cekat. Zatim jsem fotil jenom v obyvaku, takze dvere, zdi a hrany jdou dost kreslene. nicmene 24mm se jiz zda jako rovna hrana s minimalnim zkreslenim. Nadseny jsem ze stabilizace - zkousel jsem pres pokoj vyfotit treba text na monitoru (ja vim neni to moc casta fotografie ) na 200mm a i pres maximalni stanu pak text neprectu (na LCD fotaku pri max. priblizeni). Se stabilizaci bez problemu. Akorat neprijemne piska, coz ale neni slyset pri beznem "ruchu". Ale pre mem laborovani po nocich slyset je.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Komplet sestava cca 50 000 .-
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 21.02.2006, 23:13
  2. Identifikace MB podle AIDA reportu
    Založil Polo v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 07.02.2005, 18:20
  3. Dalsi hranice padla !!! 40 000 v 3dmarku 2001
    Založil Voky v sekci fóra Srovnávací a diagnostické testy
    Odpovědí: 2