Citace Původně odeslal dawsoo Zobrazit příspěvek
WereWiking:

Koukal jsem na tvý problémy myslím že na vině bude buď nesprávný nastavení děličky FSB/RAM nebo neuzamčená frekvence PCI-E (to že to je v biosu dobře nemusí znamenat že je tomu tak v reálu) počkat na novej bios se určitě vyplatí...a možná i tvůj fortron 400W (pokud platí jak si psal podpis) bude pro OC na hraně.... Fortrony jsou slušný zdroje kerý jsou odolný avšak mají měkké napájecí větve a možná tvůj asus šťávu pro CPU,Ramky a další věci prostě už jen regulátorama napěťový výkyvy při velmi kolísavém už jen neukočíruje.... já jsem měnil kdysi klasiku 500W fortrona za 450W Revolteca a už na A64 3200+ (winchester) jsem se za stejných podmínek jen popisovanou výměnou zdroje dostal o 250MHz vejš,proto tvrdím že opravdu kvalitní zdroj je podmínkou pokud chce člověk vyždímat max stabilní OC ... asi bych bejt tebou zkusil vylučovací metodu... začít zdrojem a pokračovat v biosu s ramkama hejbat s voltáží a hlavně děličkou tj nastavit opravdu co nejmíň na pamětech a pozorovat vlivy případně zkusit variace vyšších FSB s nízkejma násobičema... tudy cesta vede.... P965 není ještě uplně na 100% odladěnej u některých výrobců včetně starší revize NB ....ale mě obecně spíš trápí divná podpora klasiky PATA IDE přes JMicron řadič na PCI sběrnici nějak mi to příjde jako polořešení.... mam na tom pověšenou sice jen DVD-RW mechaniku ale při velmi vysokých FSB tento řadič "jde první na párek" pokud hovořím o všech onboard zařízeních plus věci v PCI a PCI-E slotech... proto mu z principu moc nevěřím... problémy ve win jdou vyřešit při troše hraní a logiky během pár minut... Píšu to proto že imho každej Core2Duo se musí v klidu pokud má podmínky dostat aspoň na 3GHz tj 9x333
No, ja jsem to tu mozna popsal chaoticky, takze to jeste shrnu, zkusil jsem toto:
- flash biosu na nejnovejsi verzi (z 304 na nejakou tu verzi 5xx - nejnovejsi - presne cislo zjistim, az budu doma)
- vypnuti spread spectra
- vynuceni frekvence PCIe na 100MHz
- vynuceni frekvence PCI na 33.3MHz
- zvedl Vcore az na 1.4V
- nastavil "delicku" (nemam tam moznost vyberu pomeru, ale pouze frekvence DDR2 odpovidajici nasobkum frekvence FSB) na 1:2 (tzn. pri FSB280 jedu na 560)

nepomohlo mi ani jedno z toho; nekdo tu psal, ze bych mel jeste zkusit zvednout PCIe frekvenci na 101MHz a rucne vynutit casovani (momentalne jedu na 4-4-4-12), na to se mrknu o vikendu.

Myslis, ze bys mohl byt konkretni u te frekvence PCIe? Je nejaka jina cesta, jak ji zamknout, pokud se tak po nastaveni v BIOSu nestane?

O zdroji jsem skutecne premyslel, ale kdyz jsem koukal, ze podobne sestavy (a MNOHEM vice pretocene) tady maji i na 300W fortronech, tak jsem to vypustil. Kazdopadne faktem je, ze tenhle zdroj jeste nesplnuje nejaky ten novy standard (myslim, ze to je EATX), takze ma pouze 24pin ("rozepnutelny" na 20+4) a 1x4pin. Jeden 4pin konektor mi tedy nahoru do napajeni desky chybi. Kazdopadne cela moje sestava vcetne monitoru a jeste par dalsich svabu podle UPSky zere neco pres 200W, takze by maximalne mohl byt problem ve 12V vetvich. Bohuzel momentalne nemam moznost zkusit jiny

Co se JMicronovyho radice tyce, taky me to trosku prekvapilo, nicmene pod wokny funguje korektne - tuk tuk.

Jinak pridavani o pridavani pameti na ramkach jsem taky premyslel, ale na druhou stranu jsem se s nimi jeste nedostal ani na nominalni frekvenci (tedy 667 DDR pri casovani 5-5-5-15).