Původně odeslal
dawsoo
WereWiking:
Koukal jsem na tvý problémy myslím že na vině bude buď nesprávný nastavení děličky FSB/RAM nebo neuzamčená frekvence PCI-E (to že to je v biosu dobře nemusí znamenat že je tomu tak v reálu) počkat na novej bios se určitě vyplatí...a možná i tvůj fortron 400W (pokud platí jak si psal podpis) bude pro OC na hraně.... Fortrony jsou slušný zdroje kerý jsou odolný avšak mají měkké napájecí větve a možná tvůj asus šťávu pro CPU,Ramky a další věci prostě už jen regulátorama napěťový výkyvy při velmi kolísavém už jen neukočíruje.... já jsem měnil kdysi klasiku 500W fortrona za 450W Revolteca a už na A64 3200+ (winchester) jsem se za stejných podmínek jen popisovanou výměnou zdroje dostal o 250MHz vejš,proto tvrdím že opravdu kvalitní zdroj je podmínkou pokud chce člověk vyždímat max stabilní OC ... asi bych bejt tebou zkusil vylučovací metodu... začít zdrojem a pokračovat v biosu s ramkama hejbat s voltáží a hlavně děličkou tj nastavit opravdu co nejmíň na pamětech a pozorovat vlivy případně zkusit variace vyšších FSB s nízkejma násobičema... tudy cesta vede.... P965 není ještě uplně na 100% odladěnej u některých výrobců včetně starší revize NB ....ale mě obecně spíš trápí divná podpora klasiky PATA IDE přes JMicron řadič na PCI sběrnici nějak mi to příjde jako polořešení.... mam na tom pověšenou sice jen DVD-RW mechaniku ale při velmi vysokých FSB tento řadič "jde první na párek" pokud hovořím o všech onboard zařízeních plus věci v PCI a PCI-E slotech... proto mu z principu moc nevěřím... problémy ve win jdou vyřešit při troše hraní a logiky během pár minut... Píšu to proto že imho každej Core2Duo se musí v klidu pokud má podmínky dostat aspoň na 3GHz tj 9x333